On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми трипувајте, нонет не е конкурент на мтњет. Тие се партнери, делат клиенти. мтњет продава интернет преку кабел, нонет го прави тоа бежично. Едниот продава леб, другиот ѓеврек. Тоа не е конкуренција на пазарот на лебот.

Princ напиша:
Не ми трипувајте, нонет не е конкурент на мтњет. Тие се партнери, делат клиенти. мтњет продава интернет преку кабел, нонет го прави тоа бежично. Едниот продава леб, другиот ѓеврек. Тоа не е конкуренција на пазарот на лебот.

hahahah odlicno kazano, nemam zborovi

Кај мене добар е.

Што се дешава со ОН НЕТ никако да постигнам 512kb/s ако е ваков како што е срајње сум се заебал на големо :tapp:

Нормално дека не можеш. Треба да имаш 4,5 - 5 мегабитна конекција за да симнуваш со 512 килобајти во секунда. Таква понуда, колку што знам јас, нема. Во договорот со Он.Нет ти стои дека максималната брзина (иако е релативна) е 512 килоБИТИ во секунда. Тоа значи дека максимална брзина во вистинското симнување на податоци, е 55-60 килобајти во секунда.

82007084.png

:toe::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Се нервирам,на спидтест.нет не сака да ми тестира,се појавува мапата и толку!

BusHav напиша:
Се нервирам,на спидтест.нет не сака да ми тестира,се појавува мапата и толку!

:angry2: Welcome to my nightmare...

TonInter напиша:
Нормално дека не можеш. Треба да имаш 4,5 - 5 мегабитна конекција за да симнуваш со 512 килобајти во секунда. Таква понуда, колку што знам јас, нема. Во договорот со Он.Нет ти стои дека максималната брзина (иако е релативна) е 512 килоБИТИ во секунда. Тоа значи дека максимална брзина во вистинското симнување на податоци, е 55-60 килобајти во секунда.

Абе жити се прочитај убаво...........Никако да си постигна 512кб/с врската колку сто нуди ОН НЕТ а не доњнлоад.Сепак фала на објаснувањето им помогна на некои други,а ако некој дава во Македонија 5мб интернет писими јас ке бидам првиот :tapp:

Ги избришав последните 2 мислења, без вреѓање...
Продолжете со постирање

еее шо било финататаааааа, абе тие ~1300 денари биле за интернет преку ноќта, за да си го користам интернетов треба да бидам буден у 4 сабајле, а кога ми треба интернет -> офф.нет

82102498.png

е сега, ова го кажа speedtest.net, а пробав и од download.com да симнам нешто, брзината многу варираше, од 6кБ/с до 55кБ/с
за да нема забуни, големо Б значи бајти, мало б значи бити

сега си знам, или ќе одам на работа утепан ама насурфан и наигран, или ќе одам на работа наспиен... шо е подобро? :)

Josif напиша:
еее шо било финататаааааа, абе тие ~1300 денари биле за интернет преку ноќта, за да си го користам интернетов треба да бидам буден у 4 сабајле, а кога ми треба интернет -> офф.нет

82102498.png

е сега, ова го кажа speedtest.net, а пробав и од download.com да симнам нешто, брзината многу варираше, од 6кБ/с до 55кБ/с
за да нема забуни, големо Б значи бајти, мало б значи бити

сега си знам, или ќе одам на работа утепан ама насурфан и наигран, или ќе одам на работа наспиен... шо е подобро? :)

:pos2::pos2::pos2::pos2:AJ VIDI GI MOITE POSTOVI KOE VREME SUM PRAVELA TOA TESTOVITE! SEPAK KE RECAM DA NE IMA SLUCAJNO VRSKA I NA KOJA ANTENA-PREDAVATEL TI E NASOCENA ONAA ANTENA OD DOMA?

Coca-Cola1981 напиша:
:pos2::pos2::pos2::pos2:AJ VIDI GI MOITE POSTOVI KOE VREME SUM PRAVELA TOA TESTOVITE! SEPAK KE RECAM DA NE IMA SLUCAJNO VRSKA I NA KOJA ANTENA-PREDAVATEL TI E NASOCENA ONAA ANTENA OD DOMA?
ги гледам твоите постови и плачам ама :toe:, на никој не му е јасно шо е проблемот ама мислам на крај ќе излезе дека под канцелариите на офф.нет има подземни води кои со нивното зрачење предизвикуваат дефект во делот од мрежата кој мене ми обезбедува интернет
утрински тест: од download.com симнав програмче со 53-55 кБ/с (после доооооооооолго време мрдна даунлоадот од 7кБ/с) и:
82162355.png

а замислете ваков и да остане интернетот? иииииииии замисли...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom