Општи дискусии околу eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И самиот знаеш дека не е вистина само контра одиш нека нападнат оригинален регион на Пис членка ќе видиш дека ѕидот ќе биде преку 1.000.000 милиони на крајот на битката да видиш дали е лесно 15 на 1 да се борат и нека нападнат од две страни како што беше и Хрватска нападната, Словенија не ја ни рачунам... друго е кога имаш помош од војските а друго е од цела држава како сакаш пак речи кога и самиот знаеш дека не е така.
Па најголемиот дел од демиџот кој го нанесоа странците преку МПП е од нивните војски и од ZDRUG и хрватската војска која е голем дел во странство,дали тие ќе се преселеа во Хрватска или ќе маваа од дома исто ти се фаќа.
EDEN му нанесе голем пораз на PEACE.PEACE вложи многу напор и огромни средства на оваа офанзива,а сепак битките ги изгубија и без продолженија,сите битки си завршија точно после 24 часа.
А за тоа за нападите на ПИС земји.Па зашто да се троши голдот за џабе на напади на кои ќе се знае исходот.

И самиот знаеш дека не е вистина само контра одиш нека нападнат оригинален регион на Пис членка ќе видиш дека ѕидот ќе биде преку 1.000.000 милиони на крајот на битката да видиш дали е лесно 15 на 1 да се борат и нека нападнат од две страни како што беше и Хрватска нападната, Словенија не ја ни рачунам... друго е кога имаш помош од војските а друго е од цела држава како сакаш пак речи кога и самиот знаеш дека не е така.

Точно... Факт е дека ЕДЕН сеуште неможе да нападне некој оригинален регион од ПИС, дали немаат храброст или што е работата незнам... Но, знам дека ЕДЕН не им даде ни 1 голд на Босанците во оваа битка како сојузник на Хрватска...

Само да не ме сфатиш погрешно, ако отидов во ЕДЕН земја незначи дека одеднаш сум за нив... Од старт ја подржувам идејата за Македонија да влезе во ПИС, и сеуште ја подржувам...
зашто срамота? Па поради тоа што Хрватска беше нападната од 3 страни и пак се одбрани:smir:

Нема врска тоа што си во ЕДЕН земја, секогаш треба да имаш пријатели и од таму незнаеш што може да се промени до тогаш.

Па најголемиот дел од демиџот кој го нанесоа странците преку МПП е од нивните војски и од ZDRUG и хрватската војска која е големаќа. дел во странство,дали тие ќе се преселеа во Хрватска или ќе маваа од дома исто ти се ф
EDEN му нанесе голем пораз на PEACE.PEACE вложи многу напор и огромни средства на оваа офанзива,а сепак битките ги изгубија и без продолженија,сите битки си завршија точно после 24 часа.

Факт е дека ги губат битките зошто имаат окупирано други територии им дигаат гледаш ресистанс и овие губат.. одвлекуваат демиџ таму сепак Пис се многу по моќни и ако нападнат ЕДЕН ќе видиш што ќе се случи, инаку и двете страни потрошија бајги злато само за некого тоа скоро нема да се осети а за некого ќе биде потешко.

Факт е дека ги губат битките зошто имаат окупирано други територии им дигаат гледаш ресистанс и овие губат.. одвлекуваат демиџ таму сепак Пис се многу по моќни и ако нападнат ЕДЕН ќе видиш што ќе се случи, инаку и двете страни потрошија бајги злато само за некого тоа скоро нема да се осети а за некого ќе биде потешко.

Во EDEN земјите сиромаштија голема е,се умира што да ти кажам,се проси за 0.1 голд......
Нормално дека многу злато е потрошени, и дека EDEN ќе биде погоден од тоа,ама дека PEACE тоа скоро нема да се осети, јок.Која и да е земја неколку илјади голд да потроши ќе го осети,и тоа како.

А за RW.ЕДЕН има помалку луѓе,и може на помалку битки да се концентрира и може да даде само малку демиџ во тие RW,а ако од PEACE беа глупави да наседнат на тие битки,свака им част.

Јас не викам дека EDEN e појак од PEACE,само викам дека сега EDEN се покажа одлично,и дека на PEACE му се зададе тежок удар.:smir::helou:

Во EDEN земјите сиромаштија голема е,се умира што да ти кажам,се проси за 0.1 голд......
Нормално дека многу злато е потрошени, и дека EDEN ќе биде погоден од тоа,ама дека PEACE тоа скоро нема да се осети, јок.Која и да е земја неколку илјади голд да потроши ќе го осети,и тоа како.

А за RW.ЕДЕН има помалку луѓе,и може на помалку битки да се концентрира и може да даде само малку демиџ во тие RW,а ако од PEACE беа глупави да наседнат на тие битки,свака им част.

Јас не викам дека EDEN e појак од PEACE,само викам дека сега EDEN се покажа одлично,и дека на PEACE му се зададе тежок удар.:smir::helou:

Не реков дека се работи за 0.1 злато али еве за Унгарија ударот е поблаг за разлика од Хрватска која има значително помали приходи, а за RW не наседнуваат оние коишто се активни туку оние дво кликашите што не се замараат повеќе само еднаш во денот и толку друго не е битно.. и им немаат ништо задедено, ќе им зададат кога ќе им окупираат оригинален регион пример во одбрана е многу полесно.

Јас ги снимав последните 30 минути од борбата сега ке ги ставам на рапид и ке можете да видите во реалност ова што ви го кажува сје во последните 15 минути пис почнаа да тенкираат со плус 200 демиџ и скоро ке ја освоје се до последните 5 минути кога нападнаа грците и другите ЕДЕН членки со скоро 300 плус демиџ

Колку чинат болниците и одбранбените системи?

Колку чинат болниците и одбранбените системи?

За болниците знам најефтино што може да се земе е 250 злато, сега може цената да варира 100 -/+ ама не и повеќе а би требало исто да е и за одбранбените системи.

Ако бидете добри, Чичо Тон може ќе ве почасти една болница. :icon_bigg

Ако бидете добри, Чичо Тон може ќе ве почасти една болница. :icon_bigg

Да им купиш една болница, јас пред да умрам ти оставив аманет тоа да го направиш со 6те голд што ти ги донирав.

абе има некоја банка и кај да ја најдам ако има и не ми се смеете не знам
однапред фала
банките се приватни организации кои примаат донации за да помагаат на тие што им треба помош...нема орочување пари на 2 месеца...

абе има некоја банка и кај да ја најдам ако има и не ми се смеете не знам
однапред фала

Наоѓаш рандом некоја и можеш ептен ретко да ја ограбиш ако сопственикот ја заборави лозинката во Shout али тоа е ептен ретко.. скоро никогаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom