Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Оди во сосема друг правец муабетов.

Еве и сам прочитај кај се произведуваат Cube рамките :

Where are Cube Bikes manufactured, built and tested?
We are proud to say all our bikes are developed and tested in and around the Bavarian Alps and the factory in Waldershof, Germany. This gives us some of the most demanding terrain on which to test our products; plenty of mud and lots of fast technical descents and climbs. I can’t think of a better place to test bikes for the UK and European markets. We have some of the world’s best terrain on which to decide if a new product makes the cut.

We build most of our frames in the Far East. We then ship them back to our Waldershof factory and have our guys do all the quality checks, reaming, facing and assembly. This way we can maintain total control of the finished product to ensure the highest quality standards are met while remaining strongly competitive.
А еве ти линк од целото интервју :
http://www.bikebiz.com/news/read/interview-dan-white-cube-bikes/0672

Внатрешни гуми со гел или slime што мали дупчиња сами затнуваат ?
не имало некои гуми со гел, и јас не сум сретнал до сега
Гелот за полнење го најдов, ова биле такви гумите...

Си возите уште на ладново? Јас да, само зимава незнам што ќе правам... ќе полудам, надвор снег, а мене точакот во соба. :D Некои зимски да и ставам, 28мици...

Си возите уште на ладново? Јас да, само зимава незнам што ќе правам... ќе полудам, надвор снег, а мене точакот во соба. :D Некои зимски да и ставам, 28мици...
Возам сеуште ако не врни надвор, снегот не ме плаши толку, колку што не се врви воопшто кога ќе се подстопи малку.
Ништо тоа е, неколку месеци пауза или пак емигрирај јужно.
Денеска дознав дека имало и застапник за Focus во Македонија. http://www.mastersport.com.mk/

Возам јас, некогаш и кога врне, баш пред месец дена или така нешто кога врнеше масовно, тргнав и ме фати опасен дожд, војничкиот шушкавец и верглај, тргнав по кеј па коа фати магла една ништо неглеав, плус врне истура, па језиво у пм, хорор филм, додека стигнав на факултет престана, за назад сонце ми грееше.:)

така ми е кога не си земав ни капа ни ништо, си наврнав барем брзо стигнав дома :)

Исто друже, ќе побудалам зимава без точак. Пред месец дена го расклопив и ставив на балкoн и верувај веќе неможам да издржам а да не му се качам. Татко ми уште го вози неговиот, ама јас не сум за во зима на точак со слаб имунитет одма настинувам и се разболувам :D . Едвај чекам да дојде пролет онака мерачки да го извозам по цела велосипедска патека од Аеродром до Влае . :)

ЕДИТ
Мојот миленик на две тркала :love:

product_3243_pic_1big_8849423722.jpg

images

Исто друже, ќе побудалам зимава без точак. Пред месец дена го расклопив и ставив на балкoн и верувај веќе неможам да издржам а да не му се качам. Татко ми уште го вози неговиот, ама јас не сум за во зима на точак со слаб имунитет одма настинувам и се разболувам :D . Едвај чекам да дојде пролет онака мерачки да го извозам по цела велосипедска патека од Аеродром до Влае . :)

ЕДИТ
Мојот миленик на две тркала :love:

product_3243_pic_1big_8849423722.jpg

images
Зошто да не можеш да возиш сега? o_O бидејќи врне? има денови и кога не врне облечисе точакот под гз и вози (y) еве ти пример јас секој ден одам на работа со точак преку цело зимо (y) така да... можеш и ти да возиш барем еднаш во 2 недели ако ништо друго :)

Зошто да не можеш да возиш сега? o_O бидејќи врне? има денови и кога не врне облечисе точакот под гз и вози (y) еве ти пример јас секој ден одам на работа со точак преку цело зимо (y) така да... можеш и ти да возиш барем еднаш во 2 недели ако ништо друго :)
Нежен е со здравјето, зарем не прочита?

:) прочитав нешто слично и јас сум но не се давам
И јас тоа цело време се мислам друже, ќе му се ставам шо го ебам . Мерак си е мерак . Ta Ск не е кушкундалево да го уништам точакот од кал и камења. :D

И јас тоа цело време се мислам друже, ќе му се ставам шо го ебам . Мерак си е мерак . Ta Ск не е кушкундалево да го уништам точакот од кал и камења. :D
Гледај сега не мора да возиш кога е магливо и врнежливо времето вози си кога ќе биде ведро е сега јесте да е студено али облечи се потопло и не мораш да возиш 100 км извози од ново лисиче до влае и назад доста ти е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom