Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Фала ти. Само да не е нешто екстремно, не сум баш спремен кондициски. Јебеш му матер, опоравување после операции, долго беше.
И ние сме тука негде, се кладам дека и повеќе ќе издржиш ти :D. Ако се договориме во недела би било супер, ќе те известам.

И ние сме тука негде, се кладам дека и повеќе ќе издржиш ти :D. Ако се договориме во недела би било супер, ќе те известам.
Не знам тоа, пробав како за прв пат после година и кусур, до средно Водно и го качив без проблем. Највеќе ми е мерак што го совладав стравот од тоа да ми се повторат повредите. За повеќе ќе видиме, само знам тешко ќе биде. Кога ќе споредам со порано, сега сум желка нагоре. :ROFLMAO:

Дечки, каде можам да најдам новчаниче(мала торбичка) за на точак, за телефон, клучеви и слично, буквално какво било,
Евентуално ако имаш било каков држач за шише и пресечено старо шише ќе ти завршат работа, да не даваш пари.

Од денес имам забрана да возам точак,(поради здравствени проблеми)
но без точак не можам,и барам да купам од тие на батерии,
помош каде ги има,или има ли некој за продавање таков. Скутер не.

Поштуем и педалирам увек коа не е преладно или претопло.
Желба ми е голема да најдам работа некаде блиску до местото на живеење за да можам да си педалирам летно време до работа.

Од денес имам забрана да возам точак,(поради здравствени проблеми)
но без точак не можам,и барам да купам од тие на батерии,
помош каде ги има,или има ли некој за продавање таков. Скутер не.
Јас имам видено во Вучко (во дуќанот позади универзална) велосипеди со електро мотор. Ама скапи се за наш стандард.

Дали има некој искуство(позитивно или негативно) околу Рам бајкс да сподели?

Ги разгледав моделите им се одлични, ама немаат цени на речиси никој ставено на нивната страница...

Ги разгледав моделите им се одлични, ама немаат цени на речиси никој ставено на нивната страница...
Ќе го прашаш @Ryan Giggs , тој најдобро знае. :D

@Martinmkd е бајкерот тука што вози рам, детално од него :)

Ќе го прашаш @Ryan Giggs , тој најдобро знае. :D
фуј :D мислам ок ефтина рамка уште поефтино офарбана но добри делови :)

Задниот пренос/касете ми се ,,клацка", нешто многу слично како на видеото.Дали некој знае зошто така трокира? Дали може се корегира?

Задниот пренос/касете ми се ,,клацка", нешто многу слично како на видеото.Дали некој знае зошто така трокира? Дали може се корегира?
Најверојатно не ти е касета туку ти е "freewheel". Смени ја задната главина.

Најверојатно не ти е касета туку ти е "freewheel". Смени ја задната главина.
Минимално клацкање на касетата не е никаков проблем, на 80% од точаците се случува тоа. Дури и на нови, не возени. Еве земи провери и кај тебе, стави го на сталак или сврти го наопачки и сврти силно еден круг со педалите. Се додека не почне сам да менува брзини, не треба да се чепка ништо.

Минимално клацкање на касетата не е никаков проблем, на 80% од точаците се случува тоа. Дури и на нови, не возени. Еве земи провери и кај тебе, стави го на сталак или сврти го наопачки и сврти силно еден круг со педалите. Се додека не почне сам да менува брзини, не треба да се чепка ништо.
Зависи колку клацка. Кај мене клацка минимално и нормално е тоа. Ако му клацка многу тогаш има проблем, ако не, нека вози, ние може да нагаѓаме од муабет колку е тоа многу а ако отишле лагерите ... тогаш ризикот знаеш каков е...

фуј :D мислам ок ефтина рамка уште поефтино офарбана но добри делови :)
Како бе ефтина рамка и лошо офарбана? Ама ај може да разберам се палиш на муабетот "џони германско си е германско" а истиот тој пари напраи од продавање на рам до тогаш најдобри беа.

Како бе ефтина рамка и лошо офарбана? Ама ај може да разберам се палиш на муабетот "џони германско си е германско" а истиот тој пари напраи од продавање на рам до тогаш најдобри беа.
мој личен став е дека не ја бива рамката а дека е рачно боена у подрум дефинитивно. не се палам на германско (се палам на америчко) но факт е дека не ни може да ги ставиме на иста листа тие (на лазе) сега што ги продава и оние што ги продавал, впрочем сите се стремат кон подобро. Односот кој го имаат со своите купувачи пробајк е исто така неспроедлив со останатите продавачи на пазарот во државава, т.е. гледаат да ти ги земат парите и после не се знаеме ;).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom