Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше страна да си порачаш да ти стигне убунту цеде дома.Како беше (ја заборавив).Пошо слаба сум со интернет,не можам да симнувам....

Пак јас...
апгрејдирав на убунту 11.04
и од овде https://help.ubuntu.com/11.04/ubuntu-help/unity-launcher-intro.html читам како да си го наместам десктопот
но проблемот е што ги немам овие икони на левата страна
screen1304178275.png

а верзијата ми е 11.04
screen1304178331.png

помош?
Уште е како на десетката со Applications,places И system

Пак јас...

Пробај со Logout, па од менито долу избери Ubuntu наместо Ubuntu Classic Desktop. Доколку ја нема таа опција, види среди си ги драјверите за графичката прво, па после пробај така.

Пак јас...
и од овде https://help.ubuntu.com/11.04/ubuntu-help/unity-launcher-intro.html читам како да си го наместам десктопот
но проблемот е што ги немам овие икони на левата страна
screen1304178275.png

а верзијата ми е 11.04
screen1304178331.png

помош?

Чим ги немаш тие тогаш системот не ти подржува (слаба графичка или некоја онбоард) сними си ја Unity-2D верзијата:

sudo add-apt-repository ppa:unity-2d-team/unity-2d-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install unity-2d

И после ова направи Logout и од менито избери си Unity 2D.

Dali moze nekoj da mi kaze kako da instaliram standarden live messenger na linux?

Dali moze nekoj da mi kaze kako da instaliram standarden live messenger na linux?
Што подразбираш под тоа стандарден, ако мислиш конкретно на оној од Виндоус тоа можеш да го сториш преку инсталирање на Wine па потоа преку него снимање на Live Messenger, инаку има програмчиња на линукс кои можат да ти завршат работа како што се Emesene, aMSN, Pidgin, Empathy итн.

Што подразбираш под тоа стандарден, ако мислиш конкретно на оној од Виндоус тоа можеш да го сториш преку инсталирање на Wine па потоа преку него снимање на Live Messenger, инаку има програмчиња на линукс кои можат да ти завршат работа како што се Emesene, aMSN, Pidgin, Empathy итн.

Probav da instaliram aMSN ama mi iskaca ova postojano... Dali e zatoa sto treba prvo da go instaliram Wine?Screenshot.jpg

Probav da instaliram aMSN ama mi iskaca ova postojano... Dali e zatoa sto treba prvo da go instaliram Wine?Прегледај го приврзокот 42842
Како пробуваш да го инсталираш? Која дистрибуција на Linux ја користиш? Следиш некое упатство за инсталирање?

Кога користев Ubuntu, инсталацијата беше лесна како песна: apt-get install amsn :)

За други дистрибуции, командите ги имаш тука.

Distribucija? poima neam da ti kazam :-) ne sledev upatstvo, probuvav kako na windowsot da instaliram ... Fala za linkov ke go razgledam...
Pozdrav

Distribucija? poima neam da ti kazam :-) ne sledev upatstvo, probuvav kako na windowsot da instaliram ... Fala za linkov ke go razgledam...
Pozdrav

Сака да каже што Линукс користиш?
Инаку пробај го emesene или Pidgin(подржува msn,facebook и сл.)

Колку што се гледа од скриншатот, веќе имаш инсталирано Pidgin на тој компјутер. Ти останува само да го конфигурираш профилот со акаунтот на hotmail и готово.

P.S. Be a true Linux user - delete your hotmail account. :pos:

Pozdrav

Што Линукс? Ваљда појасно е прашањето... :)
Федора мислам дека е, ако сум во право пиши во терминалот:
Код:
su -
yum install amsn amsn-plugins

А можеш и Pidgin да го користиш како што кажа некој погоре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom