On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Топка напиша:
Се е тоа убаво, ама не заборавај - имаш договор на две години. После една година може ќе излезе дупло побрз интернет за половична цена, а ти ќе си кршиш глава што мораш уште цела година да го користиш.:kajg:

после една година може сите да умреме :kajg::kajg:

Топка напиша:
Се е тоа убаво, ама не заборавај - имаш договор на две години. После една година може ќе излезе дупло побрз интернет за половична цена, а ти ќе си кршиш глава што мораш уште цела година да го користиш.:kajg:
Не верувам дека некој би земал интернет само за 3 месеци... За тоа го имаш WiFi-то. Оваа понуда е за луѓе кои интернетот им е неизбежен дел од животот, луѓе како јас и ти. Башка, заборавив да напоменам нешто битно.

За adsl (mt.net) потребна ти е телефонска линија.
За кабелски потребна ти е кабелска телевизија.
За WADSL ти е потребна само антената која ја даваат бесплатно!

Што значи, корисниците се тотално независни во тој поглед. Тоа е уште една голема предност! :wink:

Acid напиша:
Не верувам дека некој би земал интернет само за 3 месеци... За тоа го имаш WiFi-то. Оваа понуда е за луѓе кои интернетот им е неизбежен дел од животот, луѓе како јас и ти. Башка, заборавив да напоменам нешто битно.

За adsl (mt.net) потребна ти е телефонска линија.
За кабелски потребна ти е кабелска телевизија.
За WADSL ти е потребна само антената која ја даваат бесплатно!

Што значи, корисниците се тотално независни! :wink:

не сум ти кажал ама имаш право за ова....добро размисливаш.....

Уште една поволност, затоа што речиси цела Македонија има покриеност на безжичниов интернет. Си плаќаш за инсталација, доаѓаат кај тебе на викендица (кај што нема телефон, на пример), ти ја монтираат опремата и ти си имаш квалитетен бродбенд интернет! :-)

Му текнало на некого ова?

e ova e naj zakon internet vo drzavava navistina e dostapen za site po cena od drugine

Ме интересира што кога ќе се надмашат тие 10 ГБ? Немате веќе интернет?

Топка напиша:
Ме интересира што кога ќе се надмашат тие 10 ГБ? Немате веќе интернет?

Taka se nadminuvalo 10gb,kako i da e sigurno ima neso u dogovorot,ili doplakas(kako kaj adsl) ili ti kratat brzina,poverojatno mi e prvoto

се намалува брзината на диал уп...

mRnO напиша:
Of topic,ne e temava za objasnivanje no tuka mora da interveniram,WADSL i dial up,se skros razlicni poimi,razlicen tipo na konekcija,nemaat nisto zaednicko,koga stanuva zbor za WADSL, ne se spomnuva dial up,kako moze da se namali brzina na dial up,a zborime za WADSL
слушај момак....кога не си упатен..не коментирај.....бркај си работа на друго место...читај малце погоре ќе видиш..

(edit - Acid)
Да не спамирам со нов реплај... Go2bed сакаше да каже дека после тие 10 гига, брзината се намалува на брзина приближна на онаа што ја имаш кога користиш dial-up интернет.

не би требало да се намалува на 64 , барем да е минимум 128 тоа е друга работа

Доста се карате!
После поминат лимит се намалува на 32/32. Ова е 100% точно. Јавете се и прашајте кој не верува.
А инаку Acid ако мислеше дека ќе отидеш на одмор во Охрид и ќе си ја земеш антената со себе, не е така. Има еден куп подесувања (софтверски, бројки што не ти ги кажуваат и некои шифри од станиците на кои си поврзан). За позиционирање ќе изгубиш неколку саати ама ваљда ќе ја наместиш антената зошто и тоа не е лесно.

Stotuku se javiv i naracav WADSL, i vo ponedelnik odam do onnet da go potpisam dogovorot :) juhuuuuuu.

E sea dali nekoj sto ima veke WADSL moze da mi kaze dali e stabilen ili zaebava kako kablelskiov?

ilefx напиша:
не би требало да се намалува на 64 , барем да е минимум 128 тоа е друга работа
ц ц ц ц...му даваш прст, ти бара цела рака....

angelce1 напиша:
E sea dali nekoj sto ima veke WADSL moze da mi kaze dali e stabilen ili zaebava kako kablelskiov?
Друже, WADSL-от е постабилен и од државава наша...освен ако страчки не ти напраат гнездо на антената...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom