On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа ми беше зборот, он никаде не спомна за забрана од страна на он.нет :toe:

него нема везе ај да не ја тупиме веќе...

Ха!!!!!!!!!!

Ја гледам целава дискусија и ми текна шо е проблемот што не му работи на батката свитчот.

Сиот проблем е во DHCP-то, кај него останал ADSL модемот најверојатно D-Linkot да биди DHCP, и затоа не му работи сега на Онет.

Решение е само малце освежување на мрежата со нови статички IP адреси, па пак враќање на DHCP ама со изваден ADSL модем.

Затоа него не му работи делењето на конекцијата како што му објаснувате, али то е то треба малце да проба... :tapp: Тоа во англиската паралелка не се учи :)

ај ја да го дадам моето мислење:

и двете конекции можеш да ги делиш и со рутер и со свич,само финтата (само за) АДСЛ-от е тоа што од мт нет една мак адртеса ограничуваат на еден јузер.за wadsl незнам.

Е сеа,switch е глуп рутер- според начинот на кој работи он ги дава мак адресите на сите кои се конектирани на истиот,а додека рутерот има своја мак адреса и кога од мт нет ќе сакаат да видат колку мак адреси има на еден јузер кај switch ќе ги покаже сите мак адреси,а рутерот само неговата.

од но нет и телекабел дали проверуваат незнам.

Чудна работа со нетов. Од торрент даунлодирам со максимална брзина, а на мерачите и од сајтови симињам едвај со 30 кб/с.

angelce1 напиша:
Чудна работа со нетов. Од торрент даунлодирам со максимална брзина, а на мерачите и од сајтови симињам едвај со 30 кб/с.
секој со среќата стана овој офф.нет :)
а не се мачи со лост да симнуваш, заникаде стануваат со секоја нова епизода. ги имам сите до сега изгледано, и секоја нова е ново разочарување.
бај д веј, шо има смисла серијата кога ќе го убијат докторот?

и еден скромен поздрав:
89832935.png

п.с. :helou: само се шалам за тоа со докоторот во лост :)

josif mislam deka ti go postigna rekordot...
sakam da prasam nesto...
imase mnogu sto tvrdevte deka ke se sredi do bazni stanicite e ne znam sto...
ali cetvrtina od dogovorov mi pomina.. a jas uste internet neam oseteno asalen...
kanter nemozam da igram do 2 sabajle.. posle nekako ide... ne lagira tolku...
do koga ke se sreduvaat tie bazni ? dur ne izmislat novi dogovori ili ?

Овие од он нет се згрешија бе.Идам да барам Ви Фи и ми викаат дека веке не продаваат боксови само картички.А ситуацијата со Би Фи то е статус кво .,Ниту ке го прошируваат како по најавите ниту нишо само џабе го исфураа на почеток.

:tapp:
angelce1 напиша:

Како што гледам јас Down Speed ти е со 60кб...

Аиии, ново скинче на спидтест :vozbud:
Баш сега мерев на повеќе сервери, и од сервер на сервер многу различни бројки ми дава.

deXterche напиша:
Аиии, ново скинче на спидтест :vozbud:
Баш сега мерев на повеќе сервери, и од сервер на сервер многу различни бројки ми дава.
да, дава различни бројки, ама мене скоро сите тестови ми се на лондон, а и у последно време почнувам на минхен.

KoNtEjNeR напиша:
josif mislam deka ti go postigna rekordot...
sakam da prasam nesto...
imase mnogu sto tvrdevte deka ke se sredi do bazni stanicite e ne znam sto...
ali cetvrtina od dogovorov mi pomina.. a jas uste internet neam oseteno asalen...
kanter nemozam da igram do 2 sabajle.. posle nekako ide... ne lagira tolku...
do koga ke se sreduvaat tie bazni ? dur ne izmislat novi dogovori ili ?
тоа погоре не е рекордот :) еве го my personal best(на сервер во лос анџелес!):
81634296.png

а за прашањето: јас имам wadsl од 18.12.2006. до нова година беше одлично, не бев тука за нова година, се вратив на 11.01.2007 и од тогаш им досадувам на офф.нет-овци. со еееееееептен ретки исклучоци (ептен касно навечер или ептен рано сабајле) интернетов ми е со брзина од 100 до 150килобита у секунда, со пинг према гугл од 150(веќе и ова е реткост) па до 1000(најчесто околу 500-600 милисекунди). нон стоп слушам од секаде најави дека ќе се среди ама некако не се средува. до сега имам потрошено околу 900 мегабајти од лимитот (да се потрудев најверојатно ќе имав околу 4-5 гига ама тоа значи да ставам глупости да се симнуваат додека спијам).

ja kupiv WiFi i za nisto ne go bivase...ama zatoa sega kabelski e SUPER,samo 2 pati pagase

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom