L
.Lost Angel.
Гостин
Еве едно одлично видео за оние кои сакаат да возат на снег

--- надополнето: 28 октомври 2012 во 17:33 ---
Еве еден доста интересен филм а и на почетокот од филмот имате како се прави еден велосипед

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ок и што со точациве ?? Едниот (G10) е околу 4500 ЕУР, другиот (G20) околу 3500 ЕУР.Прегледај го приврзокот 51473
SCOTT Gambler 10 Bike
The Gambler 10 is Brendan Fairclough’s World Cup DH replica, a no-compromise DH weapon with custom race-tuned FOX suspension and podium proven components. The Gambler features lower and slacker geometry, a longer shock and tuned leverage ratio. This is World Cup level performance for everyone.
Frame: SCOTT Gambler Alloy 6061
Fork: Fox 40 RC2 FIT 203mm, Coil
Shock: Fox DHX RC2 Coil Boost valve, 210mm travel
Group set: Shimano Saint / Zee
Brakes: Shimano Zee
Parts: Funn
Wheels: DT Swiss FR 600, Formula DH-92 20mm thru axle Hub
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 01:53 ---
Прегледај го приврзокот 51474
SCOTT Gambler 20 Bike
The Gambler 20 uses the same World Cup proven frame as the 10, but is outfitted with lower cost components. It features lower and slacker geometry, a longer shock and tuned leverage ratio. Ride like a pro, at a better price.
Frame: SCOTT Gambler Alloy 6061
Fork: Fox 40 Performance 203mm travel / Coil
Shock: Fox VAN RC Coil, 210mm travel
Group set: Shimano Zee
Brakes: Avid Elixir 5 Disc
Parts: Syncros DH 1.5
Wheels: Syncros FR 32, Formula DH-92 20mm thru axle Hub
Па земи од тие што викаш, што си ги нашол од типот и преправи го во фиксна. Нема многу да те чини, тие делови се ефтини.Дечки поздрав за темава. Би сакал едно прашање ако може. Значи сакам да си купам хипстерски точак со фискна брзина.Имам еден стар руски во гаражава и се мислев него да го дотерувам и да го средам ама пошто има некои нестандардни винтови и димензии, а и рамката му е доста тешка, па мислев да си најдам нов или половен па да го преправам.
Бидејќки веќе имам добар МТБ, сакам да поминам поефтино. Овој, фиксниот, ќе ми биде само за низ град, за до работа и назад. Така да не сакам да вложувам многу пари во него. Најинтересно ќе ми биде да го доправам јас, веќе имам намислено што да му ставам некој џиџимиџарници од ибеј, така да ако е половен уште подобро. Значи го барам следново од точакот:
1. Фиксна брзина (кочница со вртење педали на обратна страна)
2. Рамка како за 183цм. от прилика 19-21
3. Да биде ефтин
4. Да има убава лесна рамка
Се друго како боја, модел итн е небитно...
Дали знаете да ми предложите од каде би можел да земам ваков велосипед? Кај мене блиску има еден тип ги носи од Швајцарија/Германија половни и ги продава доста ефтино по 3000-5000 ден. арно ама никако неможам да начекам со фиксна брзина. Сите му се со брзини.
Благодарам пред време.
Пријателе, од кај нас само ова успеав да го најдамШто мислите за mount biking-от? Иако сум многу поголем фан на road & track, MTB е многу попопуларен - всушност во соседството веќе има посебни сајтови за MTB, на пример бугарскиот http://www.mtb-bg.com или пак на пример српскиот сајт http://www.freebiking.com кој го промовира и MTB и touring велосипедизмот. Има ли кај нас слични друштва?
На кој портал ги гледашГледам точаци по страниве наши, пошо иам еден ама зафркава нешо и треба делови да му мењам.
Си реков во случај да се скапи деловите, боље нов да си земам. Гледајќи точаци, налетав на следниов(не планирам да го земам, боље кола ќе си зеам):
![]()
Го има само по нарачка и според тоа што видов вреди
цена 10233.97 еу![]()
Ме интересира, како може толку пари да е точаков. Па златен да беше немаше волку да вреди.
Гледам сеа и на порталов, Астон Мартин точак 39000 долари! WTF?
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 11:52 ---
На кој портал ги гледаш))