Oмилено мезе

salata_verde.jpg

значи салатава е измислена за со ракија.
За со пиво кикиритки со лушпа, а за бело вино - гирици.
Црно вино не пијам со мезе, исклучиво само за јадење.

Со ракичка, посебно лозова, највеќе....... шопска салата, салата од домашни краставици, ќебапи, џигер, поховани прстени од кромид.... :):love:

Со ракија (жта и љта) најбоље мезе ми е профи пача + сиренце + салата од суви пиперки и праз.
Со вино ми е бадеми, со пиво ми е пилеќи прст или похован кромид.
Со Хенеси ми е џоинт искрено..
Со узо шопска, ма да не поштуем узо..
И то би било то..

Жесток пијалак се пие исклучиво на гладно. Ракија со мезе пијат пијаниците за да не им „ лути “ ракијата и да можат повеќе да испијат
А со вино може мезе, на пример печење, кашкавал, пршута, кулен, или помфрит, нафора и така натаму се во друштво, со муабет, добра песна и до сабајле

Жесток пијалак се пие исклучиво на гладно. Ракија со мезе пијат пијаниците за да не им „ лути “ ракијата и да можат повеќе да испијат
А со вино може мезе, на пример печење, кашкавал, пршута, кулен, или помфрит, нафора и така натаму се во друштво, со муабет, добра песна и до сабајле

Pijanicite pijat rakija
Mockovcite pijat pivo
a Mazite pijat vino :D taka da spo vinceto najomileno mi e taka po zaladeno svinsko mevce :)

Пармезан, маслинки, убаво овчо сирење и кулен. Последно што пробав од мезе беше шпански тапас - мрсен кашкавал со грозје и чоризо со маслинка.Мх, мх мх. :D

Жесток пијалак се пие исклучиво на гладно.

(y)
Ракија без додатоци и мезиња ми е подобра.Салата ептен ретко.
Коњак со лешници или благо.Пиво со поховани работи, ама не баш.Вино со кашкавал/сирење - стандард/поховано/топено/на скара.Или како пред некое време Мerlot SS комбинација со чоколадо (организмот немаше лоши реакции) :confused:

Ова ми е секогаш прв избор за со ракија.:love:
sirenje-parce-600x600.jpg

Може и вакво, на скара или запржено.
8.jpg

Ова исто го сакам со ракија, свежо, крцкаво и киселко.
Zelena-salata.jpg

И од зимава, многу ми оди ова со ракијчето...
tursija.jpg

Пиперкиве, мазнени, пеглани или како и да се викаат, како ми ми ја лизгаат ракијата, тоа чудо е!
cepkani-2-7db1ae-800x720.jpg

Заеби даска.... Ова е 100 пати поинтересно. Од пијачка би препорачал виски, колку и да звучи чудно виски и суши иде и тоа доста добро. Малку јапонско/скандинавска комбинанција.

Naked-Sushi-2.jpg

11729019570001.jpg

За со виски исто интересно е блага шопска... Значи место пиперка ставете бабура, шпански/црвен кромид, и малите cherry патлиџанчиња. Место традицнионално македонско апла солено сирење ставете данско меко сиренце. Балсамико малку поеќе и маслиново и добивате шопска што место со ракија лежи одлично со виски или бурбон. Ќе треба 2-3 пати за да ја погодите комбинацијата ама е одлична салатка.

Братче фаранг ми нејќемо да мезимо сс уши, сакамо сс уста
И тој нешто сфежо,киселко и солено, а може и поховано
Благо ке мезимо кд ке се нафафамо, а ракија не се фафа

Омилено нешто најјако од сфи мезиња за ус ракију и пиво ми е помфрит сс сирење.Тој ми е нешто најоргазмично и нешто што ке ме натера да испију мноо алкохол.Необјаснива е тај хемија измеѓу мои уста и вруќко компирче залепено сс бело сиренце.Топилница еј.

Од салате наравно сезонска или мешана, рендано цфекло,моркоф,марула,маслинке и малце крастаица и патлиџан.Шопска е демоде : P Грчка или Егејска што гу викаф по ново ми е екс бифша, затој што узо више не пију ич

Сирење
Значи кој га измислуи овој нешто сфака му чаз.Да напраиш грутку солену oд обично млеко ,која у сфаку комбинацију и у сфак облик иде сс сфакакву ракију треа да си махер.Било какфо сирење е холишит,биено,бело меко,жуто,бело на скару, ма сфакакво

Похована даска
Вртиш гу и бираш било кое стфарче кое чури и те вика да га плеснеш у уста.Она дими како некој шамански ритуал.Вруќа, растечен кашкавал,најјаки пирошке,пеќурке на скару,може и поховани тикфичке.
Ма сфе поховано и сроловано иде у комбинацију сс ракију
A ракија д фејврит уан е наравно Тикфешка жута
Живели !
lozova_zolta_1l.png

Ова ми е секогаш прв избор за со ракија.:love:
sirenje-parce-600x600.jpg

Може и вакво, на скара или запржено.
8.jpg

Ова исто го сакам со ракија, свежо, крцкаво и киселко.
Zelena-salata.jpg

И од зимава, многу ми оди ова со ракијчето...
tursija.jpg

Пиперкиве, мазнени, пеглани или како и да се викаат, како ми ми ја лизгаат ракијата, тоа чудо е!
cepkani-2-7db1ae-800x720.jpg
Се е одлично ова, ама ми троши многу ракија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom