Он-лајн проверка на здравствено осигурување

• Креатор на темата Креатор на темата ameba75
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 април 2006
Мислења
38
Поени од реакции
12
sekoj koj saka da si proveri kade i kaj koj lekar maticen se osigurani : stomatolog,opsti ili ginekolog i zaklucno do koj mesec mu e platen pridones za zdravstveno osiguruvanje ..neso slicno kako da si nosi kartoni so sebe online :)
na web na FZOM www.fzo.org.mk ili na
http://moeosiguruvanje.fzo.org.mk/

655A48BFAE43F14AB776B5461F2F3B90.JPG

Интересна работа,поготово за тие помрзливите..:)

Значи нема да има неопходна потреба од плави картони, можат на ваков начин да видат дали важи осигурувањето?

Ова е се добро...да знаеш за себе она најосновното -матичен и дали си осигуран...туку до каде е електронското здравство. Беше најавено за до 2009 па за до 2010...

Ова е се добро...да знаеш за себе она најосновното -матичен и дали си осигуран...туку до каде е електронското здравство. Беше најавено за до 2009 па за до 2010...
Треба да се обучат кадри од факултет т.е првен е имплементирано во високотообразование кога ке извадат тие спремни кадри заедно со набавената опрема.

Треба да се обучат кадри од факултет т.е првен е имплементирано во високотообразование кога ке извадат тие спремни кадри заедно со набавената опрема.
Треба да заврши некој факултет за да знае да ја помине картичката низ читач и да внесе податоци во систем? :cautious:

pa po moi izvori ...se e zakoceno do odlukata na Ministerstvo za zdravtsvo koj treba da odluci koja cena i koj ke gi plaka karticite :) normalno :) MK sme :)
inace sto se odnesuva do vnesenite baranja za EZK nevraboteni,penzioneri i drzavni ,opstinski institucii se vneseni vo sistem ostanuvaat uste privatnite firmi...softverot i citacite se obezbedeni ..citaci Omnikey ...

кај мене на сите ни е утнато презимето.. ебаго незнаат едно Џ да пишат - место Џ пишале ДЖ или Ѓ.... неписмени!

odi vo fzom ke ti go promenat :) da nemas problem so kartoni i ezk (elektronska zdravstvena karticka) :) a deka se groto babi :) nocoment pa samo pravnici i ekonomisti :))))))))))))

Внесувам податоци и тоа доле бара и бара минимум 5 минути и на крај го исклучив. Колку се чека за чудово додека најде ? :)

Едит - Еве го тргна ама не го наоѓа со тој ЕМБГ/ЕЗБО, со коректор е направено па врз него пишувано одпосле (кога мењавав нешто знам) и сега незнам точно што пишува, изгледа не ги разбирам докторскиве букви ..

gore maticen pa odbiras zdravstven broj pa gi prepisuvas pak bukvite dolu i reba da izvadi

Знае некој што значи тоа персонализација во делот статус на ЕЗК,дали значи дека е во изработка или нешто друго

Значи нема да има неопходна потреба од плави картони, можат на ваков начин да видат дали важи осигурувањето?

Точно..се оди преку картичка..јас пополнив некои формулари за да ми важи тоа...еден мсец чекам уште за црвениот Х што е да се направи зелен..дали и воопшто се пуштени документите :)

Треба да заврши некој факултет за да знае да ја помине картичката низ читач и да внесе податоци во систем? :cautious:

не...имам родител работи во здраството...имаа неколку обуки само и тоа е тоа..без факултет :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom