Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
I dali nekoj znae kaj treba a idam za da ja smenam zvezdata mnogu mi e golema kje ja puknam ako grendam
Во секој добар велосипедски сервис/продавница, Bike market, Prosport, Bike stop, Probike итн ако си во Скопје. Десет минути работа.

има некој што продава фулл бандажи за BMX и шипки???
Отиди позади Кинг Бургер има една продавница таму ке најдеш доста делови за BMX а можеш и да си нарачаш. еве ти и профил на ФБ

Има ли некој исуство со Trekking/Hybrid точак ? Имам МТВ сакам да сменам на овој тип,па ако има некој искуство бујрум нека каже нешто како за нагоре,седење и тн.
МТВ претежно го возам до средно Водно и по кеј.

Има ли некој исуство со Trekking/Hybrid точак ? Имам МТВ сакам да сменам на овој тип,па ако има некој искуство бујрум нека каже нешто како за нагоре,седење и тн.
МТВ претежно го возам до средно Водно и по кеј.
.
Моја сугестија ти е да чепнеш малце офроад па да видиш дали ке помислиш на вакво чудо. Јас сепак би играл или на MTB или на Road bike ова хибридиве ич не ми фаќаат око.

.
Моја сугестија ти е да чепнеш малце офроад па да видиш дали ке помислиш на вакво чудо. Јас сепак би играл или на MTB или на Road bike ова хибридиве ич не ми фаќаат око.

Си пробал или онака на“око“ не ти прават ќеив ?

Си пробал или онака на“око“ не ти прават ќеив ?
Имам пробано и никако неможам да му ја сватам функцијата има тежок пренос ко road bike држење ко MTB само малце повисоко (барем ја тој што го везев). И да ни на око не ми прави кеф зошто изгледаш ко 60 годишен чичко што вози од оние контрашине стари.

Мислам дека не изгледаш баш за“ 60“ год со рамки што ги нуди пазаров моментално,али преносот и јас мислам дека им е потежок од МТВ.Ќе биде потешко качувањето нагоре.

Мислам дека не изгледаш баш за“ 60“ год со рамки што ги нуди пазаров моментално,али преносот и јас мислам дека им е потежок од МТВ.Ќе биде потешко качувањето нагоре.
Баш ме интересира како тоа ке осетиш дека качувањето ке биде потешко со малку потежок пренос?? Ако човек нема кондиција и најлесниот точак дај му го ке му биде тешко нагоре. Инаку хибридот многу подобро се однесува на асвалт него МТБ, а и каде-каде се постигнуваат поголеми брзини, нели поради гумите. За удобноста при возење најважно од се е да ја погодиш рамката според должината на нозете или пак телото.

My Bike
image0011lg.jpg

Го продавам па ако ми каже некој каде да го оглсам и на форумов? :)

Деновиве е веќе крај.Уште некој ден и кога ќе залади бициклов ќе оди у шкаф:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom