Од што имате фобија?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Се плашам од лифт и никад нема да го користам . И у Аеродром до 14ти пешки идам коа треба, само да не влезам у таа затворена просторија мала ужасна АААААААААА, снемувам воздух кога сум затворена било каде... Па уште кога ќе ми текне дека може да се заглави тоа чудото.... :vozbud::nesum: Со еден збор-клаустрофобија . Ако некој знае начини да пробам да го совладам тој страв нека повели . ќе му бидам благодарна!:smir:

se plasam da letam so avion:kesa:
neznam kako ke go nadminam toa, a ova leto treba da odam vo Amerika.

се плашам од досадни луѓе
само што не знам како се вика таа фобија
досадофобија??????:toe::tapp:

Од скали. Ама не од било какви, туку од тие што имаат празен простор меѓу секоја скала, вакви:
europa-stairways-storey-stairs.jpg

Знам дека звучи дебилно, ама добивам чувство ко да ќе ми пропадне ногата у тоа меѓупросторот и дека ќе паднам.
Пред некој ден го поминував тој импровизираниот мост од скалички за да се премине ѕидот на кеј и ко што беше висок и со вакви грди скали, ќе се онесвестев. :nesvest:

Од висина (акрофобија), од игли/инјекции (трипанофобија) и по малку од пајаци (аракинофобија). :jaj:

Од скали. Ама не од било какви, туку од тие што имаат празен простор меѓу секоја скала, вакви:
europa-stairways-storey-stairs.jpg

Знам дека звучи дебилно, ама добивам чувство ко да ќе ми пропадне ногата у тоа меѓупросторот и дека ќе паднам.
Пред некој ден го поминував тој импровизираниот мост од скалички за да се премине ѕидот на кеј и ко што беше висок и со вакви грди скали, ќе се онесвестев. :nesvest:

Замисли и ограда да нема од страна :smir:

Фобичен сум на отворен простор на голема висина.

Фобија имам само од качување во Авион, иначе имам лет со палаглајдер.

Али ова Авиониве страшна работа!:kesa:

Zatvoren prostor,sobi vo forma na kocka mali,site vidovi isnekti so isklucok muvi tie me nerviraat i zmii,panicno se plasam od zmii.

Jas imam strav od ptici. Nikako nemozam da se spravam so nego, duru i od slika mi e strav. :icon_conf

klaustrofobija imam ama ne mnogu opasna
ama se plasam od zagushuvanje i od mnogu lugje vo tesen prostor

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom