Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
бидна, attention sl 29 2016 :D
12072772_10206213023018505_2456414591240432402_n.jpg

Дечки здраво, сакам се да си купам од опрема за возење, дрес, бициклистички итн. Тука гледам цените се прилично високи, еден дечко ми спомна дека во Софија имало посебен мол само за спортска опрема вклучувајки и за велосипеди. Не запамтив како се вика молот па ако некој има информација за тоа нека ја сподели :) или па ако може да се најде тука нешто по нормални цени :)

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Дечки здраво, сакам се да си купам од опрема за возење, дрес, бициклистички итн. Тука гледам цените се прилично високи, еден дечко ми спомна дека во Софија имало посебен мол само за спортска опрема вклучувајки и за велосипеди. Не запамтив како се вика молот па ако некој има информација за тоа нека ја сподели :) или па ако може да се најде тука нешто по нормални цени :)

Dechatlon. Има 2 такви мола во Софија.

http://www.decathlon.bg/stores

Dechatlon. Има 2 такви мола во Софија.

http://www.decathlon.bg/stores

Шо пиеш од мене :) цениве у споредба со тука се багатела, можда не е некој бренд ама и со бензин и зелен картон ке те фати многу поефтино од тука

Sent from my iPad using Tapatalk

Шо пиеш од мене :) цениве у споредба со тука се багатела, можда не е некој бренд ама и со бензин и зелен картон ке те фати многу поефтино од тука

Sent from my iPad using Tapatalk
ако ти е во план да идеш ќе го пратиме и @Ficiani со тебе :D

Ваљда мисли за декатлон.
http://www.decathlon.bg/

После 15тина дена ми стигнаа патиките од CRC ама јас ја немав таа среќа јас како @M-1 да не ми лупнат овие нашиве царина & ддв :Dтака да си платив дополнителни 30е за тоа
Инаку носам 43 (1/3) обични патики а овие ги земав 45 и таман ми се

IMG_2509.JPG

После 15тина дена ми стигнаа патиките од CRC ама јас ја немав таа среќа јас како @M-1 да не ми лупнат овие нашиве царина & ддв :Dтака да си платив дополнителни 30е за тоа
Инаку носам 43 (1/3) обични патики а овие ги земав 45 и таман ми се
Многу ми се допаѓаат, баш изгледаат како нормални патики. Колку те фати вкупно?

Многу ми се допаѓаат, баш изгледаат како нормални патики. Колку те фати вкупно?

Затоа и ги земав многу јак дизајн имаат, како обична патика. 60е патиките плус 30е царина и ддв

Иначе уште нешто да прашам како нов велосипедист :) таман земав дрес/бициклистички на кратки сега иде зимо, да се зима нови на долги или leg/arm warmers ќе завршат работа ? Исто и дали е доволно над дресов на кратки да се земе само велосипедска јакна и така да се вози зимно време ?

Затоа и ги земав многу јак дизајн имаат, како обична патика. 60е патиките плус 30е царина и ддв

Иначе уште нешто да прашам како нов велосипедист :) таман земав дрес/бициклистички на кратки сега иде зимо, да се зима нови на долги или leg/arm warmers ќе завршат работа ? Исто и дали е доволно над дресов на кратки да се земе само велосипедска јакна и така да се вози зимно време ?
Мој совет е да си земеш термо за ладни денови или ќе фрлиш коленици...Јас го зедов овој модел на попуст за 1600 од кај Џими и сум многу задоволен, споредбено со претходните години кога користев leg warmer.

Легендата вели дека колку што имаш повеќе слоеви на облека, толку подобро...Во никој случај не би одел со кратки ракови и јакна само горе.
Во Лидл и Декатлон имаш ефтинки термо дресови и јакнички и можеш да се облечеш ефтинко.
Земи си ракавици по долги, подкапа, маска и сл. за заштита на лицето, рацете и главата.

Последно уредено:
Дечки да ве прашам имал ли некој искуство со лентиве против дупнување Tire Liners?

ultralite.jpg

tire_liners.jpg

Има ли вакви кај нас? Што пари се? Вредат ли да се купат? Колкава заштита нудат?

Дечки да ве прашам имал ли некој искуство со лентиве против дупнување Tire Liners?

ultralite.jpg

tire_liners.jpg

Има ли вакви кај нас? Што пари се? Вредат ли да се купат? Колкава заштита нудат?
Купи си надворешни гуми со заштита од дупчење и мирен си. Се друго е импровизација и додавање на тежина. Толку.

Купи си надворешни гуми со заштита од дупчење и мирен си. Се друго е импровизација и додавање на тежина. Толку.
Имам ставено млеко за гуми и досега сум задоволен, 2 месеци откако го ставив ми се нема дупнато гума. На лентиве наидов случајно на нет како дополнителна заштита од дупнување па ме интересираше дали навистина вршат работа или се лук и вода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom