orbiTouch Keyless keyboard

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.252
Поени од реакции
12.480
Колку неверојатно да звучи, сепак постои. Оваа чудна направа е составена од два ротациони полутопки кои ротираат во 8 правци. (правците на компасот). Левата полутопка се ротира за да се искуцаат буквите, а десната се користи како глушец.

orbitouch-lg.jpg

Куцањето на букви е лесно, со повлекување на определените насоки за добивање на саканата буква.

easy2.gif

Повеќе инфо може да најдете овде.

key.jpg

многу е безвезе тастатурава, неможе да се игра на неа. :roll:

Пишува "Easy", ама сигурен сум дека би направил милион печатни грешки користејќи ја.
Инаку за поздрав е пронајдоков, и сигурно би го испробал. Ни требаат што повеќе новитети.

Изгледа интересно и изненадува напредокот на технологијата, но мислам дека нема практичност... Како и да е јас ќе си останам верен на старата тастатаура :wink:

Мислам дека на оваа полесно би се снашол на пример татко ми отколку на стандардната:))
Ние кои сме навикнати, сигурно би правеле многу грешки и би се збунувале:)

ovaa tastaturava 100% napravena za maski
easy2.gif

vidi isto ko da treniraat da masiraat cicki :)

Хаха, добра ти е констатацијава! :D

натуш напиша:
ovaa tastaturava 100% napravena za maski
easy2.gif

vidi isto ko da treniraat da masiraat cicki :)
Interesna rabota, ama nikogas ne bi ja ostavila starava dobra SPEED tastatura shto ja imam od 2001 :P

што е до куцање , може, пошто ке се навикнеш. А за игрици нема шанси.

SteF напиша:
што е до куцање , може, пошто ке се навикнеш. А за игрици нема шанси.
Може и лесно да биде... Глеј колку е едноставна. Вртиш лево и десно со левиот круг и ја управуваш колата (лево-десно). Со десниот круг можеш да ја регулираш брзината. :-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom