Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам за вас, ама мене нешто во последно време ептен ми се кул оние ретро или старински шо ги викаме. Порано ги мрзев, ама сега сменив мислење. BTW како се викаа тие што имаа една голема рачка за кочење и каде да барам таков?
BSRnh5KCQAAs0Aw.jpg
Кај да бараш ретро... кај мене се знае ;) но најдобро како што викаат да најдеш на старо, па да дојдеш да го средиме, еве ти линк како искача, https://www.facebook.com/kastm.velo...60433480119.1073741835.100004084933521&type=3 што се однесува до фикси, моментално правам еден кој е заинтересиран нека пише...

Дали знае некој добар мајстор за сечење (кратење) на црева за хидро диск кочници ?? Значи прашувам за некој со искуство и алат за истото. Фала. :)

Дали знае некој добар мајстор за сечење (кратење) на црева за хидро диск кочници ?? Значи прашувам за некој со искуство и алат за истото. Фала. :)

Пеџа велоспринт ги работи супер.Ако си во близина на Кисела Вода помини таму.

Колку ќе чини да се поправи скршена предна кочница? Нешто сајли и такви ствари мислам дека е заебено...

Ако ти е само сајла скината, околу 100 ден, нова цела Shimano кочница 650 ден. Зборам за вибрејк. Ако е механичка диск кочница треба да се види што е зезнато па да се процени дали може да се поправи или треба нова. :)

Ако ти е само сајла скината, околу 100 ден, нова цела Shimano кочница 650 ден. Зборам за вибрејк. Ако е механичка диск кочница треба да се види што е зезнато па да се процени дали може да се поправи или треба нова. :)

Незнам како е точно, мислам дека е раздвоен Ви брејкот, некако треба се намести убави и плус со сајлите да се среди. И педаљи треба да купувам... На другар е точаков :)

Незнам како е точно, мислам дека е раздвоен Ви брејкот, некако треба се намести убави и плус со сајлите да се среди. И педаљи треба да купувам... На другар е точаков :)

Па што се мачиш да прашуваш ?? Однесете го на сервис и тие ќе ви кажат дали да ќе се менува нешто или не. :)

Па што се мачиш да прашуваш ?? Однесете го на сервис и тие ќе ви кажат дали да ќе се менува нешто или не. :)

Треба јас да го плаќам, јас му го заебав па да знам одприлика што цена...

Треба јас да го плаќам, јас му го заебав па да знам одприлика што цена...

Како и да е, нова добра Shimano кочница ти е 500-600 ден., ако имал од тие кинеските тогаш ќе поминеш уште поефтино. Ништо страшно. :)

Пеџа велоспринт ги работи супер.Ако си во близина на Кисела Вода помини таму.

Дали Пеџа ги чепка хидрауличните кочници ? Никако да ми ги средат, живци искинав. Promax Q3. Сакам да ги спуштат подоле, сега стисни ги милиметар и веќе кочат максимално. Затоа и се прекршив на Шарски води.

дечки, да не знаете добар точкар негде во реон на Ѓорче, Влае, Карпош 4? Задната кочница е крш, со моите инженерски способности ја потсредив да фаќа колку толку ама си треба мајстор.

^- Џену, првата автобуска во Влае (кога идеш накај Карпош 4), Цикло АС. Ќе ја среди за 2 минути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom