Нумерологија

• Креатор на темата Креатор на темата UrbanSamurai
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Дали верувате во вакви, нумеролошки, толкувања.

Нумерологијата е нешто како астрологија, само преку бројки, односно собирање на цифрите од датата на раѓање, името итн.

Пр: 23.07.1982 -> 2+3+0+7+1+9+8+2 = 32 = 3 +2 = 5

http://www.tokenrock.com/numerology/numerology_character.php

Нумерологијата и предвидувањата преку броевите биле популарни меѓу првите математичари, а посебно Питагора верувал во нумерологијата, но денес не се смета за дел од науката. Одвојувањето на нумерологијата од науката е слично како она на астрологијата од астрономијата, и на алхемијата од хемијата.

Прашањето е дали Вие верувате во нумерологија и дали има влијание на вашите постапки, или мислите дека се бесмислици или само случајност ? ! :)

Броевите според мене се екстремно мистериозна појава, и мислам дека во нив се кријат голем број одговори на интересни прашања.
Но сепак, не можам да ги поврзам со методите за разоткривање на иднината.

Броевите според мене се екстремно мистериозна појава, и мислам дека во нив се кријат голем број одговори на интересни прашања.
Но сепак, не можам да ги поврзам со методите за разоткривање на иднината.
Не мора да значи дека треба иднината да се разоткрива, ама се сложувам дека кријат многу тајни, исто како и астрологијата. Дури некои веруваат дека Бог, преку нумерологијата, односно бројките во поширока смисла ја разоткрива шемата на Универзумот.

Ова со броевиве ми е тешка глупост. Мислам дека се се сведува на случајност.
Тоа е исто како јас да почнам да зборам како има нешто чудно во белата боја, бидејќи брашното е бело, шеќерот е бел, солта е бела. Епа бре, мора да е некаква боја, не значи дека во се има скриено значење.

имам забележано од летоска па се навака постојано го гледам бројот 69 на телефон на лаптоп на регистрации од авотомобил гледам како комбинација со други броеви нема ден од летоска сто не го имам видено овој број
Дали некој знае што би можело да значи ова ?

Бике, тоа се должи на селективност. Имено, кога мозокот се фокусира на одредено нешто, се посветува на него, и го забележува на места каде претходно не го барал, бидејќи тој елемент е сега важен и достоен за твое внимание.
И 69 заслужува внимание.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom