Омилен пијалок

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Омилен пијалок

• Вкупно гласачи
    406
За по дома
-Млеко, имам кригла од 0.5Л и од таа си пијам или со какао или со кафе.
-Сок, у последно време Синалко дал кола дал егзотик инаку од време на време ако има и Цедевита односно на нашки Цевитана.
-Јогурт, обично се поткиселува дома кисело млеко па се мати јогуртот или пак се купува кисело млеко и пак се мати.
-Вода, летно време почесто (се потак као стока), а зимно време помалку.
-Кисела вода, чат пат од време на време зимам кисела вода за поджригање после доброто јадење (затоа јас ги ценам арапите у Бен Хур).

За по дома со мезе односно за по надвор
-Пиво, најчесто тоа.
-Ракија, ж'та, бела, мастика, узо, зависи у која кафана и кое мезе се јаде.
-Вино, црвено со пити пастрмајлии и бело за со другите јадења.
-Коњак, само коа одам у АС (таму се оди за допивање после 2:30) затоа шо таму се најдобри жестоките пијалоци.

Sekogas pijam voda,mineralna-Bonacva! Tek toliko da se zna,se razbira so kafeto.:) Alkohol ne konsumiram,sokcinja me pravat uste pozedna,chaj ne segde prigotvuvaat kako sto sakam,a sitno istolcen mraz i mnogi tenki kriski limon vo Bonacvata,ludacki osvezuvaat! :)

Бибика незнам дали знаеш ама Бонаквата ти е сода вода. Што значи ти пиеш вода полнета од чешма дојдена од Рашче и газирана со CO2.

Бидејки нема како опција ж`та ракија, а во пракса кога ја нема ја заменувам со водка, гласав за водка. Тоа е за пред јадење, но не е оставена можност за повеќе позиции да се гласа одеднаш и морам да кажам дека за време на јадењето во зависност од тоа што јадам го избирам и пијалокот, најчесто вино или пиво. Но сортата или брендот исто зависат од сервиранат храна.

Најмногу сакам и консумирам ЈОГУРТ.Нема шанси ден да помине без него и тоа најмалку пола литар......а во топлите периоди го сакам како комбинација во вид на Фрапе од банани и јагоди :je:

Црвено мартини,а лето обожавам маргарита коктел

omilen pijalok na izleguvanje mi e aleksandrija bela a i koktelite kamikaza i sex on the bitch cesto gi konzumiram.:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Cosmopolitan

4 cl vodka
4 cl Cointreau
6 cl juice (cranberries)
limun i mnooogu mnogu krsen mraz

1. voda

2. kisela voda

3. jogurt

4. konjak

5. viski

Eden pijalok nedostasuva za tie shto imaat prekumerna potreba za sol: "Bloody Marry" od vistinski domati so vistinska golema shtangla celer koja se gricka poleka i se uzhiva.

Вода, сок од праска од пригат фирмата исклучиво кока-кола швепс и така натаму!

180px-Botella_de_coca-cola.jpg

Никако неможам да се откажам од ова!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom