Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
^- Џену, првата автобуска во Влае (кога идеш накај Карпош 4), Цикло АС. Ќе ја среди за 2 минути.
тука у тие подрумчињата кај Порта Влае мислиш? али како и да е ќе се снајдам, фала многу, должник сум ти. :)

Дали Пеџа ги чепка хидрауличните кочници ? Никако да ми ги средат, живци искинав. Promax Q3. Сакам да ги спуштат подоле, сега стисни ги милиметар и веќе кочат максимално. Затоа и се прекршив на Шарски води.

Да, ги сервисира. Јас вчера кратев хидро црева кај него и сум задоволен од сработеното. Кај тебе најверојатно има повеќе глицерин отколку што треба и затоа кочат многу јако на мал стисок. Сепак треба да се види. :)
--- надополнето: 28 август 2013 во 08:50 ---
http://bike.capriolo.com/en/bicikle/passion-man-0

Еве го точакот. Плус и педаљи треба метални, ама од пазарче да му земам :D

За овој точак, заедно со педали, повеќе од 500 ден. нема да те чини. :)

Drzac za velosiped za na zid, praven e handmade, zavaruvan od poveke delovi, sakav da napravam neshto malku poinakvo, da ne bide standard, se nadevam uspeav vo toa...
DSC_0494.JPGDSC_0495.JPGDSC_0496.JPGDSC_0497.JPG

Да, ги сервисира. Јас вчера кратев хидро црева кај него и сум задоволен од сработеното. Кај тебе најверојатно има повеќе глицерин отколку што треба и затоа кочат многу јако на мал стисок. Сепак треба да се види. :)

Важи... Ваљда преплетува и бандажи, да го оставам цел точак таму кај него, предниот бандаж треба да се преплете наново и да се среди. Фала Зоц :)

Важи... Ваљда преплетува и бандажи, да го оставам цел точак таму кај него, предниот бандаж треба да се преплете наново и да се среди. Фала Зоц :)

Ако сакаш добар мајстор за плетење на бандажи, ќе го бараш Гари во Outdoor, спроти "Мекиците од Стража" на Рекорд. Нема подобар за таа работа. :)

Имам една мака. И да не ми се смејте. :)
Седиштето на велосипедот многу ми е грдо и ме боле дупот од него. Повеќе возам исправена од колку што седам на него.
Чаре некој? Дали да купувам ново седиште или има некои навлаки, перничиња кои ќе ми го направат помеко седиштето?
Фала :pipi:

Седиштето на велосипедот многу ми е грдо и ме боле дупот од него. Повеќе возам исправена од колку што седам на него.
Чаре некој? Дали да купувам ново седиште или има некои навлаки, перничиња кои ќе ми го направат помеко седиштето?

Имаш гел перничиња во Веро по цена од 300 ден. мислам. Имам едно, ама го немам испробано да ти кажам дали функционира.

Имаш гел перничиња во Веро по цена од 300 ден. мислам. Имам едно, ама го немам испробано да ти кажам дали функционира.

....не се лоши...моето тераше околу 2 години....сега е уште во функционана состојба...ама некако се лизга од седиштето

Батали тоа гел перничињата од Џамбо, купи си некое поквалитетно седиште и немаш гајле. Не заборавај само да го пробаш пред да купиш т.е. дали ти одговара на карлицата (коските), многу битно. :)

Најчесто боли ако немаш возено подолго време велосипед :D Обично фаќа така, после подолг период седнуваш и возиш подолга релација и почнува да ти трне :D:D Ама чим викаш и канта ти е седиштето најдобро е да си го смениш,или пак бициклистички со перничиња одпозади :D:D

Купи си ново, ама како што кажа форумџијата пред мене, треба да го пробаш. Ако ти е удобно, купи си веднаш две, оти тешко се погодува седло.
Ако не си возела долго, боли газето. Лек за тоа се бициклистички со влошка. Мене ми беше многу смешно на почетокот, како да имаш пелена, ама многу се осеќа разлика.

Дечки, има некој искуство со ваква гума?

f73eec118776b50469b1b93752d4e8e5.jpg

Инфо, плус за купување онлајн: http://dx.com/p/foss-presta-explosion-proof-inner-tube-for-bicycle-26x1-95-2-25-69277

Вистина е? Планирам една ваква да земам и да не се замарам со менување гуми...

Дечки, има некој искуство со ваква гума?

f73eec118776b50469b1b93752d4e8e5.jpg

Инфо, плус за купување онлајн: http://dx.com/p/foss-presta-explosion-proof-inner-tube-for-bicycle-26x1-95-2-25-69277

Вистина е? Планирам една ваква да земам и да не се замарам со менување гуми...

Едно време планирав да земам вакви ама се предомислив незнам зошто. Иначе практични се мн ако се дупне со упаљач се загрева па притиска и залепена е. Ѕирни има видеа на YT.
Еве едно виде foss vs slime и на крај foss гума со slime најака комбинација :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom