Опседнати со непозната личност?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.856
Сте биле ли некогаш опседнати со непозната личност? Значи со некој/а што не се познавате, но сте го/ја виделе и ви останал/а во памет и неможете да го/ја заборавите?
Што со таквата ситуација? Што ако е некој што неможете да го гледате секој ден за да успеете да се запознаете или па го гледате, но само на поминување и немате начин како да му се приближите?
А доколку ви се случило такво нешто, а сте биле во врска, како се одразила таа опсесија на врската?
Секогаш ли сте приземјени и го посакувате само тоа што ви е на дофат или ви се или мислите дека може некогаш да ви се случи да се опседнете со непозната личност?

Исто така и општо што мислите на темава ... дали е добра или лоша појава оваа ситуација? Како најчесто може да влијае врз личноста?

Итн, итн, итн ...:helou:

Честа прв да пишам =)))

Дивајн напиша:
Сте биле ли некогаш опседнати со непозната личност? Значи со некој/а што не се познавате, но сте го/ја виделе и ви останал/а во памет и неможете да го/ја заборавите?
Што со таквата ситуација? Што ако е некој што неможете да го гледате секој ден за да успеете да се запознаете или па го гледате, но само на поминување и немате начин како да му се приближите?
А доколку ви се случило такво нешто, а сте биле во врска, како се одразила таа опсесија на врската?
Секогаш ли сте приземјени и го посакувате само тоа што ви е на дофат или ви се или мислите дека може некогаш да ви се случи да се опседнете со непозната личност?

Исто така и општо што мислите на темава ... дали е добра или лоша појава оваа ситуација? Како најчесто може да влијае врз личноста?

Итн, итн, итн ...:helou:

Драга Дивне...ке ти ја поделам темава на 2 правца :
- опседнати со непозната личност ( 1 случај ВИРТУЕЛНА линчност )..
ако зборенеме за ваквите личности кој виртуелно ги познаваме ни оставиле впечаток значи као машко склоно на жеснкиот род..во случајов виртуелна личност.Таа за нас престатвува суштество за кое знаеме дека постои диши и прави работи исто што (јас) ние во секојдневниот живот,НО нејзиниот вистински лик не ни е познат.
Не знам колку можеме да сме опседнати со таква особа едноставно све и сва да усмериме кон неа али мислам дека одреден ден до нашиот мозок понекогаш дали ние или тој сам се доведува во ситуација да размислува за таа особа (многу или малку). Дали е добра или лоша појава во опседнувањето со ВИРТУЕЛНА ОСОБА ..мм мислам дека е негативна..да ти е некој постојано во мислите да го знаеш а не го знаеш ..ствараш некоја лажна надеж и слика за него како тој таа би изгледал и што тој таа би правел. И мислам дека луѓето со слаба ментална особина и психа можат да го доживеат овој стадиум во секој случај негативен!

-опседнати со непозната личност ( 2 случај ВИСТИНСКА личност )...
овој резон е малку пологичен мммм интересно е кога погледот на твојте очи некогаш ке падне на погрешно овошје па..тоа ““овошје““ ти остави физички впечаток за тоа како изгледа како се однесува и со какви марифети се служи ..Во почетокот мислам дека само ти прошетува на моменти низ паметот, Но ако се доведува(ш)ме во ситуација да ја гледаме таа особа секој ден..ненаоѓајки начин да и пријдеме и да ја искомуницираме мн.лесно може на некој начин да се опеседнеме со таа личност. Тоа би се одразило со една фаза : првото кроење на планови како да се доближиме 1чекор поблиску до таа особа да ја спознаеме и да ја запознаеме.Во овој случај опседнатоста има и добра и лоша страна во зависност од постигнатите резултати..
Односно да сме крајно Изненадени и Воодушевени од таа особа!:helou::smir:
ИЛИ да сме крајно разочарани и потиштени од таа особа!:nesum::tapp:

На крајот опсесијата како ситуација, Може да влијае врз една личност мн.позитивно или мн.негативно.
Што би било позитивноста :
- склоност кон запознавање на нешто ново
- искористување на нашата креација за пристап до таа особа
- начинот на комуницирање со таа ““непозната““ особа
- претходно билдање на самодовербата
- кроење на план како би тоа требало да изгледа

Што би било негативно :
- преголемата опседнатост со таа особа е голем -
- По секоја цена ке се трудиме да пристапиме кон таа ““непозната““ особа иако шансите се минимални.
- Големо разочарување
-Промена во начинот на нашето однесување и критики од страна на нашите пријатели
-Постојаното бладање за ““ ХХХ-тој/таа ““ како ова како она..како се однесува што ли прави како изгледа како ви се допаѓа итн.

п.с. се уморив:helou:

Ми текнува на крајот на осмо па се до прва година, негде накај полугодие, постојано гледав еден прекрасеееен тип на улица, и ептен ми се свиѓаше. Дознав се за него, кај живее, како се вика, девојка, она каква е, абе све, све...:)
После тоа случајно на една свирка он беше пред мене и во гужвата си ја повреди раката па како нешто тука се засекирав го прашав како е, бла бла. Али ми се изгуби негде, отиде наназад. И бев разочарана:( Али неа везе, после свирка ме виде и дојде да се запознаеме.
Епа после ситуацијата беше слична, само што сега се поздравуваме кога ќе се видиме. Хахахаха
Не, нема везе, после откако малку го запознав сфатив едка и покрај тоа што изгледа прекрасно - карактерот не му е така сјаен.
И така, убав дечко е, уште мислам дека е точно, али - не....:)

Скорпија,вториот случај не ти е најдобро објаснет(бар според мене)...како што ја читам дивајн прашува дали некој може да се опседне,да се заљуби во нечие срце со само еден нејзин/негов единствен помин покрај твојата улица....ми се случи тоа,бев на математика натпревар,ја видов,потоа не ја гледав,но се сеќавав на неа...и така еден ден "решив" да ја сакам....се запознав после цела 1 ипол година,но ништо не бидна,сега сеуште ја гледам и се поздравувам,инаку како личност ми изгледаше/ми изгледа прекрасна но срамежлива и никогаш не можеше да се отвори целосно,и никогаш не дознав каква е,имаше и другарка која за се на свет сакаше да ја расипе врската која не ни беше почната..но во секој случај во сите имаше кривица...инаку мислам дека опседнатост со непозната личност ретко се случува:toe:

Видов една во училишниот двор пред година дена, и мислев на неа две три недели, day and night... уште еднаш не ја видов :(

ууу не баш опседнат ама да ми се допаѓале претерано многу-ДА!!!
едната е овде и тука, а другата е овде, тука и тука уште еднаш и за крај клик
е сега... со ваквата ситуација ништо, останува само сон, бидејќи и чупињата се недоступачни! едноставно така, само, ми се допаѓаат премногу, но не доволно за да запаѓам во депресии и шознам јас.
забегав малце, ама она главното од темава, за некоја пример од факс или од продавничка некоја или дискач, шознам, не ми се случило да ме придобие до толку -))) не сум лесен !-))

Ептен незгодна работа, морат да признајме :) Али ако не дојт до запознавање, порано или покасно дечкото од соништата се заборават.

Да да ми се случило! Ден денес мислам на него! Се запознавме на одмор Охред, али чисто здрав-здраво!
Ништо повеке! Беше на гости кај моја другарка и само тој ден, после ич! Живее Скопје, и нема ден да не помислам на него! Си имаме пишано некоалку пати али не е тоа-тоа!
дали е добра или лоша појава оваа ситуација? Како најчесто може да влијае врз личноста?
Некогаш многу добра, некогаш лоша!
Добра, кога сум се чуствувала осамена, па ке ми текни на него, ке си пишиме и знае да ми насмевни!
Некогаш се чуствувам одвратно бидејки не е до мене, да го запознаам подобро, да бидиме заедно...
КАко може да влијае врз личноста? Па, не знам! Сега ако го видам моментално, ке му пријдам, ке се запознаеме, муабет...али на збор! Али на дело-ноу веј!

Баш опсесија... не ми се случило.
Ама сум размислувала често за личности што не ги познавам и сум ги видела само еднаш па ми оставиле некаков впечаток и сум се обидела да дознаам нешто повеќе за нив.
Ако забегаш по таква личност мислам дека мошне негативно може да се одрази, па да си тераш свои филмови и на крај да останеш во депресија дека она што си го замислувал никогаш нема да стане остварливо, да се разочараш максимално.

Имаше една типка што ја сонував стварно ми остави впечаток (немаше секс во сонот да не се збуните) и се надевам дека таа личност постои и дека барем ќе ја видам некогаш...а има некои што сум ги видел и што постојано сакам да ги гледам ама не ги прогонувам...

pa ne sum bas oposednata ali tipot nenormalno mnooogu mi se svigja i cesto mi seta po misli....go gledam mn cesto i toa na mesta na koi so najmalku ocekuvam deka ke go vidam,ne znam ama bas nisto za nego...u blsika idnina ke se potrudam da doznaam neso povekje za nego pa moze i da bidne neso poise od edno smekanje:)

Опседнатоста е лоша работа, без разлика дали се работи за позната или непозната личност.:)
Не ми се случило воопшто да се опседнам со некого, а уште помалку со некој што не го ни познавам... Ама се случило некој да се опседне со мене, или барем страшно да се заинтересира, а едвај ме познава...
Како и да е, мислам дека треба да бидеме малку пореални во нашите цели и соништа... Зошто од големи очекувања, многу почесто добиваме големи разочарувања отколку големи добивки.:)

...ne definitivno ne mi se sluchilo takva rabota od prosta prichina sto znam deka dodeka ne go zapoznaesh choveka lichno i nemozesh da formirash mislenje za nego...taka da ne mi e logicno da bidam opsednat so nekogo sto ne go poznavam...ama i da go poznavam ne mi se verue deka ke bidam opsednat so nego zatoa sto sekoj si ima svoj zivot i svoj nachin na razmisluvanje i ne e fer da vovlekuvash nekogo na sekoj nachin vo svojot svet,poradi toa sto opsednatosta od nekogo ne e nishto drugo no obid za ova sto go napihsav sega...(valjda ako ste opsednati so nekogo ke probate na sekoj nachin da se doblizite do nego i da go naterate na sila da ve "simpatishe"-toa ne ide taka-so sila nebiva takva rabota ili biva ama kratko trae-mislam neprirodno e)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom