- Член од
- 26 јуни 2009
- Мислења
- 562
- Поени од реакции
- 10
da ne znae nekoj koj e Mario Deviance http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1368365
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
da ne znae nekoj koj e Mario Deviance http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1368365
За Македонската фаланга можеш да видиш дека сите сакаа да се создаде и како што ти објаснија погоре со аргументи нема да има никаква штета од таа армија. Како што можам да видам само ти си против создавање ако има уште некој еве нека пише, ама јас не видов никој друг да се противи...и никој не те тера да се пријавуваш во Македонска Фаланга
Толку си информиран и толку знаеш. Кога нешто не знаеш не се прај дека знаеш.
Вака е за официјалната Руска Армија спонзорирана од Руската држава(Русија)
-Човек кој не е член на Руската Армија не може да ја види структурата на армијата и да види што се случува со армијата
-Армијата се спонзорира од државни руски пари преку конгргрески донации на одредени организации
-Ако си во Руската Армија можеш да работиш било каде за колкава плата сакаш само што добиваш плус пари од војската
И најпосле целта со формирање на Македонска фаланга е да одреди структурата и целата поставеност и дисциплина на идната еМакедонска армија но сепак не е задолжително учеството на сите Македонци во неа
И не мешај баби и жаби
Ајде бе нема штети а? Што правиме со тоа што сме вазална армија и правиме што ќе ни кажат другите? Каде е тука независноста? Зошто на пример сега пак не создадеме наша армија? Од каде знаеш дека сум само јас? Од 150 македонци сигурно има и други. Онаа анкета што сте ја отвориле не е меродавна, вака ли се донесуваат одлуки за формирање на армија? Зошто толку брзо ја донесовте одлуката?
Добро вака е кај секоја државна, официјална армија. Секогаш се финансирани од државата и тие да ти даваат оружје, но не секогаш можеш да работиш каде сакаш и да гласаш за кого сакаш. Козаците не беа дел од државна армија беа приватна сега незнам дали Русија ги примиле како дел од државната.
Целта со формирање на македонска армија треба да биде одбрана на регионите од сите што не напаѓаат нас Македонците и претставуваат опасност за нас. Целта е и да се биде независен и да не ни кажуваат што и како да правиме. Не може 10 души да учествувате во таа ткн армија, па уште да го носите името македонска фаланга, кој ви го дал тоа право? Зошто на пример не се создаде македонска армија, која сега засега ќе нуди услуги на било кој, а за тоа ќе ни даваат пари, оружје или подароци?
You have advanced 5 strength levels and you have obtained a 'Super Soldier' Medal. An amount of 5 Gold was added to your account as a reward for your achievement!
Добро бе , како не сфаќаш дека ЕДИНСТВЕНО ТИ си против оваа идеја... Да не треба да ти нацртаме? Еве ти линк за да видиш колку се пријавија за фалангата , ако несакаш ти немораш!
http://www.erespublika.ru/forum/index.php/topic,2791.45.html
Ајде бе нема штети а? Што правиме со тоа што сме вазална армија и правиме што ќе ни кажат другите? Каде е тука независноста? Зошто на пример сега пак не создадеме наша армија? Од каде знаеш дека сум само јас? Од 150 македонци сигурно има и други. Онаа анкета што сте ја отвориле не е меродавна, вака ли се донесуваат одлуки за формирање на армија? Зошто толку брзо ја донесовте одлуката?
Добро вака е кај секоја државна, официјална армија. Секогаш се финансирани од државата и тие да ти даваат оружје, но не секогаш можеш да работиш каде сакаш и да гласаш за кого сакаш. Козаците не беа дел од државна армија беа приватна сега незнам дали Русија ги примиле како дел од државната.
Целта со формирање на македонска армија треба да биде одбрана на регионите од сите што не напаѓаат нас Македонците и претставуваат опасност за нас. Целта е и да се биде независен и да не ни кажуваат што и како да правиме. Не може 10 души да учествувате во таа ткн армија, па уште да го носите името македонска фаланга, кој ви го дал тоа право? Зошто на пример не се создаде македонска армија, која сега засега ќе нуди услуги на било кој, а за тоа ќе ни даваат пари, оружје или подароци?
moze nekoj da mu rece da mi gi prati dvata gold sto mi gi duzistatusQuO.
оди на форумов и регистрирај се со никот од еРеп!moze da mi kazete dali i jas moze da vlezam vo makedonska falanga i kako deka sum 17 level i sum kapetan i pisete mi na gosevski na e republik toa mi e nickot.I imam neso da kazam prviot presedatel koga ke imame drzava ili ke ne napravi solidna drzava ili ke bideme kako danska deka dokolku on prvite pari gi iskoristi za Q1 bolnica site ke si otidat treba da kupime firma ili da napravime za defense sistem i hospital Q5 i da pocnat da rabotat za da gi napravat i site da rabotime i da donirame vo niv kako so pravat romancite site regioni im se Q5 i defense i hospital i toa gi imaat kupeno za 1 ron dokolku sakate dobro jas ke doniram i 10 i dvaeset i kolku treba gold ses so imam a dokolku ne ni dadat drzava ke gi prodademe sramota na tri regioni ako ne ni bidat site Q5 a tolku dolgo igrame i dobra e idejata so makedonska falanga samo napred i kazete mi kako da se prijavam a za ova drugoto razmislete i kazete posle tie kompanii moze da bidat i drzavni ili taka neso a ako nemame vo drzavata surovini ke proizveduvame oruzje,leb i tiketi,kuki,defense sistem,hospital.Toa proizveduvaat bidejki nema so so land skill da rabotat asigurno nema da dobieme high region ako sakate da mi odgovorite otvorete ja romanskata mapa i videte kade ima defense sitems kade hospital so proizveduva itn.:helou:
jas non stop go sledam forumov i temata od pocetokot sum prisuten jas sum Helm ama toj akaunt mi se unisti neso ne mi go prepoznava ne sum pocetnik:salut:
moze da mi kazete dali i jas moze da vlezam vo makedonska falanga i kako deka sum 17 level i sum kapetan i pisete mi na gosevski na e republik toa mi e nickot.I imam neso da kazam prviot presedatel koga ke imame drzava ili ke ne napravi solidna drzava ili ke bideme kako danska deka dokolku on prvite pari gi iskoristi za Q1 bolnica site ke si otidat treba da kupime firma ili da napravime za defense sistem i hospital Q5 i da pocnat da rabotat za da gi napravat i site da rabotime i da donirame vo niv kako so pravat romancite site regioni im se Q5 i defense i hospital i toa gi imaat kupeno za 1 ron dokolku sakate dobro jas ke doniram i 10 i dvaeset i kolku treba gold ses so imam a dokolku ne ni dadat drzava ke gi prodademe sramota na tri regioni ako ne ni bidat site Q5 a tolku dolgo igrame i dobra e idejata so makedonska falanga samo napred i kazete mi kako da se prijavam a za ova drugoto razmislete i kazete posle tie kompanii moze da bidat i drzavni ili taka neso a ako nemame vo drzavata surovini ke proizveduvame oruzje,leb i tiketi,kuki,defense sistem,hospital.Toa proizveduvaat bidejki nema so so land skill da rabotat asigurno nema da dobieme high region ako sakate da mi odgovorite otvorete ja romanskata mapa i videte kade ima defense sitems kade hospital so proizveduva itn.:helou:
jas non stop go sledam forumov i temata od pocetokot sum prisuten jas sum Helm ama toj akaunt mi se unisti neso ne mi go prepoznava ne sum pocetnik:salut:
Ја како што можам да видам само ти си против, тоа е сигурно!