Oд септември Царината ќе казнува и ќе одзема возила.

Што мислите:

• Ќе се одземаат возилата.

Гласови: 18 37,5%
  • Кучињата ќе лаат ама карванот ќе си врви.

Гласови: 21 43,8%
  • Ќе се пролонгира рокот, ама на крај ќе биде како досега.

Гласови: 9 18,8%

• Вкупно гласачи
    48
Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Бидете стрпливи де не е наведена годината.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Досега само еден потврден случај. Дечкото го фатиле со таблици во ранец како поминувал граница, со крајна дестинација Швајцарија за да ги замени со други. Како да не знаел дека е криминално дело да носиш таблици без да бркаш процедура за префрлање на МК табли.
свашта... во ранец ги носел бе... ке си ги ставиш во кола кај некого под седиште... шансите да те фатат се речиси никакви... а во ранец... е богами...

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
сега се затегнати работите. во 2002 јас по пошта ги пратив таблиците во германија и никој ништо не ми рече. дури од ко ми ги вратија таблиците исто по пошта ја царинив колата. а сега не може.
инаку не им ги запленуваат колите туку не ги пуштаат да влезат во македонија без да ја пријават колата за царинење, затоа нема уште запленето некоја кола.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
сега се затегнати работите. во 2002 јас по пошта ги пратив таблиците во германија и никој ништо не ми рече. дури од ко ми ги вратија таблиците исто по пошта ја царинив колата. а сега не може.
инаку не им ги запленуваат колите туку не ги пуштаат да влезат во македонија без да ја пријават колата за царинење, затоа нема уште запленето некоја кола.
се додека не запрат некоја влезена од претходно која стои или се вози... е таа ке биде запленета...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Царината нема место повеќе каде да ги става запленетите коли :icon_lol:.

Не чепкај бе сега пред избори види го :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Kajgana Shop

На врв Bottom