Огнено торнадо во Бразил

• Креатор на темата Креатор на темата Human
  • Време на започнување Време на започнување

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.734
Поени од реакции
5.457
Пожарите и сувиот ветер предизвикаа ретка појава во бразилскиот град Аракатуба.
Торнадото го зафати огнот и кон небото се вивна пламена спирала висока неколку метри.
Огнената спирала се вртеше горејќи ги полињата и запирајќи го сообраќајот на автопатот во близина, пред да се растури исто онолку брзо како што се појави.
Малата огнена бура беше резултат на, како што соопштија метеоролозите во Сао Пауло, ниво на влажност еднакво на она во Сахара.

ogneno-tornado.jpg

A1

:vozbud::vozbud::vozbud:

Ѕвере ,види го какво е ццц

Фасцинира...замисли вакво нешто да те брка , т.е. вакви две нешта да те бркаат (огин и торнадо).

Интересна појава за која гледав пред неколку дена на вести, тоа што особено ме изнервира денес кога "веста" ја превзедоа куп медиуми и секој на свој начин ја толкуваше е објаснувањето дека пожарот настанал од огненото торнадо кое од никаде се појавило и предизвикало пожар... некои кретени не се способни ни да преведат како што треба или да го кажат она што е очигледно од видеото... т.е дека има пожар и случајно во тој момент над опожарениот регион се создава торнадо кое го шмука пламенот :)

Фасцинира...замисли вакво нешто да те брка , т.е. вакви две нешта да те бркаат (огин и торнадо).

Јас сум видел нешто па сосема спротивно на ова :) за време на снежна бура

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom