Bacillus gagous
Biohazardous
- Член од
- 21 јануари 2006
- Мислења
- 7.380
- Поени од реакции
- 168
Телериг напиша:ама ти верно си на 20 години и си класичен пример за изпран мозок..и инфантилна и дебилна неписменост
за прв п'т за Мисирков..хаха
Да са те учили во учлиште за некои други работи од Мисирков, освен "За македонските работи"..
пишан факт е 'като сме си б'лгари', напишано од Гоце Делчев примерно..а некоj да докаже со графоложка експертиза дека не е така![]()
![]()
Знаеш каде сте во предност јас ќе ти кажам каде сте во предност и го искистувате тоадо максимум. Во предност сте тоа што можете да ги извртите фактите и случувањата кои се одвивале за време на будењето на македонскиот народ , време во кое македонците од пуусти став дека ќе бидат погрчени, барале дефанзивен систем да докажат дека чистокрвни словени, што според мене било огромна грешка, и вие а машала и србите го користата тоа да докажат дека нема Македонци туку само Бугари, Србите со тек на времето си легнаа на брашното но вам ќе ви терба очигледно уште многу време, ама Телериг ти како 40 годишен може се држиш за твојот став верувајќи во субјективната вистина на поропагандата на големобигарските амбиции, ама од се гледа дека и другите ко тебе се веќе стари и можам да кажам излитени. Јас лично со многу Бугари од моја возраст има зборено, се имам дружено и тие потполно објектуивно видоа дека станува збор за различен народ, различен јазик и различна култура, и самите тие воопшто не ми спореа што се декларирав како македонец, ме прифатија како таков дека постојам, и воопшто не ги интересираа твоите големобугарски апетит туку ги интересираше поквалитетен живот, ги интерсираш гледање фудбал, забава, по некое пивце, по некој виц.
Значи Телериге џабе ти се топориш кога Бугарската младина воглавно е многу пообјективна од тебе и тие како тебе.
Да ти е Јасно Едно Национализмот сам ќе ве уништи тебе и таквите како тебе, кои имаено ги застапуваат интересите на ФАШИСТИЧКА БУГАРИЈА.