Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска тоа, друго сакаше да ти каже. Сликата горе е поставеност на телото за спуст т.е. тежиштето паѓа на задното тркало.[DOUBLEPOST=1442402303][/DOUBLEPOST]
Е па затоа постојат геометрии за DH, XC, DJ, FR.

Болдираното : Тоа лесно се постигнува со спуштање на седиштето. Ако возите спуст со пречки и дупки со дигнато седиште како на угорница, браво. Или мора да лазите надоле или не ви е мил животот.
Затоа и пишав во првиот пост дека можеби имаме различна претстава за DH патека. Споредбата на почетокот беше предноста на FS над Hardtail за спуштање на DH патека, но не сите FS велосипеди се способни да спуштаат прописни DH патеки исто.

П.С. Зошто веднаш се оди на лични напади при реплицирањето?

Затоа и пишав во првиот пост дека можеби имаме различна претстава за DH патека. Споредбата на почетокот беше предноста на FS над Hardtail за спуштање на DH патека, но не сите FS велосипеди се способни да спуштаат прописни DH патеки исто.

П.С. Зошто веднаш се оди на лични напади при реплицирањето?
Јас како што читам никого не нападнав. Не знам од каде ти е тоа. :neetaka:

Работата беше дека не може да споредува спуст на FS со XC (некој погоре спомна). XC-то ќе биде побрз само во случај ако FS-от го вози некој почетник, кој не знае на што седи, против искусен XC возач. Кај нас е обично така, ќе го спушти Водно со XC бајк и вика дека возел DH. Ги мешаат работите, тука е маката, заради не информираност.

Да се пофалам, стасаа гумите. За царина доплатив уште 500 и нешто денара.
Ме изненадија со брзината ЦРЦ, на 5 ги нарачав денес на 17 стасаа.

Да се пофалам, стасаа гумите. За царина доплатив уште 500 и нешто денара.
Ме изненадија со брзината ЦРЦ, на 5 ги нарачав денес на 17 стасаа.
со здравје да ги возиш :D а уствари што гуми зеде :D

со здравје да ги возиш :D а уствари што гуми зеде :D
Овие :) Веќе имам вакви на точакот и сум ептен задоволен, ама задната е скроз излижана, се гледа плетеното :D.

Zdravo do site, nov clen sum na forumot, sakam da kupam full-suspension tocak na novo ili staro, pa poiskusnite ako mozat da mi dadat nekoja preporaka za dobar all mountain / freeride tocak? :)

Баш ги гледав моделите на Ram во бугарија но цената не ми одговара за купување на ново
фул суспенжн бајк за 500 евра малце потешко, може некоја канта возена 5 години.

Коа видов на новиов колнаџо кај му бутнале кочницата си викам модели од 2016 ќе бида нешо у стил

old-rusty-bicycle-grunge-wall-background-38372817.jpg

еве

6.jpg

Коа видов на новиов колнаџо кај му бутнале кочницата си викам модели од 2016 ќе бида нешо у стил

old-rusty-bicycle-grunge-wall-background-38372817.jpg

еве

6.jpg
Долу ги местат за подобра аеродинамичност.
Не е ништо ново.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom