Оптимизам/Песимизам?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум невиден оптимист и тоа повеќе за себе отколку за другите.Кога давам совет на некого можеби некогаш сум песимист ама за себе никогаш до сега не сум била песимист.Секогаш оптимизмот победувал.

hahaha,na kratko...
PESIMISTOT,E OPTIMIST SO ISKUSTVO...
pa sega videte:))

Најчесто оптимист ,ако работите не излезат како што сум сакала ,не се разочарувам туку велам ,така требало да биде ,или секое зло за добро.

Јас сум невиден оптимист и тоа повеќе за себе отколку за другите.Кога давам совет на некого можеби некогаш сум песимист ама за себе никогаш до сега не сум била песимист.Секогаш оптимизмот победувал.

Јас па обратно. За другите секогаш успевам да најдам нешто светло во таа ситуација во која се наоѓаат кога ги советувам, а за себе го гледам само лошото...

Оптимист сум и ги гледам работите секогаш од светлата страна..

Јас па обратно. За другите секогаш успевам да најдам нешто светло во таа ситуација во која се наоѓаат кога ги советувам, а за себе го гледам само лошото...

хаха...а види си го потписот...сосема се спротиставува со твоево мислење :D И сонот за неможното има име. Се вика надеж.

јас сум HARDCORE песимиста:D:D:D:D:D:D:D:D :ojea:

hahaha,na kratko...
PESIMISTOT,E OPTIMIST SO ISKUSTVO...
pa sega videte:))

Хехе...

Познавам песимисти со помало искуство од мене, а јас иако имам поголемо-пак можам да бидам оптимист.
Има смисла тоа што го кажа, но сепак не е се до искуството.До човекот е.

Јас гледам реално на работите.. иако е поубаво да си оптимист од една страна, а па од друга страна може и да не е баш пријатно кога ќе видиш реалноста каква е, и песимисти мрзаааааааааам!

zavisi od situacijata...nekogas pesimist...nekogas optimist...

Оптимисти или песимисти?

За се во животот...дали си оптимист или песимист?

Еве на пример јас сум голем оптимист.
Ако за нешто мислам дека нема да ми се случи нормално дека нема да се случи...ја вежбам потсвеста да работи позитивно....надешта последна умира:helou:

вечен оптимист
верувам во подобро
и не би било лошо анкетичка

pesimista, posto nasednav na optimizmot i se zafrknav, a pesimist e se nadevas loso ke e, ako e dobro ok e, ako ne e, pa ne si ni ocekuval mnogu. Se razocaruvame oti premnogu ocekuvame od drugite i od zivotot voopsto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom