Ogame

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
една многу многу многу важна работа...

ако нешто пуштиш да се праи во фабриката, на пример притиснеш неколку брода, и неколку одбрамбени системи (лацери или ова она..)

можи после да се откаже производството на некои, односно да се добијат ресурсите назад?

ако не може, тогаш то е голем - :)

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.407
Поени од реакции
591
Serdarot напиша:
една многу многу многу важна работа...

ако нешто пуштиш да се праи во фабриката, на пример притиснеш неколку брода, и неколку одбрамбени системи (лацери или ова она..)

можи после да се откаже производството на некои, односно да се добијат ресурсите назад?

ако не може, тогаш то е голем - :)
Можеш да откажеш само градење на згради и исто така да откажеш истражување.Е тогаш ти се враќаат ресурсите.Ама не можеш да откажеш градење на бродови или одбрана.
п.с И не се жали дека многу време треба за истражување.Ја моментално градам Хиперспејс погон на левел 6(ми треба за разарачи да градам),ичовече, истражувањето ми трае 5 дена:ija:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
е ја ќе си развијам како следно центар за истражување уште 1-2 левели, не ми се чека бе толку :)

иначе, за кој уни збораш, хиперспејс погон... на 7?

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.407
Поени од реакции
591
Serdarot напиша:
е ја ќе си развијам како следно центар за истражување уште 1-2 левели, не ми се чека бе толку :)

иначе, за кој уни збораш, хиперспејс погон... на 7?
Играм во уни 3 , и таму го градам хиперспејсот на 6 левел!
А во уни 7 да ти кажам право , повеќе не ми се игра.Човече,секој ден по десет души ме напаѓаат,а овие од сојузот со прст не мрднаа до сега за да ме одбранат.На мисла сум да баталам во уни 7...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
хехе, јас па рејдам сеа ко луд, наскоро ќе можам да градам колонијални... (то на уни 7)

на уни 6, уште ден-два, и тогаш нека ја мислат душманите :)

а то за уни 7... слабо тим плеј :) ама нема гајле бе, најди си офчички во комшиите, и рендај ги

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Во кој сојуз си во уни 7???

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
мислам дека е кај нас во НН :) и јас бев рејдан првите неколку дена без престанок... ама собери неколку илјадарки, напраи некој ласер, колку да не можат да те рејдаат без трупи, и терај магарето :)

а без ласери не ја бива... на еден батка (на уни 6) сите планети му ги рејдам веќе 4 дена по ред, типот доаѓа, пробва некоаш флит сејф ова она, ама како не му текна неколку ласери да напрај?

вака пуштам транспортери со неколку мали-големи ловци, нема ни потреба за крстарици-ова-она...

тој ми „спонзорираше” ресурсите за хајперспејс погон лвл 3 и уше нешто, само вчера 200 к метал, 150 к кристал и отприлика 50 к деутерија му земав :)

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.407
Поени од реакции
591
Да да , во НН сум ,ама искрено некако сум разочаран од нив:star:
На пример , во уни 3 сме четворица во сојузот и нон стоп заедно напаѓаме и си помагаме.А во НН некако , се ми се сведува на фалење кој кого рокнал итн итн...
Еве веќе десет дена не можам да соберам ресурси за колонијални бродови,затоа што нонстоп ме напаѓаат

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Serdarot напиша:
хехе, јас па рејдам сеа ко луд, наскоро ќе можам да градам колонијални... (то на уни 7)

на уни 6, уште ден-два, и тогаш нека ја мислат душманите :)

а то за уни 7... слабо тим плеј :) ама нема гајле бе, најди си офчички во комшиите, и рендај ги
haha na uni 7 imam veke dve kolonii napraveno,... a za 1 den stigaat borbeni brodovi : )))

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
не туку се чатали туку помагај :)

иначе, коа позади името има (*) значи дека е во моментот онлајн? или дека е дупен газ? :р)

и, со технологија за шпионажа лвл 5, ако некој прати сонди за шпионирање, тогаш свети црвено...

„непријатељска флота бла бла бла...„

е сеа, ако некој пушти вистинска флота, значи ако ја насочи флотата да ме напаѓа, тогаш кај мене светнува црвено?

и ако да, кога? од кога ќе ги прати, коа ќе влезат во домет на моите сензори, кога?

пример, ако најблискиот „опасен” за мене е на 1 и пол саат од мене, и ако сега не ми свети црвено, тогаш можам мирно да одам да јадам? :)

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
мислам дека е дека е дупен :)

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Абе за 5 дена истразување е претерано(за лвл 6 хиперспасе).Имам еден предлог и ке ти се намали истразувањето.На матичната и на некоја колонија изгради лвл 10 истражување и истражи знаствена мрежа.Тогаш би требало истражувањето да биде намалено на 1-2 дена

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
а бе то е супер, ама и центар за истражување да се истражи не е лошо...

само шо е скапичко, па треба редовно да се рејда :)

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
head напиша:
Да да , во НН сум ,ама искрено некако сум разочаран од нив:star:
На пример , во уни 3 сме четворица во сојузот и нон стоп заедно напаѓаме и си помагаме.А во НН некако , се ми се сведува на фалење кој кого рокнал итн итн...
Еве веќе десет дена не можам да соберам ресурси за колонијални бродови,затоа што нонстоп ме напаѓаат
kazi mi koordinati na toj sto te napaga ajde :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Serdarot напиша:
не туку се чатали туку помагај :)

иначе, коа позади името има (*) значи дека е во моментот онлајн? или дека е дупен газ? :р)

и, со технологија за шпионажа лвл 5, ако некој прати сонди за шпионирање, тогаш свети црвено...

„непријатељска флота бла бла бла...„

е сеа, ако некој пушти вистинска флота, значи ако ја насочи флотата да ме напаѓа, тогаш кај мене светнува црвено?

и ако да, кога? од кога ќе ги прати, коа ќе влезат во домет на моите сензори, кога?

пример, ако најблискиот „опасен” за мене е на 1 и пол саат од мене, и ако сега не ми свети црвено, тогаш можам мирно да одам да јадам? :)
vaka sea edno po edno
ako ima zvezdicka znaci nekoj go spiuniral vo toj moment ili kako sto vikas ti go supel u gas :) go napadnal... ako ima vreme naprimer 20 minuti... znaci deka pred 20 minuti go supele u gas ili go spiunirale.

e sega ako te spiunira nekoj... ti pisuva neprijatelska flota se blizi do tvojata planeta... i kaj toa flota kje go stais mausot i ti pisuva sto e.
ako nekoj te napagja... ti pisuva neprijatelska agresorska flota se blizi koj (imeto na tvojata planeta) i pak spored istiot princip mausot go stavas na flota i ti dava sto ima on... sea podatocite zavisat.. od toa na koj level ti e spiunazata i na koj mu e nego.. kolku pogolem level e tvojata tolku poveke podatoci ke ti dade... moze da ti kaze samo so kolku brodovi te napaga
moze da ti kaze so kolku i so sto brodovi te napaga... i
so kolku brodovi so sto prodovi.. i tocno koj brod kolku go ima...
svakas ? :)
e sea pretpostavuvam mirno ke jades

Kajgana Shop

На врв Bottom