PSYtisfaction
Царевата ќерка
- Член од
- 30 јуни 2006
- Мислења
- 3.922
- Поени од реакции
- 527
Од мали, претесни лифтови, не е баш клаустрофобија, зошто само во лифтови ми се јавува.
Немам проблем со широки лифтови кај што собира да речеме над 5 луѓе, ама со малите, па уште ако треба и повеќе спратови да се возам- кома.
Имам и фобија од осаменост, напуштеност, отфрленост. Фобија од губење на луѓето што ги сакам.
И страшна фобија имам од езерски/морски треви. Знаете, оние долги треви што ги има во некои води „во подлабокото“, пливаш, пливаш и ти се замотува некое чудо на нога.
Имам чувство дека ќе ме повлече надоле и ќе ме удави. Кога одиме во Охрид на педалинка обавезно „возиме“ дур не најдеме место без ниедна единствена трева на дното, иначе нема влегување во вода за мене. 
Немам проблем со широки лифтови кај што собира да речеме над 5 луѓе, ама со малите, па уште ако треба и повеќе спратови да се возам- кома. Имам и фобија од осаменост, напуштеност, отфрленост. Фобија од губење на луѓето што ги сакам.

И страшна фобија имам од езерски/морски треви. Знаете, оние долги треви што ги има во некои води „во подлабокото“, пливаш, пливаш и ти се замотува некое чудо на нога.
Имам чувство дека ќе ме повлече надоле и ќе ме удави. Кога одиме во Охрид на педалинка обавезно „возиме“ дур не најдеме место без ниедна единствена трева на дното, иначе нема влегување во вода за мене.