Од осамостојувањето: Најдобра година?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобра година досега во Македонија?

• Вкупно гласачи
    55

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Мала ретроспектива да се направи општо земено. Од осамостојувањето, до сега.

2008 Македонците ја повратија националната свест.
Не сите ама најголемиот дел, со тенденција да се зголеми бројката:helou:

2009та сега тек почнува рано е да и судиме иако очекувам оваа година народот конечно да превземе некои работи во свои раце кога станува збор националното прашање
инаку гласав за 2008ма делам мислење со Volk2234

1991, тогаш се осамостоивме нели?

Полесно ќе беше да се даде одговор на прашање Најлоша година досега во Македонија?

Гласав за 2002, во мојот град се живееше најдобро тогаш. Првите години од независноста беа романтичарски времиња така да од аспект на расположението кај граѓаните и тогаш се живееше добро.
Прашањево би го преформулирал во: Со која власт живеевме најдобро, т.е. во која година од нејзиното владеење?

Мене ми е 2009 и среќен сум затоа што сум жив и живеам во оваа прекрасна земја. Кога ќе дојди 2010 тогаш таа ќе ми биди.

2008... како нов почеток за државава... малку тежок ама јеби га... :toe:

кој габор ја избрал 2001, годината на војната:uvo:, кога 3 града и 15тина села бегаја плашејќи се за нивните животи и домови(и јас спаѓам таму), кога толку македонци загинаја или беа повредени и како војници и како цивили.
Јас би рекол '91 иако не сум бил роден, сметам дека само тогаш луѓето биле радосни и сметале дека се ќе биде добро во нова и самостојна држава! После тоа се тргнало наопаку:tapp:

Чекам нешто да кажат тие што гласале за 2001како најдобра година. Ама со оглед дека тројца од нив се од племето чувашко, коњоебно, шо 24/7 смрдат на расол + една шипка, нека повелат:pusk::pusk::pusk::pusk:

Како прво, темава не е за заљубување и вашиот приватен живот.
Како второ, 2001 година не беше добра за никој, ни за Македонците ни за Албанците.

И како трето, мислам дека темава најмногу е наменета за економско-политичките случувања во државава од осамостојувањето, така да останете на нив.

Според мене, најдобра беше 1996 година. Незнам зошто, така ми е останато во сеќавање, дедо ми беше пензионер и можеше да ми оди по кеифот купувајки ми секакви глупости (не дека немав), а јас како 9 годишно дете, бев пресреќен.

Како прво, темава не е за заљубување и вашиот приватен живот.
Како второ, 2001 година не беше добра за никој, ни за Македонците ни за Албанците.

И како трето, мислам дека темава најмногу е наменета за економско-политичките случувања во државава од осамостојувањето, така да останете на нив.

Според мене, најдобра беше 1996 година. Незнам зошто, така ми е останато во сеќавање, дедо ми беше пензионер и можеше да ми оди по кеифот купувајки ми секакви глупости (не дека немав), а јас како 9 годишно дете, бев пресреќен.
Е ај сеа де :D

Гласав за 2007 год. Имаше надеж дека конечно многу работи полека треба да си дојдат на вистинското место и да ги смениме сфаќањата дека многу работи треба сами да ги промениме, за да потоа очекуваме и другите да го направат тоа.

Е ај сеа де :D
Што ти е нејасно? Кој пензионер во денешно време има доволно пари во џеб да троши по кеифот на едно дете? И тоа размисли, не бев јас единствено внуче, имаше 4 такви како мене.

Ако направиш математика со денешниве цени, треба пензионер да зема 1.300 евра пензија за да можи со 400-500 евра солидно да живее, и останатите пари да ги троши на играчки и облека по кеифот внучињата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom