Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
За овие пари каков што бараш, многу тешко. Само на старо, ако имаш среќа, нешто вака : :)
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=773342
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=739605
Секако, на старо барам...
Првиов целиот утепан е, гребан, маван... Вториов не ми е нешто нај нај, веќе имам сличен само без дискот...

Првиов целиот утепан е, гребан, маван... Вториов не ми е нешто нај нај, веќе имам сличен само без дискот...
Ако се само оние гребнатинки на велосипедот од братчено рамковно Скотот не ти е лоша опција.
Има Rock Shox Tora виљушка која во најмала рака чини 100-на евра, плус Шимано Хидраулик дискови.
Сега некој Швабо го има шибано по планини таму, ама има останато уште за возење во него.
За тие пари не верувам дека ќе најдеш нешто подобро кај нас, гледам цените на огласи не се за машала.
Мерида 40ка која нова чини во мастерспорт 27.500, две година стара ја продава за 25.000.
Спешалајз Хард Рок кој чини 22.000 нов, три години возени ги огласиле по 300 евра.
Ретко се начекува некој кој сака да продаде велосипед.

Кога сме тука, ако излези некој брзинец 54 или 56 големина од поново годиште со Тиагра, 105-ка опрема или пак со Ултегра, а да нема четвороцифрена цифра на оглас нека ме пингне на темава.

Има еден солиден Giant со Ултегра, ама му бара 1200 евра и што е поважно ми е мал рамот.

Да те разбирам, но за парите како што ти пишав, многу тешко. Ако не присобери уште некое евро плус, тогаш ќе имаш избор. :)

Абе има ваму Кичево неколку што ги носат од швајцарија... По 100/150 евра ги продаваат со многу добра опрема, како нови се... Додека исти такови велосипеди на огласи ги продаваат по 250/300 евра...
Само лошо е што се продаваат како алва, па ретко можеш да начекаш добар велосипед...

Да не барам назад, дали и уопште некаде во државава може да се купи НОРМАЛЕН ОБИЧЕН ТОЧАК? Значи не модел со кој Ленс Армстронг освајал Џиро Д'италија, не некој со кој можам да се качам на Мон Блан, не некој со седиште од кое после 15 минути возење гзот ми е како да го ебеле црнци оти тоа било професионално седиште и пред се не точак што кошта колку да купам веспа ебаго. Нормален класичен точак до 100 јурци купи-вози.

Да не барам назад, дали и уопште некаде во државава може да се купи НОРМАЛЕН ОБИЧЕН ТОЧАК? Значи не модел со кој Ленс Армстронг освајал Џиро Д'италија, не некој со кој можам да се качам на Мон Блан, не некој со седиште од кое после 15 минути возење гзот ми е како да го ебеле црнци оти тоа било професионално седиште и пред се не точак што кошта колку да купам веспа ебаго. Нормален класичен точак до 100 јурци купи-вози.
За 100 евра можеш само да си земеш само седиште за да не те боли деветката. :P

Инаку имаш градски велосипеди како што бараш само нема ишто саглам за таа цена.
За толку пари само ќе земеш еден куп железо.

За 100 евра можеш само да си земеш само седиште за да не те боли деветката. :P

Инаку имаш градски велосипеди како што бараш само нема ишто саглам за таа цена.
За толку пари само ќе земеш еден куп железо.

Проблемот е што точачарењето стана еден вид помодарство барем во Скопје и малце ми се смешни со тоа бициклистичките и кацигите ѓоа којзнае колку се посветени на тоа, (со исклучоци разбира се) ама ок. Муабетот е каде и да одам, се некои фенсерајски брендирани алое вера рамови со кочење на диск и со курчеви карики. Абре точак класичен ми треба за пролетва-летово да одам до другар и малце да се издувам на ќеј, а не да ми мери срцеви откуцавања по меркалиева скала врз процент од моја бруто тежина без патики.

Проблемот е што точачарењето стана еден вид помодарство барем во Скопје и малце ми се смешни со тоа бициклистичките и кацигите ѓоа којзнае колку се посветени на тоа, (со исклучоци разбира се) ама ок. Муабетот е каде и да одам, се некои фенсерајски брендирани алое вера рамови со кочење на диск и со курчеви карики. Абре точак класичен ми треба за пролетва-летово да одам до другар и малце да се издувам на ќеј, а не да ми мери срцеви откуцавања по меркалиева скала врз процент од моја бруто тежина без патики.
Суси те разбирам потполно, ама за 100 евра нема арен велосипед ниту на старо. Нема да уживаш во возењето воопшто.
Појди кај Вучко зад Универзална сала и види да не има заостанато некој постар модел градски велосипед .
Ама пак спреми најмалку 300 евра за таа работа.

Задникот не те боли од тоа што е лошо седфлото на велосипедот туку дека немаш поминато часови и часови возејќи го истото. Вози го 5 пати во неделата по 2ч и така 2 месеци, ќе си речеш дека имаш најдобро седло на свет. Се е во тренингот.

Исто ќе му дојде, тенис слабо си играл и кога ќе удриш една партија од 2ч цело тело те боли. Истото се случува и со задникот

Апсолутно, јас возам грчка марка точак со најосновно ниво на делови, купен 130 евра пред речиси 3-4 години, и го убивам од возење, не само низ град, сум бил со него и до Велес, Куманово, Св.Николе, Козјак... Поминувам по неколку илјади километри у сезона, и не сум имал апсолутно никаков проблем ниту дефект со него досега, ако е ефтин точакот не значи дека е ѓубре, и не вози точакот, вози човекот. Појди позади во лептокарија кај точкарот ако ги продава уште Клермон е брендот а цената барем лани им беше околу 8 илјади, дава и некој попуст, или па види Каприоло во Бајкмаркет или во салата Борис Трајковски што е продавницата за точаци, за 100 евра баш не се, ама околу 150 ќе најдеш сосема солиден точак што ќе те служи супер и долго време, посебно за твојата намена.

Ќеифот е индивидуален, сите тие ситнурии, облеки и кациги, не се само помодарство, туку и реална потреба ако почнеш посериозно, почесто и подалеку да возиш, ама па не значи дека ако не продадеш лев бубрег, не треба да купиш точак.

Задникот не те боли од тоа што е лошо седфлото на велосипедот туку дека немаш поминато часови и часови возејќи го истото. Вози го 5 пати во неделата по 2ч и така 2 месеци, ќе си речеш дека имаш најдобро седло на свет. Се е во тренингот.

Исто ќе му дојде, тенис слабо си играл и кога ќе удриш една партија од 2ч цело тело те боли. Истото се случува и со задникот

Еве човек со искуство, абе сега првиот пат кога ќе ти влезе боли, за 2 месеца на некои дури им е уживанција, барем според затворските причи :icon_lol: (шала не се љути ;)).

Апсолутно, јас возам грчка марка точак со најосновно ниво на делови, купен 130 евра пред речиси 3-4 години, и го убивам од возење, не само низ град, сум бил со него и до Велес, Куманово, Св.Николе, Козјак... Поминувам по неколку илјади километри у сезона, и не сум имал апсолутно никаков проблем ниту дефект со него досега, ако е ефтин точакот не значи дека е ѓубре, и не вози точакот, вози човекот. Појди позади во лептокарија кај точкарот ако ги продава уште Клермон е брендот а цената барем лани им беше околу 8 илјади, дава и некој попуст, или па види Каприоло во Бајкмаркет или во салата Борис Трајковски што е продавницата за точаци, за 100 евра баш не се, ама околу 150 ќе најдеш сосема солиден точак што ќе те служи супер и долго време, посебно за твојата намена.

Ќеифот е индивидуален, сите тие ситнурии, облеки и кациги, не се само помодарство, туку и реална потреба ако почнеш посериозно, почесто и подалеку да возиш, ама па не значи дека ако не продадеш лев бубрег, не треба да купиш точак.

Благодарам на информации, ќе го испитам ова. Такво нешто ми треба како твоево, меко седиште е задолжително ма не ме интересира и ако од тврдото ми се позлатат ташаците. Демек специјални бицклистички со некаква си улошка се носеле, така било пракса и сега јас треба во кафич да влезам како од Тур Д Франс. Абе глупости, точак испод 400 евра за нормална раја нема, па ќе дадам уште 100 и скутер ќе земам.

Да си се пофалам, ако е за фалење усвари, денеска ја поминав 1000 рката, супер задоволен за зимска сезона, не баш зимска, мерено од точно 2 јануари, сепак задоволен сум. Иде уште поубаво време и уште повеќе возење.
Иако како се затоплува чуствувам се повеќе ќе ја барам зимата, поубаво ми е за возење тогаш.:)

8638628882_88b73ae18e_c.jpg

Рокхопер од 94та.
Некои работи се сменети сега, ставени му се мазни гуми, менувачи и уште некои ситници.
Наредна недела ќе земам ланец нов и евентуално ако најдам седиште.
Патем да му се заблагодарам на Зоц, малку касно, за донираните работи, кочниците се екстра друже! :)
8458968870_55b8309ece_c.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom