Односи Русија, Грузија, Украина...

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе приметите, ЕУ за да не ја налути Русија, прифати дека Грузија е “агресор’’.
ЈБГ....нафта, гас...
Само пак ќе напишам, тешко си на обичните луѓе после оваа мешаница...го изедоа за многу години однапред.

Рајс повика на повлекување
сабота, 09 август 2008
x.gif
Шефица на американската дипломатија ја повика Русија „да прекине со нападите и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија“
rajs-vo.jpg
Американската државна секретарка Кондолиза Рајс ја повика Русија да ги повлече своите сили од Грузија, соопшти министерството за надворешни работи на САД.
- Соединетите американски држави повикуваат на моментално примирје во вооружениот судир во грузијската регија Јужна Осетија. Ја повикуваме Русија да прекине со воздушни напади и со испалување на ракети и да го почитува територијалниот интегритет на Грузија и да ги повлече своите сили од Грузија – рече шефицата на американската дипломатија.

Првиот шамар.
Пратете сега како на Русија ќе и го смалуваат просторот за маневар.
Сега ќе почнат од сите страни да ја провоцираат.
Кина мирна, Олимписки игри се.

Првиот шамар.
Пратете сега како на Русија ќе и го смалуваат просторот за маневар.
Сега ќе почнат од сите страни да ја провоцираат.
Кина мирна, Олимписки игри се.
ili e samar ili e kurtoazija, pojke mi se gleda ova vtoroto

Судир помеѓу Америка и Русија поради Грузија?
sps_bush-povika-napadi.jpg
Американскиот претседател Џорџ Буш денес изјавил дека нападите на руските сили над Грузија надвор од воените зони во Јужна Осетија означуваат опасна ескалација на кризата и ја повикал Москва веднаш да го запре бомбардирањето.

“Многу сум загрижен поради ситуацијата во Грузија“, изјавил Буш кој се наоѓа во Пекинг по повод Олимписките игри. “Нападите се случуваат на подрачјето на Грузија далеку од судирите за Јужна Осетија и означуваат опасна ескалација на кризата“, додал Буш.

Американскиот претседател рекол дека Русија мора да го почитува територијалниот интегритет на Грузија и додал дека САД ја повикува Москва да го прекине бомбардирањето.​

Состоjбата во Цхенвале пред да се стемни :

http://img225.imageshack.us/my.php?image=chinvaliqj1.jpg

Со сино се Грузинците , со црвено Русите , со Jолто Jужноосетинците. Со црно се окопи на Грузинците.

Ако е точна сликава тогаш Русите многу напреднале...:toe::baeh:

Чекај, Чекај...А каде се ЈужноОсетинците? Па тоа жолтото дали се 20 војници ништо повеќе....:pos2::pos2:

Ако е точна сликава тогаш Русите многу напреднале...:toe::baeh:

Чекај, Чекај...А каде се ЈужноОсетинците? Па тоа жолтото дали се 20 војници ништо повеќе....:pos2::pos2:

Зар мислиш дека Осетинци се тепаат со Грузинците ? :vozbud:

види ово :
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=536290
Само да кажам дека сликите не се за луге со слаби срца и под 16 години :(
Пред малку имаше интервjу на Грузинската Тв. со запленет Руски пилот, а каjаа и дека Руската флота блокира Грузиja по море и дека е ранет Генералот на 58ма дивизиjа .

Od ova dosega so se ima sluceno moj zaklucok e deka treba da se uapsi pretsedatelot na gruzija koj sto ja predizvika ovaa stupidna vojna po nalog na nato...samo za da se udvara na nato toj im nanese nevidena steta na svoite sonarodnici...ke vojuval protiv rusija..samo mentalno inferiorna licnost moze da nosi vakvi stupidni odluki...se nadevam deka vo gruzija ima intelegentni luge i ke go trgnat ovoj nikakvec....

Kazete drugo novo okolu Gruzija?

Во 3.30 Мк. време е бомбардирано мегународното летиште во Тбилиси. 4 000 Руски спецjалци се истурени од Црноморскиот флот на Грузинска териториja, а 6 000 преку тунелот коj jа поврзува Северна со Jужна Осетиjа се на терен. После изгрев ке следи масирана Руска атака плус напад од Абхазиjа.

Русите отворија два фронта, еден од Абхазија, еден од Осетија - а сега и напад во внатрешноста на Грузиската територија.

Информациски горе-доле се парализирани. Сите грузијски сајтови се оборени + немаат пристап на youtube.

ЕУропските кретени, за се додворат на Русија, ги нарекоа Грузијците “агресори’’! :nenene:

Едно е јасно, Грузија нема шанса, но било каков успешен отпор би бил охрабрувачки за нив.

Инаку покрај честите упади, првата руска поголема провокација за војна беше во Абхазија каде што Русија прати големи количества оружје и упати десантни единици. Минатата година, Русија всушност два пати ја бомбардираше Грузија. Но во Абхазија руската финта не мина -- а Грузија тогаш беше под голем притисок на САД да не возвраќа бидејќи се надеваа на членство во НАТО -- па Русите прејдоа на Осетија. Но откако ЕУ ги закочи за НАТО, таа им пресуди со други зборови. А Саакашвили загриза ко клен вториот пат.

Р.Ѕ. Осетијците не се Руси, но Русија нелегално им даде државјанства и ги третира како свои државјани кои мора да ги “брани“. Плус Русија има мандата од ОН како мирвно сила. Замислете, кадија те тужи, кадија те суди.

A tie glupi evropski kreteni,za da i se dodvorat i da bidat vo unija so Amerika,za vreme na Makedonskiot konflikt,nas ne narekoja agresori.Navistina ne e fer.

za tie sto imaat satelitski, na Russia today (rt) (anglisko audio) na hotbird prakticno 24/7 odat sliki i intervjua od regionot. Poslednite od vnatre od Cinvala bea navistina grozni :( prepolveni tela, smrskani glavi krvista na site strani.. utroba na covek da mu se prevrti.
Cudna rabota na istiot kanal, 10 vojnika i 1 tenk gruziski vleguvaat vo Cinvala demek, eve gruziskata vojska povtorno vleguva vo delovi na cinvala, toa im idese kako top vest celo vreme vecerta.

Rojters veli deka Gruzija ja napusta J.Osetija.. najverojatno se preraspredeluvaat kon Abhazija bidejki tamu ima ogromno pridvizuvanje kon demilitariziranata zona..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom