Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Сега после толку години, кога мислам какво ср**е беа шпанските серии и срам ми е, што сум ги гледала. :-D Турските серии друго се, многу поквалитетни и реални се. А и многу поблиски се до нас балканците како манталитет. Моментално jа следам "Kuzey Güney" со Kivanc Tatlitug, добра сериjа, прекрасна актерска игра на главниот актер. А краjот на сериjата замислете НЕ Е тажен.

Сега после толку години, кога мислам какво ср**е беа шпанските серии и срам ми е, што сум ги гледала. :-D Турските серии друго се, многу поквалитетни и реални се. А и многу поблиски се до нас балканците како манталитет. Моментално jа следам "Kuzey Güney" со Kivanc Tatlitug, добра сериjа, прекрасна актерска игра на главниот актер. А краjот на сериjата замислете НЕ Е тажен.

Од едно дно на друго, ај за неколку години ќе сватиш пак :D

tmp_tapatalk_13953952478701224241345.gif

А не, грешка си. Шпанските беа далеку поарни, што згодни актери имаше, не заебавај. Плус, не беа синхронизирани, јазик се учеше.
Турскиве ... не можам ни да почнам да јадам трици, многу ќе изедам. А инаку едино добро од нив, е баш актеров, али ни тој не вреди да тепаш време за нив. :D

Jа очекував оваа реакциjа, хахахахах. :-D
Jа гледал некоj "Бригада"? Се мислам да си jа симнам и пак да jа гледам, предобар руски филм! Нема филм со Сергеj Безруков, коj да го немам гледано. ^_^

Дај повеќе информации за оваа Бригада.[DOUBLEPOST=1402064135][/DOUBLEPOST]

Тоа за мене беше поарно. :D

Бригада:
Во текот на 1989 година Саша Белов се враќа од војната во Авганистан. За цело тоа време додека бил отсутен, животот во неговата земја Русијасе изменил многу. Неговите пријатели од детството, Пчела и Космос за тоа време се претвориле во рекетари. Саша дознава дека и неговата девојка Лена исто така го изневерува. Додека ги решава проблемите со неа пред клубот во која таа работи, тој се судира со нејзиниот нов “газда“ Мува, со криминално досие. Роднина на самиот Мува е Каверин, висок чиновник во полицијата во Русија. Пчела и Космос го наговоруваат на Саша да започне да се заниава со рекетарство, но тој постојано не прифаќа, бидејќи се подготвува да се запише на факултет. Нивниот последен другар, Фил заработува пари учествувајќи на натпревари на “улични борби“. На еден натпревар во самата публика е и Мува, чија цел е да го убие на Саша. Избувнува масовна тепачка, каде на крајот полицијата, на чело со Каверин, го пронајдува мртвото тело на Мува. За тоа убиство е обвинет Александар Белов-Саша, кој Космос успева да го сокрие надвор од градот. Во вилата каде што престојува, Саша се вљубува во сосетката и негова идна жена Оља. Со текот на времето, Саша и неговата новоформирана “бригада“ стануваат највлијателните луѓе на црниот бизнис во Русија...

Jа очекував оваа реакциjа, хахахахах. :-D
Нема некој што не гледал шпански серии ама ете барем колку толку јазик ќе научиш. А турските се најдепресивните серии на ТВ, дури полоши и од оние Све за Љубав тип на програми

Има некој гледано, да каже дали има некоја приказна у позадина или само случаи се?
Фатив неколку епизоди на РТЛ 2, онака интересна е за тепање време, ама не ми се спушта ако се само случаи цело време, ЦСИ стил.
http://www.imdb.com/title/tt0368479/?ref_=nm_flmg_act_8

"Cold case" не го памтам баш, се работи за заборавени досиета, стари убиства и т.н., се бараат нови докази... :)
Таков филм со приказна во позадина е "Bones", не знам дали си го гледал. Освен убиствата е покажан и приватниот живот на агентите. :)
http://m.imdb.com/title/tt0460627/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom