- Член од
- 15 ноември 2005
- Мислења
- 355
- Поени од реакции
- 1
Лазар Причкапов напиша:Не си прав. Ако тија хора решат доброволно че са народ отделен от б'лгарскија и че езико им е отделен тогава може, ама ако са били 100 години под геноцид и им е налагано с'с сила да се чувстват различни от б'лгарите тогава требва да им се покаже која е истината за технија произход, да им се разјасни за историјата, да проумејат и сами да ос'знајат че са били л'гани 100 години... и чак тогава когато се избистри всичко ако оште искат да са друга нација нека б'дат друга нација, но доброволно а не насила както стана с вас.
Kakva sila be moito mom4e? Mene nikoi ne mi e kazval kakvi sme,koi sme,ot kude sme do6li,daje koga sam u4ila istoriq 4astta za makedonskata istoriq ne mi bila nikoga interesna.u4ila sam i bulgarska istoriq, vlqzah na sofiiskiq s 6 po istoriq,tva ozna4ava 4e razbrala sam q va6ata istoriq,ne vi mrazam kato narod,nito unijavam bulgarskata kultura,no samiq kaza ako sked kato im se izbistri vsi4ko horata o6te iskat da sa druga naciq neka budat. Nie se opredelihme kato makedonci i tova e,vie trqbva da razberete mai 4e Makedoniq i Bulgaria ve4e ne sa edna durjava,nito pak edin narod. Tova ti e su6toto kato Rusnacite da im kazvat na ukraincite 4e sa rusi,a ne sa, ezika e razli4en,kulturata do nqkude razli4na,moje bi istoriqta e ob6ta no kakvo zna4enie ime tova za moderniq 4ovek,nie jiveem sega i tuk,ne vuv vremeto na Tzarete,ne vuv Velika Bulgaria!