P
pinkynetnet
Гостин
Attachments
-
54,5 KB Прегледи: 4
Ако не ти се конектира автоматски на Убунту, намести ги менуално ај пи адресите и днс серверите.Иам мало проблемче.
Сменив оператор за интернет, од типот на „ти ставаат антена на покрив“ иам сега, па .... како да подесам конекцијата во Убунту?
П.С. Во Windows IP-то е на automatic, ако ова помогне нешто. Фала.
Не е за дуал бут. Некој совет да ми дадевте за да направам апдејт на некоја понова верзија на убунтуто, ама декстоп верзија да биде, ако тоа воопшто е возможно. Тапа е оваа нетбук. А со аплетите како што кажав од кога ги сменив се` се поремети.види овде за то како да напрајш дуалбут меѓу виста/7-ца и убунту
Па удубунту кога го инсталирваш во инсталација еден од чекорите ти е дали сакаш да го инсталираш целосно во ц и после така ке ти биде или сакаш поделено а иначе тешко дека сега ке мојш да ги поделиш инаку инсталирај си Wine програмата за инсталирвање на exe фајлови и ке ти се појават нови c/d/e кои ке можеш да ги користиш јас така еднаш напраив и ок бешеГО исталирав Убунту 10,одам компјутер нзн ми го нема ни Ц Ни д ... помошш
Па удубунту кога го инсталирваш во инсталација еден од чекорите ти е дали сакаш да го инсталираш целосно во ц и после така ке ти биде или сакаш поделено а иначе тешко дека сега ке мојш да ги поделиш инаку инсталирај си Wine програмата за инсталирвање на exe фајлови и ке ти се појават нови c/d/e кои ке можеш да ги користиш јас така еднаш напраив и ок беше
За да инсталираш Linux предпоставувам Убунту можеш да симнеш од страната за да можеш преку Усб да инсталираш.Вака, знчи имам лаптоп без CD-ROM, и имам windows, како да инсталирам Линукс, од преносен хард диск? Има ли некој едноставен начин?