On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Princ напиша:
Околу пингот кон google... Има разлика дали пингате www.google.com или google.com. www.google.com помал резултат дава (изгледа поблиска ни е таа IP адреса).
Во право си, направив неколку пинг тестови кон google.com, за average добивам 170-190ms :toe:

Go2Bed, да се трампаме јас и ти, јас тебе мојот пинг, ти мене твојот даунлоад? :icon_lol:

Coca-Cola1981 напиша:
...
...
...

aj sea NZS?!?!?!?! :toe:

ај пробај да пингаш? тоа шо ти го јавува е мошно ако имаш многу загуба на пакети, во одреден момент е добро, во друг паѓаат пакети.

Josif напиша:
ај пробај да пингаш? тоа шо ти го јавува е мошно ако имаш
многу загуба на пакети, во одреден момент е добро, во друг паѓаат пакети.

a toa kako se prai?

Start->Programs->Accessories->Command Prompt

пишуваш: ping www.google.com или: ping google.com

чекаш неколку секунди, и ги гледаш резултатите (колку % loss и милисекундите-минимум, максимум и авериџ)

outcast напиша:
Start->Programs->Accessories->Command Prompt

пишуваш: ping www.google.com или: ping google.com

чекаш неколку секунди, и ги гледаш резултатите (колку % loss и милисекундите-минимум, максимум и авериџ)
тоо брат, хардкор, виндоуз 98 :)

Coca-Cola1981 ако имаш виндоуз икс-пе оди Start - Run и пиши cmd.
ќе ти излезе нов црн прозор, и пиши ping www.google.com -t
почека 1-2 минути и стисни Ctrl+C за да ти даде статистика

ууу абе и у икс-пето имало у акцесорис команд промпт, не сум знаел :)
човек учи додека е жив значи... сори ауткаст

e napraiv taka i mi vika 4 prateni paketi 4 primeni 0 izgubeni
minimum 68ms maximum 87ms average75ms

arno e ova?

Coca-Cola1981 напиша:
e napraiv taka i mi vika 4 prateni paketi 4 primeni 0 izgubeni
minimum 68ms maximum 87ms average75ms

arno e ova?

да да, тоа е супер, пробај да ставиш ping www.google.com -t
со тоа -t на крај, и остави го да поработи, јас го имам цела вечер оставано :), после стисни Ctrl+c

130 pak 0 izgubeni
max157 min53 av73

Coca-Cola1981 напиша:
130 pak 0 izgubeni
max157 min53 av73

тоа ти е прилично добар пинг. кога е се ок со офф.нет-от , просечен пинг на гугл е околу 60, а ти имаш 73, битно не паѓаат пакети

Josif напиша:
тоа ти е прилично добар пинг. кога е се ок со офф.нет-от , просечен пинг на гугл е околу 60, а ти имаш 73, битно не паѓаат пакети

thanks sea mi ja razubavi nokta!!! :)
ne deka od sekoas mi bese ok netov, imav nekoj 2-5 pati problem od po 24h nemanje net ama toa vo samiot pocetok septemvri-oktomvri.
ottogas da cuknam vo drvo pu pu pu mashala nisto ne mi se desilo i mi bese cudno sto site kukaat a mene mi e ok

Princ напиша:
Патем, го2бед и трн... вие изледа имате 768 download чим постигнувате во моментов повише од 512.
Инаку на сите тестови и билошто да симињам исти се резултативе. Не дека ви правам лиги, ама на Нерези сум и еве уште еден резултат.

Имам 768 а еве што измери ова. И деќе и ноќе ми е исто.

Vi se veruva li?

A ova be sto ce kazete sega ?

Attachments

• 82463605.png
    82463605.png
    24,2 KB · Прегледи: 49
како шо гледам од сите постови, ако им е јасно на офф.нет шо се случува јас глава сечам, луѓе со 512/128 договор имаат 768 интернет, други со истиот договор имаат 128/128, па и помалку.
на иста базна има некои со проблеми, а на други супер им оди...
со вакви духови низ мрежата, никојгаш нема да најдат шо е проблемот.
ај со господ напред...

А бандерите на телеком да не се, или сите по малце си ги отплаќаме, или поточно ги плаќале нашиве по дома :nenene:

ernesto ce напиша:
Brate ke secat zora kabli ama toa ne e resenie, ama do koga telekabel ja drzi pola makedonia ke opstani.A za on net mazam da recam KLOSARI sakaat da bidat nesto a ne vlozuvaat pari nemaat nikakva infrastruktura a samo se zalat telekom ne dava ova ne dava ona pa ne dava ZEMETA LOPATI I MONTIRAJTE BANDERI PA DA VIDAM DALI KE GI DAVATE VIE DRUGI DA VI GI KORISTAT a do togas ke molite za interkonekcia po realna cena koja nikogas nema da ja dobiete

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom