Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ми треба ваша помош.сакам да купам точак за да одам до работа со него,околу 9-10км дневно у два правци.значи сакам да е нов,да има дискови и појма неам што друго :D....иначе во англија сум така да не би ми помогнале линкови од мк,може нешто од evancycles и слични УК сајтови со цена до кај 400-450 фунти(ќе го чувам позади у двор за тоа неќам поскап).
Немаш потреба од дискови за градски велосипед, освен ако не живееш во некое село во Хемпшир па секој да одиш на работа до таму низ кал и планини.

Еве некој мој избор ако си ептен за со дискови

http://www.wiggle.co.uk/eastway-fb40-2014/

Дечки ми треба ваша помош.сакам да купам точак за да одам до работа со него,околу 9-10км дневно у два правци.значи сакам да е нов,да има дискови и појма неам што друго :D....иначе во англија сум така да не би ми помогнале линкови од мк,може нешто од evancycles и слични УК сајтови со цена до кај 400-450 фунти(ќе го чувам позади у двор за тоа неќам поскап).
Прoвери нa chainreactioncycles.com

Немаш потреба од дискови за градски велосипед, освен ако не живееш во некое село во Хемпшир па секој да одиш на работа до таму низ кал и планини.

Еве некој мој избор ако си ептен за со дискови

http://www.wiggle.co.uk/eastway-fb40-2014/

Мислам дека баш имам потреба од дискови со оглед на тоа што живеам у лондон каде што ради дождот и гужва у сообраќајот би ми требале добри кочници.

Мислам дека баш имам потреба од дискови со оглед на тоа што живеам у лондон каде што ради дождот и гужва у сообраќајот би ми требале добри кочници.
Немаш апсолутно никаква потреба, освен ете делот со дождот каде што дискот подобро ќе изреагира од В-Брејк ама тоа е незначително малку за градско возење.
Физиката вели дека тркалото подобро се запира кога моментот на сопирање е во поголем дијаметар.
Чисто за да се увериш дека не бладам појди во сите продавници за велосипеди и побарај градски велосипед.
Гарантирам дека нема да најдеш ниту еден со дискови. Евентуално некој урбанец како тој што ти го пуштив би можело да има вградено такво нешто.

Кој е расположен за педлање, викендов има тура до Лешочки Манастир

Golem pozdrav do site velosipedisti .
Stigna datumot so koj ke go otvorime Rekreativniot Kalendar za ovaa godina .
Znaci vo nedela na 01.03.2015 ke vozime za Lesok .
Trgnuvanjeto e od plostad vo 09.00 casot .
Se vozi po stariot pat za Tetovo ( so nekolku bonziti pauzi - za da se grupirame ) i preku Zelino vozime za Lesok .
Vo Lesok pravime pauza (Pivo , koka kola , jadenje , salata , sendvici od doma , koj kako saka) , i i potoa preku Jegunovce - Radusa vozime za Skopje.
Raspolozenie , kaciga i ispraven velosiped e dovolno za da dojdete na turata. ( normalno i fizicka podgotvenost )
Turata ke fati okolu 94 km .
Sekoj vozi na sopstvena odgovornost.

https://www.facebook.com/events/815577978513797/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&fref=nf

Se vozi po stariot pat za Tetovo ( so nekolku bonziti pauzi - za da se grupirame ) i preku Zelino vozime za Lesok .
Vo Lesok pravime pauza (Pivo , koka kola , jadenje , salata , sendvici od doma , koj kako saka) , i i potoa preku Jegunovce - Radusa vozime za Skopje.
Raspolozenie , kaciga i ispraven velosiped e dovolno za da dojdete na turata. ( normalno i fizicka podgotvenost )

https://www.facebook.com/events/815577978513797/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&fref=nf

Без кацига има шанса?

патот каков е роад бајк одговара ?

Последно уредено:
Луѓе ајде малку препорака!Отидоа предниве гуртни на велосипедот и тоа за чудо попрво од задните:)
Станува збор за овие.
50-0448-NCL-FRONT.JPG

Ги гледав во бајкстоп 1000 денари kool Stop.Да даде некој препорака за поевтино нешто да не видел некаде?И онака ќе ми бидат за предни,а за брзо време сакам и да правам надградба на кочниците па не ми е нешто воопшто битно какви и што ќе бидат.Нормално битно е да ме служат во наредните 3-4 месеци барем:)

Луѓе ајде малку препорака!Отидоа предниве гуртни на велосипедот и тоа за чудо попрво од задните:)
Станува збор за овие.
50-0448-NCL-FRONT.JPG

Ги гледав во бајкстоп 1000 денари kool Stop.Да даде некој препорака за поевтино нешто да не видел некаде?И онака ќе ми бидат за предни,а за брзо време сакам и да правам надградба на кочниците па не ми е нешто воопшто битно какви и што ќе бидат.Нормално битно е да ме служат во наредните 3-4 месеци барем:)

Имаш во АлиЕкспрес пет комплети за таа цена, еден другар ги вози два-три месеци засега и вика му бркаат работа.

Вкуцај само во полето за пребарување моделот на кочница што го користиш.
Проблем е што треба да чекаш месец-два за испорака.

Имаш во АлиЕкспрес пет комплети за таа цена, еден другар ги вози два-три месеци засега и вика му бркаат работа.

Вкуцај само во полето за пребарување моделот на кочница што го користиш.
Проблем е што треба да чекаш месец-два за испорака.

Не ми треба нешто побрзо.За месец или два имам намера да ги сменам и кочниците

и двaтa се дoстa слaби зa пaритњ.пoдoбрo земи некoјa 26кa oд швaјцaрциве штo нoсaт.нoрмaлнo aкo не ти сметa пoлoвнo,aкo сметa пoдсoбери уште нештo,бaрем 40к денaри и зе,ми пoдoбрo нoвo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom