Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
#Мајки вака се вози точак :D

1229917_4703486004119_1043284260_n.jpg

Шала на страна, се бави некој кај нас со ваков вид на екстремен спорт ? :)

За контејнериве многу тешко, знаеш дека сега ги ловат за фејк роба. Не знам само колку уништија на Дризла и Косово. За Денда што имам слушано муабети од порано и да е копија ќе ти каже дека е оригинал, исто се вртат муабети дека стари (половни) добро сочувани делови ги продавал како нови, без амбалажа. Знам дека некој дечко се жалел дека му продал напукнат карбон волан за роуд бајк ама си ги вратил парите. Инаку за дечкото со Chinarello - не го знам лично, знам дека возеше на трката во нас. Илинден и таму ми кажаа дека рамката му е кинеска. Инаку овака на прв поглед во ништо не се разликуваше од другите Pinarello. Барем според мене. :)

Интересно,не дека рамкиве би ги носеле во контејнер баш како патикиве,ама шанси нема никакви излгеда ни да дојде до Косово.Незнам што да кажам за Денда,реално не го ни познавам добро,но рамка на пинарело веднаш би ја приметил.Добрите познавачи или следачи како мене ќе познаат веднаш.Туку и нема што да му ја мислам јас.Нека мисли тој што дава 5-6000 евра дали добива оригинал.За 5-600 евра секаква ми одговара и нема да наоѓам мани(нормално само да не е пукната)Другото не ми смета :)

Читајќи вака 9-10 страни наназад, до некаде сконтав на што да пазам при бирање на "асален" точак.

Trek 820 мислев да го земам, ама го немаат на залиха. Следно што најдов по Online ценовниците е Capriolo. Треба да тркнам до Outdoor, пошто веб страната немаат абер да ја вратат во нормала.

Ваши предлози со што да се подновам? Висина 185cm и барем за сеа ќе се вози стрикно на асфалт, а за понатаму ќе видиме. Плафон цена ми е 16000 и не би дал повеќе пари, исто и на старо не сум љубител да купувам.

Секој предлог е добредојден и фала однапред.

Читајќи вака 9-10 страни наназад, до некаде сконтав на што да пазам при бирање на "асален" точак.

Trek 820 мислев да го земам, ама го немаат на залиха. Следно што најдов по Online ценовниците е Capriolo. Треба да тркнам до Outdoor, пошто веб страната немаат абер да ја вратат во нормала.

Ваши предлози со што да се подновам? Висина 185cm и барем за сеа ќе се вози стрикно на асфалт, а за понатаму ќе видиме. Плафон цена ми е 16000 и не би дал повеќе пари, исто и на старо не сум љубител да купувам.

Појди до бајкмаркет http://bikemarket.mk/index.php , за 16 000 има Полар, алумински рам, менувач acera и ќе ти дадат убав попуст,
повеќе совети очекувај од искусните... :)

Трекот, уште пред 2 месеци им се јавив да прашам, го немале, а и тешко да донесат нови... Каприолото, нема ни амортизер...

Него најдобар избор би ти било полар мираж комп 2014 модел во бајкмаркет, 19.000 е ама би требало до крај 17.000 да ти го спуштат...
https://www.facebook.com/photo.php?...328.1073741825.243622702378356&type=3&theater

Trek 820 батали го, има челичен рам и "ќутук" тежок е. Ѕирни го овој за цена од 18.500 на попуст од 23.000 ден. Или пак овој од 20.900 на 16.700 ден. За парите тоа е од прилика од новите велосипеди. Исто така ѕирни ги и Polar во Бајкмаркет, како што спомна @palpem, но сепак се работи за српски бренд. :)

Утре ако работат ќе ги поминам, да ги ѕирнам и да направам избор.

Друго што сакав да прашам, кај да најдам футрола за телефон за на рака што се(ако ме свативте)?

Држачи за велосипед имаш во Бајкмаркет, за хечбек модели на коли, за на кров имаше во KTM на Партизанска. Е сега дали има останато лагер треба да провериш. :)
--- надополнето: 13 септември 2013 во 08:27 ---

За контејнериве многу тешко, знаеш дека сега ги ловат за фејк роба. Не знам само колку уништија на Дризла и Косово. За Денда што имам слушано муабети од порано и да е копија ќе ти каже дека е оригинал, исто се вртат муабети дека стари (половни) добро сочувани делови ги продавал како нови, без амбалажа. Знам дека некој дечко се жалел дека му продал напукнат карбон волан за роуд бајк ама си ги вратил парите. Инаку за дечкото со Chinarello - не го знам лично, знам дека возеше на трката во нас. Илинден и таму ми кажаа дека рамката му е кинеска. Инаку овака на прв поглед во ништо не се разликуваше од другите Pinarello. Барем според мене. :)

не мислев на држачите како на улица за паркирање што се само што не ми треба целосен туку пр мали еден напред друг за задното тракало ...:)

Утре ако работат ќе ги поминам, да ги ѕирнам и да направам избор.

Друго што сакав да прашам, кај да најдам футрола за телефон за на рака што се(ако ме свативте)?

Ако мислиш на ова имаш на алиекспрес, одбери си каква сакаш има голем избор...
http://www.aliexpress.com/item/New-...phone-sports-armband-case-For/1131821974.html

Да тоа е само што не сакав да нарачувам од интернет, а да си го купам тука. Не ми се чека 1 месец за да го добијам, башка ми треба за нареднава недела.

Дали би можел некој поопширно да објасни што е уствари Preload-от на суспензијата, колку треба да биде стегната пружината и слично?

Preload ти е за подесување на тврдњочата на амортизерот... Вртиш на лево за помеко, на десно за потврдо...
Кога одиш офроуд, го правиш на помеко (нормално)... Кога одиш на асфалт го правиш на потврдо (за да не ти ја апсорбира силата)...

Preload ти е за подесување на тврдњочата на амортизерот... Вртиш на лево за помеко, на десно за потврдо...
Кога одиш офроуд, го правиш на помеко (нормално)... Кога одиш на асфалт го правиш на потврдо (за да не ти ја апсорбира силата)...

Е вака сега, прилоуд се користи за да се приспособи амортизерот (со федер) на тежината на возачот. Поголема телесна тежина - се мести на (+) потврдо, помала на (-) помеко. Инаку за на асфалт и угорница се користи локаут за да не губиш на сила. Значи две сосема различни работи. :)
Ако го ставиш прилоудот на најтврдо, пак губиш сила на вртење на педалите т.е. амортизерот пумпа. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom