Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На некој евентуално да му се наоѓа од некоја стара/оштетена виљушка?Прегледај го приврзокот 113455
Некој да знае каде можам да најдам вакво желевце или навртка од V brake, моделот е Suntour XCT.
Квиксливер ти го препуштам точакот друже
Знаеш сум размислувал на оваа тема уште од многу одамна.Вака прашање
Што всушност ја креира цената на велосипедот (не збориме за компонентите на велосипедот кочници,гуми,виљушка)
Ги гледам пинарело имаат фантастични бајкови и се е тоа супер но цена од £2699.00 или 3652.08 евра за РАМ дали вреди(на страна стандард еве замислете се дека живете во монако заработувате добро и може да си го дозволите) врз која основа е набилдана цената дали им биле потребни пример 3000 евра за да го изработат тој рам па го продават по таа цена или како(Мислам НЕ но за да се знае би требало да се биде во внатрешноста на самата фабрика )но да се има отприлика познавање на таа област и да се одговори ?
Мислам стварно ме интересира да не го земам за пример па dogma f8 цена од £ 9,500.00
Уште еден пример
Не дека пробувам да направам споредба но одприлика оној момент велосипед-кола знаете
Nissan Versa - 2015 = $11,990 со dogma f8=
£ 9,500.00
Ако некој има познавање од ова област нека се понуди да одговори коментари од типот да-не ...не се трудете воопшто....
Пс-Каде се наоѓа продавницата на пинарело во козле?
Пс 1-Да живев у монако(или друго место со високи плати) сигурно ќе ринев со 60.1![]()
Ја бралекако ги чистите точаците?
Со кал ми е и рам и тркала, а в стан седам, немам двор, чешма надвор. Да го носам на перална? Совет?
НемаТ гајле во перална, само да не шприцаат директно во осовините на тркалата. Ќе ја измијат маста и ќе се заебат. Ќе мораш да купуваш нови, па плетење бандажи, у п.м. работа.Ја бралеживеам во куќа, за чистење и миење на возилоно ги користам следниве работи:
-ВеДе 40 за одмастување (се најџвит во сите продавници за автоделови и ќе ви трајт доста долго време, не се сеќавам на цената овај е еден од поубајте а не е многу скап)
- Подмачкувач за синџир, заден менувач, шифтери користам од Шимано, набавен од нет, го препорачувам нема да згрешите.
- Градинарска пумпа со мал капацитет (мојте да ги најте во земјоделскине аптеки или железари)
- Шампон за коли од Сонакс 400мл (се најџвит во продавницине за автоделови а ќе го користите доста долго)
- Макс сунѓер (грчки сунѓер кој првенствено се користи за капење, но врши доста одлична работа и не е скап 20тина денари)
- 2 сунѓерчиња виледа, од оније по дома шо мијаме пајнци (едното од нив ми е за предниот пренос со менувачот со истото го чистам и задниот менувач, а другото го користам за бандажите)
- 2 крпи виледа исто од оније шо ги имаме по дома за бришење околу мијалник, по маси и останато, вршат одлична работа и ќе забораев,
- Една стара четка за заби за чистење на касетата ако е ептен бербат сторена.
Нормално сето то си го прам в двор, денеска прв пат ја пуштив чешмана надвор, ја имав затворено и испуштено водата уште кун крајот на декември ко почна све да мрзнит. Вечерва си купив и нова прскалка за на црево од екстул(старата ја згазнав несакајќи и си заврши в канта) па утре ќе му удрам едно убо миење во двор.
Прегледај го приврзокот 114784
Е сеа исто го имам носено едно печес пати во перална калосан ептен в крај и им викам на вработените таму само да ми го испрскаат со млазон и толку. Им фрлам некој денар колку да не е без ич и одам дома си го бришам со крпа, то е то немат гајле од на перална.
Друже, за во стан само влажни марамици за бебиња му е мајката и нормално, чисти памучни крпи. Помакотрпно е, ама ќе ти завршат работа. Плус да не заборавам дека ќе треба да го зачистиш и местото/подот кај што си го чистел точакот. Нели, од пачиња земја/кал кои несакајќи паднале.како ги чистите точаците?
Со кал ми е и рам и тркала, а в стан седам, немам двор, чешма надвор. Да го носам на перална? Совет?