Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За тие што не знаат, Он.Нет го препродава интернетот на Мт.Нет. Доколку единствен начин ти е да избегаш од WADSL, тогаш префрли се на соло.
Ако можеш да бираш чиј АДСЛ да го одбереш, тогаш знаеш која е мојата препорака.

а која е твојата препорака, ако викаш дека оннет препродава...не ми е јасно...:toe::toe:....значи не може да бираш има само еден адсл....со тоа што оннет се поефтини

Финтата е што имам уште 6 месеци од договорот и ако идам на соло ќе станат 12 а ако е тиња ондак гадно сум наебал. За МТ НЕТ сигурен сум дека не сум утнал ама мора да чекам 6 месеци што е многу, така да единствена опција остана но нет.

Каква е брзината во 15-18 часот? 20-24? Кога е најгусто на нет

А за квалитетот но нет и мт нет може да се види само по темите, последно мислење каде се жали некој на мт нет е од пред 2 години :)

па нели оннет препродава од мтнет..како може да ги споредуваш...не сте ми јасни нешто....ако е така како што викате, тогаш ако не чини кај мтнет не чини и кај оннет...не може никако обратно

Никој не рече дека соло пакетите се лоши, коментиравме за квалитетот на WADSL.

А за она второто, што е битно, ако имаш можност да купиш од произведувачот или од некој си дистрибуер, од каде ќе земеш? ;)

Подобро истрпи уште 6 месеци. Барем после ќе ставиш саглам интернет. Си чекал толку, па почекај уште малце. Мој совет.

Никој не рече дека соло пакетите се лоши, коментиравме за квалитетот на WADSL.

А за она второто, што е битно, ако имаш можност да купиш од произведувачот или од некој си дистрибуер, од каде ќе земеш? ;)

ако поризводот е исто тогаш од тој што нуди подобра цена....

Подобро истрпи уште 6 месеци. Барем после ќе ставиш саглам интернет. Си чекал толку, па почекај уште малце. Мој совет.

Полесно е да кажеш, отколку да направиш. Ако не ти се чека, префрлувај се. Поплаки за АДСЛ немам слушнато.
Ти препорачувам да чекаш до Април. И двете компании ќе имаат нови понуди/зголемување на брзини, па после бирај...

ако поризводот е исто тогаш од тој што нуди подобра цена....

Ок..... 100 денари за тебе очигледно се голема разлика.
Јас преферирам да имам техничка поддршка која што ќе крене слушалка отколку да ме одјебе. Секој со своите потреби и интереси нели?

Полесно е да кажеш, отколку да направиш. Ако не ти се чека, префрлувај се. Поплаки за АДСЛ немам слушнато.
Ти препорачувам да чекаш до Април. И двете компании ќе имаат нови понуди/зголемување на брзини, па после бирај...

Ок..... 100 денари за тебе очигледно се голема разлика.
Јас преферирам да имам техничка поддршка која што ќе крене слушалка отколку да ме одјебе. Секој со своите потреби и интереси нели?

затоа има избор нели !!!:helou:

Јас само се сеќавам што им направија мт.нет на корисниците кога еднострано си направија промени во договорот. Поучен од тоа никогаш не би потпишал годишни договори со никого, а најмалку со мт.нет.

Јас само се сеќавам што им направија мт.нет на корисниците кога еднострано си направија промени во договорот. Поучен од тоа никогаш не би потпишал годишни договори со никого, а најмалку со мт.нет.

Секако. Уште ги мразам МТнет, уште не ми поминала лутината за педерлакот што го направија, за да преминам кај нив.

Само и Онет ги дискриминира корисниците, немаме пакет од 100гб на WADSL, одвај зголемија брзина, само 128кбпс upload. Стварно нема смисла...

Знаеме какви ISP-а имаме. Место да употребам некој погрд збор, ќе кажам само дека не-се-баш-фер. Ама, со текот на времето, полека но сигурно, се приближуваме до некој просечен стандард, како интернет заедница. Времето ќе покаже.

moze li da mi kazete kakvae stabilnosta na netot na solo15 .I ako moze nekoe merenje da zakacite

moze li da mi kazete kakvae stabilnosta na netot na solo15 .I ako moze nekoe merenje da zakacite

Добра е стабилноста, еве ти една слика од мерење...

256076527.png

А при раскинување на договор, например 315 дена пред да заврши договорот, плаќаш за сите тие 315 дена...?? пресметаш колку се во месеци и за секој месец 589 ден. ( Соло 3 пакет) ?? така?? или се лажам... поззз

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom