Opel Astra Clasic II

• Креатор на темата Креатор на темата Dr@k43
  • Време на започнување Време на започнување
Не реков ништо за издржливост, само нервира тропањето на дизелот после х километри, а бензинец си го има истиот нежен звук
Не си слушнал како и бензинец може да се растропа по половина од тие х километри што ги опиша погоре... али јебига, тоа е се најмногу од квалитетот на горивото кај нас.

Башка незнам зошто, кај Опелите бензин страдаат ламбда сондите и луфт масерите.

Dzish имам цитроен со 300.000 километри пројдено, сум споредил со дизелаш со истата километража, веруј погласно е.

Што цитроен имаш малце постарите дизел мотори на цитроен и пежо беа погласни сеа новиве се многу потивки и неможеш да споредиш дизел и бензин и нови да ги споредиш побучен е дизелот ама мора да има некаков недостаток повеќето работи му се позитивини. А сега има и доста добри дизелаши многу моќни и многу малце што трошат убитачна комбинација конкретно ке посочам Леон FR кој се возел знае :smir:.

Што цитроен имаш малце постарите дизел мотори на цитроен и пежо беа погласни сеа новиве се многу потивки и неможеш да споредиш дизел и бензин и нови да ги споредиш побучен е дизелот ама мора да има некаков недостаток повеќето работи му се позитивини. А сега има и доста добри дизелаши многу моќни и многу малце што трошат убитачна комбинација конкретно ке посочам Леон FR кој се возел знае :smir:.

Друже тоа ми е целата поента дека дизелите се побучни од дизелите, ама кој како сваќа. Иначе имам цитроен БХ на хидраулика, сум споредувал и со други коли исто годиште иста километража ама дизелаши така да нема шанси дизелите да се тивки.

Друже тоа ми е целата поента дека дизелите се побучни од дизелите, ама кој како сваќа. Иначе имам цитроен БХ на хидраулика, сум споредувал и со други коли исто годиште иста километража ама дизелаши така да нема шанси дизелите да се тивки.
види ги новите дизелаши... остај го твојот БХ што е стар 20 години. Дизел моторите баеги напреднаа последниве 10 години.

види ги новите дизелаши... остај го твојот БХ што е стар 20 години. Дизел моторите баеги напреднаа последниве 10 години.
А Астра Класик е 11 години стар модел...

Ти си пишал дека после X километри протропува дизелот. А ја ти пишав дека постарите дизел мотори се по бучни штракотат и така си го зимаш од фабрика ама кога ке седнеш во кола не се осеќа ептен ако отвориш хауба и слушаш тогаш можеш да приметиш. Новите коли кои носат дизел агрегат се многу потивки и не се осќа дека е дизел стрикно за астрата незнам не сум имал контакт со новиве ама верувам дека во тој сегмент е многу подобрена така да ти фурај си бензинче и фрлај беспотребно пари.

Ти си пишал дека после X километри протропува дизелот. А ја ти пишав дека постарите дизел мотори се по бучни штракотат и така си го зимаш од фабрика ама кога ке седнеш во кола не се осеќа ептен ако отвориш хауба и слушаш тогаш можеш да приметиш. Новите коли кои носат дизел агрегат се многу потивки и не се осќа дека е дизел стрикно за астрата незнам не сум имал контакт со новиве ама верувам дека во тој сегмент е многу подобрена така да ти фурај си бензинче и фрлај беспотребно пари.

Како ги правите драстични разликите на цените помеѓу безоловен и дизел како да ставате по 500000 литри.

Дај конкретен тивок дизел мотор од новиве освен тие шо се над 2.5 литри со 100.000+ поминато да видиме колку се тивки.

Драстични разлики се дека помалце трошат и поевтина е нефтата. Во фирма имаме Фиат добло multijet 1.3 со 110.000 2007 година е кога работи во место буквално не се слуша дека работи а иде 160 ко од шала да не заборавиме дека е комбе и има тежина..

Дај конкретен тивок дизел мотор од новиве освен тие шо се над 2.5 литри со 100.000+ поминато да видиме колку се тивки.
1.7 DTI моторот што се вградува во Опел астра класик???

Си го чул како работи?

1.7 DTI моторот што се вградува во Опел астра класик???

Си го чул како работи?

имам конкретен пример за 1.4 на астра класик.
Читај го описот на видеото, и разгледај има исто така други клипови од истиот мотор да чуеш и загреан како работи и внатре како се слуша. Ако ова не е гласно за тебе, тогаш треба да се советуваш со твојот лекар.

П.С. Ако не си задоволен со ова, ќе најдам за 1.7 податоци за гласноча а може и по некое клипче.:smir:

Pa sega za sega nisto, moze za nekoe vreme ke zemum ama jas bi ipak za benzinec :)

имам конкретен пример за 1.4 на астра класик.
Читај го описот на видеото, и разгледај има исто така други клипови од истиот мотор да чуеш и загреан како работи и внатре како се слуша. Ако ова не е гласно за тебе, тогаш треба да се советуваш со твојот лекар.

П.С. Ако не си задоволен со ова, ќе најдам за 1.7 податоци за гласноча а може и по некое клипче.:smir:

Jas mislam deka klipo e od 1.7 dizel ... mislam deka nema 1.4 dizel samo benzinec ali benzinecot e prilicno tivok.... :helou:

Може ли некој да ми каже дали Астрата се произведува сеуште? Бидејки слушнав некои информации демек немало да се произведува уште. :icon_mrgr

Па одамна се најавува новата Астра, има дури и тест-споредби со Голф VI, прашање е само кога ќе излезе и кога ќе го замени Н моделот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom