Онлајн продажба на eBay од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Nuke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Дали некој има искуство со продажба на производи од Македонија во странство преку eBay или некој друг онлајн шоп?
Благодарам

Дали некој има искуство со продажба на производи од Македонија во странство преку eBay или некој друг онлајн шоп?
Благодарам

Искуство имам со продажба на ебаи,ама за да можеш да продаваш на ебаи треба да имаш Пеи Пал кој за жал не е достапен за Македонија,тако да ако имаш некој во странство ќе ти помогне со ПеиПал и нема да имаш проблем за продавање,.
Месечни такси за продавачи на ебаи се 9% од вкупната продадена сума,се плаќаат на секој 14 и 15 во месецот,за почетници имаш лимит за продавање до 500усд во месецот кој трае околу 3 месеци,а ако отвориш ебаи продавница немаш лимит за продажба,и имаш и други слични веб стр за продажба кај што имаш подршка за маќедонија,но битно е што сакаш да продаваш,инаку европа е многу добар пазар за продажба,а преку ебаи се опфаќа америка ,ебаи не е се ,во европа се постигнуваат подобри цени се звиси од што се продава.Затоа ако не е тајна што планираш да продаваш кажи па ќе ти дадам некој европски аукциски сајтови.

Искуство имам со продажба на ебаи,ама за да можеш да продаваш на ебаи треба да имаш Пеи Пал кој за жал не е достапен за Македонија,тако да ако имаш некој во странство ќе ти помогне со ПеиПал и нема да имаш проблем за продавање,.
Месечни такси за продавачи на ебаи се 9% од вкупната продадена сума,се плаќаат на секој 14 и 15 во месецот,за почетници имаш лимит за продавање до 500усд во месецот кој трае околу 3 месеци,а ако отвориш ебаи продавница немаш лимит за продажба,и имаш и други слични веб стр за продажба кај што имаш подршка за маќедонија,но битно е што сакаш да продаваш,инаку европа е многу добар пазар за продажба,а преку ебаи се опфаќа америка ,ебаи не е се ,во европа се постигнуваат подобри цени се звиси од што се продава.Затоа ако не е тајна што планираш да продаваш кажи па ќе ти дадам некој европски аукциски сајтови.

facepalm.jpg

гледајки го неговиот потпис едно ке кажам...

Знаењето е сила. - Знаењето е моќ! ... NOOOOT !!!!

Ако подобро го погледнеш потписот може ќе видеш малку потсмев,не сум јас Вмро овца
сепак темата е искуство со продажба на ебаи

Уметнички дела т.е. рачно изработени лусузни држачи за вино, уникатни украси во канцеларии итн... (нешто како gift shop)

Уметнички дела т.е. рачно изработени лусузни држачи за вино, уникатни украси во канцеларии итн... (нешто како gift shop)
Значи не се работи за распродажба на дрангулии останати од бабите.....по тавани и подруми, туку имаш идеа да почнеш со такво нешто како бизнис.???
Само идеа или веќе имаш понуда со дефиниран каталог???

Среќа што не се и бубици за преслушкување .тогаш ќе имаше конкуренција :)

Значи не се работи за распродажба на дрангулии останати од бабите.....по тавани и подруми, туку имаш идеа да почнеш со такво нешто како бизнис.???
Само идеа или веќе имаш понуда со дефиниран каталог???
Уметност те асоцира на дрангулии од таван? НЕ!
Да имам каталог со цени за странски пазар во Јапониа но сакам да преминам онлајн i да го прекријам европскиот пазар. (ако има некакви услови за ова што зборувам онлајн од Македонија.)

Уметност те асоцира на дрангулии од таван? НЕ!
Да имам каталог со цени за странски пазар во Јапониа но сакам да преминам онлајн i да го прекријам европскиот пазар. (ако има некакви услови за ова што зборувам онлајн од Македонија.)
.........se izvinuvam, ne mislev nisto loso.., no prasanjeto bese mnogu naivno, pa zatoa :)
No, ako veke rabotis vo Japonija..so katalog i ceni...Evropa ti e na dlanka..... prasanje e togas, samo na mukaet ............da go realiziras toa..........

и мене ме заинтересира темата за продажба преку ибеј , па макар било дрангулии.мене ме мачеше како се пресметува поштарината и такви ми ти работи.ако знаеш нешто повеќе за тоа објасни. а и тие европски аукциски сајтови ако се слични на ибеј и за ив можеш подетално.
п.с имам пејпал

владе пишај како среди :)
А за тоа поштарина да прсметаш најдобро прашај DHL или некоја слична компанија. Не користи македонска пошта многу често знаат да загубат пратка.
Позз

имам плетени чаршафи и милиња,гледам дека ги продаваат на ибеј, имал некој искуство?

за што како средив.
ако мислиш на пејпал го имам од подамна, ама ко се верифицирав го направив да биди не персонал туку про мислам дека беше.демек и да купувам и да продавам.
сега знам дека има лимит таму некој башка и за префрлање пари проблеми прават, ама ке правиме како во праисториско.ке компензираме.
за поштата друго ме интерсираше.како на ибеј пишиш од каде си и ти кажува колку е поштарина тоа како се пресметува и како се прави поконкретно.некој со искуство што веќе знае.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom