ОБСЕ: Декларација за недискриминација на христијаните

• Креатор на темата Креатор на темата Holy Temple
  • Време на започнување Време на започнување
Абе јас ги сфаќам до некаде Муслиманите и викам дека треба странските армии од нивните земји магла да фатат. Нека си одат војските од Афганистан, Ирак, КСА....
Исто така и они нека фатат магла од Европа, па шо сакат тамо у пустиња и нивна вукојебина нека прават. Нека се разнесуваат у ваздух, нека палат цркви, кршат глава... Ние ќе ги прибереме Арапите Христијани и други кои не можат таму да живеат нормално.
И така, и овците на број и волкот сит.

ne siri dezinformacii ludzeto citaat tuka i ne tresi gluposti pravis glupav od samiot sebe
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:00 PM ---

ako makedonija pred 6 veka bi imala poveke od 500 000 ziteli jas bi bil avion :Dne tresi gluposti ti se molam i ti kazav nevikam deka nemalo ubistva no nemalo takvi kakvi sto nie tuka imame prestava a toa e taka zasto rabotite gi gledame pristrastno a ne neutralno. Drugo problemot e sto koga se zbori za radikalen islam neutralnite koi sakaat da naucat nesto za islamot dobivaat avtomatski losa slika "navodno site zborat za radikalen islam" a celta e da se prestavi islamot vo negativno svetlo
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:02 PM ---
ete i ti samiot kaza deka nekoi bile poturcuvani nekoi prebegani znaci nemalo tolkavi ubistva i masakri
Decko i New York pred 500 god imal 500.000 ziteli denes ima 20 miljoni.Mi ja sfakas poentata?

ne siri dezinformacii ludzeto citaat tuka i ne tresi gluposti pravis glupav od samiot sebe
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:00 PM ---

ako makedonija pred 6 veka bi imala poveke od 500 000 ziteli jas bi bil avion :Dne tresi gluposti ti se molam i ti kazav nevikam deka nemalo ubistva no nemalo takvi kakvi sto nie tuka imame prestava a toa e taka zasto rabotite gi gledame pristrastno a ne neutralno. Drugo problemot e sto koga se zbori za radikalen islam neutralnite koi sakaat da naucat nesto za islamot dobivaat avtomatski losa slika "navodno site zborat za radikalen islam" a celta e da se prestavi islamot vo negativno svetlo
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:02 PM ---
ete i ti samiot kaza deka nekoi bile poturcuvani nekoi prebegani znaci nemalo tolkavi ubistva i masakri

Сме имале среќа..... некои што ја немале, како на пример Ерменците... Таму каде што биле после геноцидот, еден Ерменец нема...
А и во Македонија се избришани доста села...
Постоел жесток отпор, затоа Османлиите не можеле на направат нешто повеќе отколку чистење села...
--- надополнето: Jul 14, 2011 3:36 PM ---
Јас сум сигурен дека од ЕУ ќе ги изрогаат сите муслимани, пакистанци, мароканци итн и ако им требаат солидни имигранти ќе си одберат Руси, Украинци, Бугари, Македонци, Кинези, Индијци и слично, кои немаат никаков проблем со интеграција во западните општества.
Како доаѓаат десничарски влади не ме чуди ова да се случи многу бргу.
Политичката коректност ја претера и никој нормален не ја сфаќа за сериозно.

Луѓето не сфаќаат.... само последнава година колку промени се направени против муслиманите...
--- надополнето: Jul 14, 2011 3:46 PM ---
Еве за што зборувам:
И Белгија ги забранува бурките.

Ехее до кај стигнавме.Декларација за недискриминација на христијаните.

Decko i New York pred 500 god imal 500.000 ziteli denes ima 20 miljoni.Mi ja sfakas poentata?
epa to go govoram i jas do sega deka makedonija pred 600 godini imala mnogu malce ziteli i ja prestaviv mojata matematika deka ako po deset da ubivaa po sekoj den toa e 1 800 000 znaci ke sme bile izbrisani od kartata ti mi ja svajkas poentata?
--- надополнето: Jul 15, 2011 12:14 AM ---
Поголема глупост на форумов од "мирољубливиот" карактер на турското ропство - нема.
vo zivotov najpoveke me nerviraat koga rabotite ke se semaat pristrastno nema so poke da komentiram sekoj so svojata misla
--- надополнето: Jul 15, 2011 12:15 AM ---
Абе јас ги сфаќам до некаде Муслиманите и викам дека треба странските армии од нивните земји магла да фатат. Нека си одат војските од Афганистан, Ирак, КСА....
Исто така и они нека фатат магла од Европа, па шо сакат тамо у пустиња и нивна вукојебина нека прават. Нека се разнесуваат у ваздух, нека палат цркви, кршат глава... Ние ќе ги прибереме Арапите Христијани и други кои не можат таму да живеат нормално.
И така, и овците на број и волкот сит.
problemot e sto togas evropa i amerika nemat da ja imaat naftata svajkas?? se se vrti okolu parite ako gi ostavat na mira tie ke si rabotaat so nivnata nafta a amerika so prstot vo usta a evropa so ku*ot vo usta
--- надополнето: Jul 15, 2011 12:17 AM ---
Сме имале среќа..... некои што ја немале, како на пример Ерменците... Таму каде што биле после геноцидот, еден Ерменец нема...
А и во Македонија се избришани доста села...
Постоел жесток отпор, затоа Османлиите не можеле на направат нешто повеќе отколку чистење села...
--- надополнето: Jul 14, 2011 3:36 PM ---

Луѓето не сфаќаат.... само последнава година колку промени се направени против муслиманите...
--- надополнето: Jul 14, 2011 3:46 PM ---
Еве за што зборувам:
И Белгија ги забранува бурките.
e pa toa e problemot kade sto serijatot e na sila na pravo znaci toa mora da se ispolnuva vo evropa imame drugo pravo i tuka muslimanite se diskriminirani ne samo hristijanite svati so sakam da kazam?

А овој?
Доволна причина за смрт во муслиманските земји е верување во Господ.

epa to go govoram i jas do sega deka makedonija pred 600 godini imala mnogu malce ziteli i ja prestaviv mojata matematika deka ako po deset da ubivaa po sekoj den toa e 1 800 000 znaci ke sme bile izbrisani od kartata ti mi ja svajkas poentata?
--- надополнето: Jul 15, 2011 12:14 AM ---

vo zivotov najpoveke me nerviraat koga rabotite ke se semaat pristrastno nema so poke da komentiram sekoj so svojata misla
--- надополнето: Jul 15, 2011 12:15 AM ---

problemot e sto togas evropa i amerika nemat da ja imaat naftata svajkas?? se se vrti okolu parite ako gi ostavat na mira tie ke si rabotaat so nivnata nafta a amerika so prstot vo usta a evropa so ku*ot vo usta
--- надополнето: Jul 15, 2011 12:17 AM ---

e pa toa e problemot kade sto serijatot e na sila na pravo znaci toa mora da se ispolnuva vo evropa imame drugo pravo i tuka muslimanite se diskriminirani ne samo hristijanite svati so sakam da kazam?
Jas ti dadov primer i vtoro ti brois naselenie na denesna Makedonija no sto so Pirinska i Egejska?Sigurno ne ziveele 500.000 luge na taa teritorija ili imas nekoja druga povesela matematika?
--- надополнето: Jul 15, 2011 10:21 AM ---
А овој?
Доволна причина за смрт во муслиманските земји е верување во Господ.
Iran's Supreme Court says an evangelical pastor charged with apostasy can be executed if he does not recant his faith,
Zatoa treba USTE POOSTRO sprema tie kopilina.

Jas ti dadov primer i vtoro ti brois naselenie na denesna Makedonija no sto so Pirinska i Egejska?Sigurno ne ziveele 500.000 luge na taa teritorija ili imas nekoja druga povesela matematika?
ete neka ima i milion , i milion i pol neka bidat sepak ke ostnat premnogu makedonci za da uspeat posle da se napravat vo oklav broj ama nemat da se prepukuvam taka neka e ti kako so ke reces golem si si :D

ete neka ima i milion , i milion i pol neka bidat sepak ke ostnat premnogu makedonci za da uspeat posle da se napravat vo oklav broj ama nemat da se prepukuvam taka neka e ti kako so ke reces golem si si :D
Ne ne e do prepukuvane taman rabota.Poentata mi bese deka edno e da se diskutira i nekoi deklaracii da se nosat no sosema drugo e NEKOI DA TI JA SKRATAT IDNINATA kako turcite nas.Da bese normalna okupacija vo red e zivotot ponatamu ide no nekoj od koren da te sece toa ne smee da se zaboravi.Da ne bea tie poturcuvana da ne bea tie proteruvana, palena na celi sela itn Makedonija denes ne bi gi imala ovie problemi no BLAGODATRENIE NA VAS!!!I zosto???Zosto sme bile hristijani!I ti si golem bi trebalo ova i tebe da ti bide jasno neli?

kako muslinan ako toa jas toa go osuduvam makar toa bilo turcija pa ako saka neka bide i saudiska arabija ja kako musliman toa moram da go osudam no muabetov mi bese deka ne bese do taa mera i ne se samo turcija krivi moravme pobrzo da se obedinime nemorase da cekame 5 veka me svajkas?a za deklaracijava nema vrska so se zboruva kolkavi prava na muslimanite vo evropa im se skrateni i nukomu nisto sega baraat mesta kade so vladee serijatot nekakvi pravila takva drzava takvo pravo sakas pocituvaj sakas ne zato vo evropa vladee dr pravo i tuka e rabotata poinakva neka gi ostaat na mira

ОБСЕ: Секои 5 минути се убива христијанин поради неговото верско убедување

Секоја година 105 илјади луѓе се убиени само заради тоа што се изјасниле за христијани. Ова на конференцијата за дијалог меѓу верите во Будимпешта го кажал специјалниот претставник на ОБСЕ за човекови права, Масимо Интровиње.
Тоа значи дека секои 5 минути во светот е убиен христијанин заради неговото верско убедување. Оваа бројка не ги вклучува христијаните кои гинат во граѓанските војни или воените конфликти.

Од околу 2 милијарди припадници на христијанската вера во светот, 100 милиони секојдневно се соочуваат со насилство и дискриминација.

На конференцијата беше прочитано и обраќањето на Папата Бенедикт 16 - ти кој рече дека христијаните се најпрогонетата верска заедница во светот.

Насилството кон христијаните е особено изразено на Блискиот Исток и во Северна Африка. Иран, Саудиска Арабија, сомалија, Авганистан, Јемен, Северна Кореја и Узбекистан се земјите каде што според претседателот на Европскиот Парламент, Јиржи Бусек, насилството кон христијаните е најизразено.

ОБСЕ: Секои 5 минути се убива христијанин поради неговото верско убедување

Секоја година 105 илјади луѓе се убиени само заради тоа што се изјасниле за христијани. Ова на конференцијата за дијалог меѓу верите во Будимпешта го кажал специјалниот претставник на ОБСЕ за човекови права, Масимо Интровиње.
Тоа значи дека секои 5 минути во светот е убиен христијанин заради неговото верско убедување. Оваа бројка не ги вклучува христијаните кои гинат во граѓанските војни или воените конфликти.

Од околу 2 милијарди припадници на христијанската вера во светот, 100 милиони секојдневно се соочуваат со насилство и дискриминација.

На конференцијата беше прочитано и обраќањето на Папата Бенедикт 16 - ти кој рече дека христијаните се најпрогонетата верска заедница во светот.

Насилството кон христијаните е особено изразено на Блискиот Исток и во Северна Африка. Иран, Саудиска Арабија, сомалија, Авганистан, Јемен, Северна Кореја и Узбекистан се земјите каде што според претседателот на Европскиот Парламент, Јиржи Бусек, насилството кон христијаните е најизразено.
Ja preskoknale Makedonija namerno ili nenamerno.

Намерно е.

И Косово го прескокнале.

Си ја имаат мувата на капата.

Ехее до кај стигнавме.Декларација за недискриминација на христијаните.

Каква црна недискриминација, ОБСЕ е збир на криминалци што мораат да си ги оправдаат парите па ајде сега демек и тие сега усвоиле некаква декларација. Христијаните се бориме за живот, тоа и покрај комуњарската пропаганда во медиумите, покрај демагогијата на ОБСЕ и другите владини и невладини, се повеќе се гледа. Таквите како ОБСЕ се еден од главните проблеми што не беше разголена пропагандата. Ако има немири од поголеми размери баш ОБСЕ ќе ја релативизира работатаќе зборува сите страни да прекинат со насиствата и слични глупости.

Само се плашам да не биде доцна додека се свестат Христијаните:

"На секои пет минути се убива по еден христијанин поради неговото верско убедување, било заклучено на конференцијата во Унгарија"

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=7191183599&id=9&&prilog=0setIzdanie=22334

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom