Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Да возев колку што гледам клипчиња досега ќе заминев во ЕУ со возење.

:love:

Луѓе планирам да си купам нов велосипед, планирам да го возам по планински патеки, cross country стил ( барем мислам дека така се викаше), ќе може ли да ми дадете некој совет на какви делови да обрнам внимание и слично? Буџетот ми е ограничен на 20 000 мкд :)

Луѓе планирам да си купам нов велосипед, планирам да го возам по планински патеки, cross country стил ( барем мислам дека така се викаше), ќе може ли да ми дадете некој совет на какви делови да обрнам внимание и слично? Буџетот ми е ограничен на 20 000 мкд :)
На какви точно патеки мислиш ... ?

Нешто вака на пример
За на вакви патеки јас би ти предложил нешто вакво ...

558306_490706064273244_26924980_n-jpg.55565

Corratec X-Vert HALCON
Цена: 33.900,00 денари
Цена за преднарачка: 27.200,00 денари

Спецификација:
Рамка: Ultra Light Tubing, Powershape Technology, Alloy 6061 SIZE 39 - 44 - 49 - 54
Амортизер: RST CAPA ML
Заден Мен.: Shimano Alivio M430 9 Spd.
Преден мен.: Shimano ACERA, M390
Шифтери: Shimano ACERA, M390
Кочници: Tektro HDC-300 Hydr. Disc, 180/160mm
Пренос: Suntour XCR T414, 44-32-22
Тркала: ZZYZX Cross Attack 3.0 Disc
Гума: Continental X-King, 2.2
Седло: Corratec
Стем: ZZYZX Alloy
Управувач: ZZYZX Alloy Rise R. 620mm. 9°, 25mm. 31.8.

Бидејќи имаш 20,000 денари буџет ова би ти дошло супре за вакви патеки ..

http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=172

Untitled.png

инаку бидејќи и јас имам толкав буџет и скоро за слични патеки и јас барам нов точак јас веќе се решив за Drag - от ист како на сликата само со преден диск ќе биде :)

Мм, не сум ги видел овие Драг велосипеди досега, имаат преставништво во Македонија? Иначе што мислиш за овој
http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=1f68568f-caee-4914-8d75-fc51c3a264e6
Би додал уште 2-3 илјади ако стварно вреди :)
Хммм... најискрено јас мислам дека е добар точакот за ти е пари но ако грешам некој нека ме исправи ...

Хммм... најискрено јас мислам дека е добар точакот за ти е пари но ако грешам некој нека ме исправи ...
Па добро, навеке од се вреди рамката, деловите се најосновни што може да бидат, значи со слаб квалитет. Мислам за две - три илјади плус може многу подобар точак да се земе. :)

Појди во Probike, имаше пред Нова Година навистина солидни попусти и распродажба на некои постари модели и можеше да склопиш многу подобар велосипед за сумата која што ја имаш на распологање.
Еве пример се продаде рамка 18 инчи Cube Acid од 2011, волан, стем и гума за 6500 ден.
Ако си висок 175-185 би требало да ти одговара таа големина. Имаше и попуст до 30% на некои модели.

Појди во Probike, имаше пред Нова Година навистина солидни попусти и распродажба на некои постари модели и можеше да склопиш многу подобар велосипед за сумата која што ја имаш на распологање.
Еве пример се продаде рамка 18 инчи Cube Acid од 2011, волан, стем и гума за 6500 ден.
Ако си висок 175-185 би требало да ти одговара таа големина. Имаше и попуст до 30% на некои модели.
А дали даваат на рати да речеме ? :)

За сумата ама баш ништо не може да склопиш, не знам дали си запознаен но поефтино ти е да купиш нов (цел) велосипед него да го склопуваш дел по дел, посебно Cube велосипед. Таа рамка што ја збориш е случајно останата т.е. извадена од друг. :)

Ако не се лажам мислам дека имаат рамка CUBE AIM 2012 на продажба.

За сумата ама баш ништо не може да склопиш, не знам дали си запознаен но поефтино ти е да купиш нов (цел) велосипед него да го склопуваш дел по дел, посебно Cube велосипед. Таа рамка што ја збориш е случајно останата т.е. извадена од друг. :)
Прам муабет за конкретниот период пред Нова Година кога имаше попусти на дел од производите можеше да се склопи нешто за до таа цена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom