Nvidia ја руши VISTA

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.588
Поени од реакции
18.619
Благодарение на документ од Микрософт кој излез во јавност се гледа кои произведувачи на хардвер учествуваат во рушењето на ВИСТА со нивните драјвери.

За Август статистиките се вакви Nvidia е крива за скоро половина од сите рушење на ВИСТА со 48%, потоа Интел со 31%, а последен е ATI/AMD со 19%.

Интересно е што Nvidia вело време води и наместо да ги намалува бројот на багови, таа ги зголемува.

http://www.bug.hr/vijesti/?id=91329

lol сериозен си за ова? ова можеше да го кажеш првиот/вториот месец кога излезе Виста, сега нема веза.

Чоек колку нема врска. Да бе тие нема да забележат. колку време пројде откако излезе вистата и не заебавај да прават овие намерно за тоа. Тоа сепак мислам нивна политика наизбегнување критики пошто малку ја усрале работата со виста па дур ја поправат.

Од кај идејата дека се прави тоа намерно?
Хеј... комплициран драјвер е тоа.. не е мачја кашлица...

Вистата според мене пошто повеќе работам програмирање, заклучив дека има 100 пати појако јадро од Xp, има поголема заштита, и нормално мала разлика е визуленоста која е многу подобрена од хп-то. Значи зависи за која намена го користите :helou:

Да ставиме клуч на темата. Проблемите што ги имавте во почетокот со графичките картички и разен друг хардвер, ги имавте бидејки создавачите на драјверите беа толку глупи и мрзеливи да забележат дека кернелот е веке v6, а не v5.x, што значи дека треба од почеток да го создадат кодот за драјверите а не копи пасте да му удрат. Не ми се објаснува повеке...

И ајде клуч.

Чудно.
Зошто најновиот драјвер за Vista/NVIDIA за графичка беше супер.
Немаше никакви багови ... Но сега сум на XP па не ми е гајле :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom