Online Now

• Креатор на темата Креатор на темата Dynamo
  • Време на започнување Време на започнување
D

Dynamo

Гостин
Online Now е видео кое прикажува како светот е изменет,некои деца наместо да си играат во парк тие бираат да седат дома пред пц,или пак да играат на телефон.Во кафич наместо да си прават муабет меѓусебно тие зјапаат цело време во нивните телефони.Наместо цела фамилија заедно да гледа филм децата висат на социјалните мрежи.Изгледа на некои им е поважно да прата имејл отколку да напредуваат во работата,до каде дојде светот,на крајот девојката ќе се убие само затоа што не е популарна на социјалните мрежи.
Што мислите за ова видео,дали се преминати сите граници,дали може нешто да се смени за во иднина или пак се ќе оди на полошо ?

Ваше мислење за ова видео и за работите кои се прикажани во него.
Додека веќе има ваква тема бришете ја.
И ако не е на соодветно место,преместете ја,се извинувам.

Последно уредено од модератор:
За жал ова е вистината денес.

Прашање на време е кога и ние ќе пропаднеме во дупката
Ако новите генерации се освестат што ги чека мислам дека нема да дојде до ова,сепак да видиме.

Видеово не го догледав. како морало секаде да е мобилниот на прво место,затоа јас и не го употребувам.

Видеово не го догледав. како морало секаде да е мобилниот на прво место,затоа јас и не го употребувам.
Мобилниот им е на прво место затоа што сакаат да останат во тек со нивните пријатели,мислат дека ако не се доволно активни на социјалните мрежи дека нема да бидат популарни.На фејсбук има некои со по 100+ лајкови и мислат дека го освоиле светот.Катастрофа е со социјалните мрежи,мислам дека треба да се избришат таквите мрежи засекогаш.Интернетот е добра работа,но да побараш ако ти треба нешто,да пронајдеш корисни информации,пример е форумов,можеш да прашаш нешто што те интересира и ќе се најде некој да ти одговори.
Денеска 90 посто телефонот им служи за фејсбук,твитер и за играње игри отколку за јавување.

Модерни времиња... Тоа е... Напредокот на техниката си го зема данокот.
Се радувам што деновиве детето по цел ден ми е на улица, си играат децата...

Модерни времиња... Тоа е... Напредокот на техниката си го зема данокот.
Се радувам што деновиве детето по цел ден ми е на улица, си играат децата...
И кај нас на маало има многу деца кои си играат скоро по цела ден на улица,но проблемот е кога ќе станат поголеми,после 13,14 години почнуваат да седат пред компјутер цела ден,еве и јас си признавам,до 13,14 години бев цела ден на улица,игравме се и сешто..кога ми го купија компјуерот слабо испаѓав на улица,но касно сфатив што пропуштам.

Така е,во видеово се е кажано.Лугето стануваат зависни од технологијата.Тој живот од минатото и овој во никаков случај неможат да се споредуваат.Лугето тогаш биле поздрави сите работи сами ги вршеле,а сега со технологијата се е олесното но лугето не се активни,физичката активност е намалена и затоа не се здрави.Денешниов живот не е здрав,ама кога ке се освестиме е прашање.?:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom