Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Да прашам ,дали се исплати да купам километража за точак од пазарските(кинеските) ,искуство некакво со овие има ли некој ?

Јас земав пред 2-3 месеци една од Џамбо за 300 денари и минатиот викенд кога возев на трката на Гази Баба ми се раскурца, се ресетираше цела, се убрка...а во меѓувреме ми стигна па од алиекспрес една,
http://www.aliexpress.com/item/Sigma-Multifunction-Waterproof-Digital-Backlight-Noctilucent-Bicycle-Computer-Odometer-Bike-Speedometer-Clock-Stopwatch-HM017/723873584.html

нек гура и оваа неколку месеци па што пишаа погоре, подобро некоа марка и раат глава.

не можам многу да возам од тоа седлото ко ќе ми влезе у дупот

Јас земав пред 2-3 месеци една од Џамбо за 300 денари и минатиот викенд кога возев на трката на Гази Баба ми се раскурца, се ресетираше цела, се убрка...а во меѓувреме ми стигна па од алиекспрес една,
http://www.aliexpress.com/item/Sigm...edometer-Clock-Stopwatch-HM017/723873584.html

нек гура и оваа неколку месеци па што пишаа погоре, подобро некоа марка и раат глава.

Како сто кажа да си земам поасална и си купив таква.
Земав километража Cateye Velo 9 од Бајк маркет .
Ми изгледа како асална ,време ќе покаже :)

Како сто кажа да си земам поасална и си купив таква.
Земав километража Cateye Velo 9 од Бајк маркет .
Ми изгледа како асална ,време ќе покаже :)

Не дека ти изгледа асална, стварно е добра. Мој другар ја вози по дождови и неколку пати му има паднато на ставање/вадење и нема никаков проблем. Супер избор за жичан брзиномер. Ај, да те служи. :)

Не дека ти изгледа асална, стварно е добра. Мој другар ја вози по дождови и неколку пати му има паднато на ставање/вадење и нема никаков проблем. Супер избор за жичан брзиномер. Ај, да те служи. :)
Фала многу !!!

Дечки, продавам ист ваков дрес комплет, со долги ракави и долги ногавици.

http://www.dhgate.com/product/hot-sale-2011-ngc-lampre-long-sleeve-cycling/158392772.html

Дресот е скроз нов, неотпакуван и не е носен воопшто.
Величина L, одговара за висина на луѓе од 170-177cm, и тежина од 65-75kg.
Цена 3100мкд. (секако може да преговараме околу цената)

Основни карактеристики
  • Material: 90% Polyester, 10% Lycra
  • COOLMAX: Quick-Dry Function and Make you Feel More Comfortable
  • High Quality Tights Fabric: Light and Decrease the Wind 3 Rear Pockets
  • It Can Keep you Dry and Cool in the Hot Condition and Warm in Cold Condition
  • Even you’re Sweaty,the Jersey Never Adhere to your Skin

Конечно освоено прво место на балканскиот шампионат кој се одржа во Кратово. :cool:
И мала шега од страна на патронот на градот Кратово и спонзорот на трката Љубислав Иванов-Sинго за освоеното прво место за време на доделување на наградите. :D

prilepska medajlja.jpg

Заврши сезоната за мене, со цицинка :D

1ae091f63833050e0d00713ec092b23a.jpg

Се продава половен Cube Attention MT бајк (18 инчи) :

Амотизер : Rock Shox Dart 2
Пренос : Truvativ FireX со надворешни лагери
Шалтери : Sram X5 (3x8)
Преден и заден менувач : Sram X7
Тркала : Alex rims со Sram X9 осовини
Касета и ланец : Sram PG 850
Кочници : механички Avid BB7 со Avid SD 7 рачки и 185/165 Avid дискови
Волан, стем и колче : Truvativ