Одгледување на лебарки

• Креатор на темата Креатор на темата Keljav
  • Време на започнување Време на започнување
Некој кај што гледа мотив за потсмев, друг гледа прилика за профит. Колку и да се правиме паметни, пак не не бидува. Човекот си праша за совет, цел форум мајтап си игра. Ние сме заостанати како држвата така да овој бизнис тука уште долго ќе време нема основи, ама на запад почнува да функционира, иако е во зачеток. Овде подразбирам на производство на секако вид на инсекти, не само на еден вид во овој случај - лебарки. Има голем потенцијален пазар и за кратко време ќе доживее голема експанзија. Па, според тоа што секој што во нешто е меѓу првите го собира медот не е научна фантастика. Е сега, работата е што е голема инвестиција, а и потребни се анализи на пазарите во поглед на тоа до кај е стасана оваа работа.

Јас одгледувам лебарки.Ако некој друг се занимава со ова нека ми пише бидејќи ми требаат совети:-)
ОЗБИЛНО

Баш пред некој ден гледав на тв како некој во франција,почнал да произведува црви,глисти и уште нешто слично.

На крај ги пече и суши и ги продава како здрава храна преку интернет.Моментално пакетче било околу 12 евра.:cuc:
Рекламата му е едноставна.Зодржеле многу протеини:drk:

За човекот што праша на темава би му дал едноставен одговор

Во македонија во брзо време нема да е профитабилен,но рекламата е најважна.Сепак мислам дека за да народот тука да го купува треба прво да биде хит во странство.Од таму доаѓаат тие трендови кај нас.На пример како црн леб,овесни снегулки.Тоа пред 20 години никој не помислуваше да го стави во уста,а сега :свиркам:Прашајте ги своите баби и дедовци за црн леб и овес на кого го давале порано и ќе ви стане се јасно.

Мој совет.Чекај да стане тренд во светот како ова со лебот и снегулкиве и потоа кај нас ќе биде профитабилно.ИНаку сега да кажуваш џабе ти е.Мора прво на интернет да испадне дека е здраво за јадење пс потоа и кај нас ќе оди како алва.
Во спротивно ако почнеш сега со ова, ќе делуваш како оние што продаваат чај на пазар.Нема никој да верува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom