Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е! Исто како тебе и на Ејсид утре ќе му е криво зошто ќе има 15 гига со 1024 брзина. :wink:laki_gaki напиша:a nie sto potpisavme dogovor ....
daovme 200 evra i imame 8gb ...
jezda ide so 100kb dl...
Јас тоа го реков? Не си ме сфатил... Мислев да си порачам WADSL за викендицата во Велешко, таму нема вода (од чешма), нема телефон, нема ни кабловска (нормално). Ама има струја и автоматски имам можност да си поставам компјутер и WADSL, кој би ми овозможувал комуникација и кој би ми бил од голема корист. Не мислев на носење на опремата со мене од едно на друго место, боже сачувај...Jane напиша:Доста се карате!
А инаку Acid ако мислеше дека ќе отидеш на одмор во Охрид и ќе си ја земеш антената со себе, не е така. Има еден куп подесувања (софтверски, бројки што не ти ги кажуваат и некои шифри од станиците на кои си поврзан). За позиционирање ќе изгубиш неколку саати ама ваљда ќе ја наместиш антената зошто и тоа не е лесно.
Квалитетот е не зависи од густината на „антените” на провајдерот. Не е ова WiFi, ова е WADSL.memberix напиша:Site sto imate WADSL ste od skopje? Dali nekoj sto ne e od skopje ima WADSL i kakvi iskustva ima. Vo skopje se razbira deka kvalitetot na vrskata ke bide super oti celo e nakiteno so anteni on on.net. Me interesira kakva e sostojbata nadvor od skopje. dali antenite se gusto rasporedeni niz makedonija ili so edna antena sakat da pokrijat podracje kolku sto e maksimalniot opseg na WADSL.
Ова мислам дека си нема врска.Jane напиша:Не дека се фалам ама еве ја брзината на мојот WADSL. Напрајте тест и на вашиот и да видиме дали сегде е иста. Ми рекоа тие што го монтираа ако сигналот бил над 400(само незнам што 400) конекцијата ќе била стабилна, а испод тоа брзината ќе е пак иста само нема да биде постојана. Кај мене беше над 750 сигналот.
![]()
абе све то јасно ми е не сум глуп него пишуе брзина 1000 и нешо килобајти коа у договорот е 864 или така нешо.....laki_gaki напиша:prevod na slikata .. 100kb download i 30kb upload ,
znaci 10 sec mb...