Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Гугл мапс има assisted gps
http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS

и користи интернет 3G/WiFi за да те лоцира и не е толку прецизен, е сега изгледа Sportypal нема таква опција. :place:
А да не знаеш некоја друга апликација која работи преку интернет :D пошто пак да зимам друг мобилен не планирам :cautious:

А да не знаеш некоја друга апликација која работи преку интернет :D пошто пак да зимам друг мобилен не планирам :cautious:
Не ти се исплати, ќе ти троши многу интернет, а и не е многу точно позиционирањето преку интернет. Плус ако некаде е слаба 3G мрежата и падне на GPRS има да се изначекаш додека те најде и даунлодира мапата. Поисплатливо ти е да си купиш мобилен со вграден GPS рисивер и да не ти е гајле за ништо. :)

Не ти се исплати, ќе ти троши многу интернет, а и не е многу точно позиционирањето преку интернет. Плус ако некаде е слаба 3G мрежата и падне на GPRS има да се изначекаш додека те најде и даунлодира мапата. Поисплатливо ти е да си купиш мобилен со вграден GPS рисивер и да не ти е гајле за ништо. :)
Отприлика колку цена оди таков мобилен ... ?

Вака сакам да ве замолам ми треба слика ако има да поставите од една батка низ цело Скопје што се развозава со точак.Мислам дека сите што се од Ск ќе знаат за кого зборам проќељав црн со огромни обетки што ги носи.Многу е битно се надевам на помош.

Вака сакам да ве замолам ми треба слика ако има да поставите од една батка низ цело Скопје што се развозава со точак.Мислам дека сите што се од Ск ќе знаат за кого зборам проќељав црн со огромни обетки што ги носи.Многу е битно се надевам на помош.
Утре тој ќе го најдеш на циган пазар ;) ако е дебел значи за истиот парвиме моабет :)

Хаха, сигурно мислиш на Крис, слика немам. :) А зошто ти е ??
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 02:43 ---
Отприлика колку цена оди таков мобилен ... ?
Па зависи што сакаш, има доста избор, стар - нов. Од 100 ЕУР па нагоре. :)

Би сакал еден совет за овој точак дали стварно според вас вреди за 140 евра или 8,540 денари ... но ме зачудува тоа што овој што го продава точаков веќе го продава уште од прошлата година ... :) дали би вредело да направам некоја замена со моја доплата или не ?
0e5820a4a3724ce482700f1d426c7c04.jpg3d695548c6c54065b438a010af1cf24d.jpg19d71891ce384a72a130eb284d0390ac.jpg87559d6bcbf84d9f9f31fc4e735bf478.jpg

Би сакал еден совет за овој точак дали стварно според вас вреди за 140 евра или 8,540 денари ... но ме зачудува тоа што овој што го продава точаков веќе го продава уште од прошлата година ... :) дали би вредело да направам некоја замена со моја доплата или ? не
Не гледам линк од точакот.
Добро е сеа видов :D

Ќе возиме или да ? :D

549436_156444687842956_1117229597_n.jpg

Пред малце се вратив од Кучково/

Нагоре, сосема солидно со оглед на тоа што ептен сум улежан
grin.gif

http://www.sportypal.com/Workouts/Details/2926035#id=2926033

Надоле, првиот километар имаше вода на патот па затоа поспоро. Километражата ми покажа макс 61км/ч, а ова 54-55.
http://www.sportypal.com/Workouts/Details/2926035

Нареден пат кога ќе одиш до Кучково оди горе до црквата над селото. Има одличен поглед на цела скопска котлина, посебно навечер или во чист ден.

Би сакал еден совет за овој точак дали стварно според вас вреди за 140 евра или 8,540 денари ... но ме зачудува тоа што овој што го продава точаков веќе го продава уште од прошлата година ... :) дали би вредело да направам некоја замена со моја доплата или не ?

Цената мислам дека е сосема коректна доколку сите делови на велосипдеот се во исправна состоба. Нормално секогаш има пазарска политика да пробаш да намалиш на цена Види дали ќе ти успее. Но треба да внимаваш на повеќе детали. Рамот нема можност за ставање дискови(Нема можност но може да се стави но лини многу), има интегрирани менувачи и рачки за кочница, самиот рам е голем(чинам 21 инч) па доколку немаш височина од најмалку од 188цм слободно заборави на велосипедот

Нареден пат кога ќе одиш до Кучково оди горе до црквата над селото. Има одличен поглед на цела скопска котлина, посебно навечер или во чист ден.

Цената мислам дека е сосема коректна доколку сите делови на велосипдеот се во исправна состоба. Нормално секогаш има пазарска политика да пробаш да намалиш на цена Види дали ќе ти успее. Но треба да внимаваш на повеќе детали. Рамот нема можност за ставање дискови(Нема можност но може да се стави но лини многу), има интегрирани менувачи и рачки за кочница, самиот рам е голем(чинам 21 инч) па доколку немаш височина од најмалку од 188цм слободно заборави на велосипедот
16 инчи е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom