Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Се подновив:
1.jpg 2.jpg
Мојот прв alox. Одамна го меркав. Се мислев меѓу Harvester-ов и Farmer. Овој ми направи повеќе кејф затоа што има две сечива. Малото е доста корисно. Би било идеално големото сечивда имаше кочница и наместо овој отворач за шишиња да беше отворачот за конзерви (покорисен е).
Пишете ако некој имал искуство со ножов, да знам што да очекувам. Следен сакам да го купам OH trailmaster со рамно сечиво. Кажете мислење и за него.:ајнапиво::ајнапиво::ајнапиво:

Еве што направив од тоа парчето кајдекс што ми остана:
SAM_1103 by ihatebottleopeners, on Flickr

Се подновив:
Прегледај го приврзокот 146091 Прегледај го приврзокот 146092
Мојот прв alox. Одамна го меркав. Се мислев меѓу Harvester-ов и Farmer. Овој ми направи повеќе кејф затоа што има две сечива. Малото е доста корисно. Би било идеално големото сечивда имаше кочница и наместо овој отворач за шишиња да беше отворачот за конзерви (покорисен е).
Пишете ако некој имал искуство со ножов, да знам што да очекувам. Следен сакам да го купам OH trailmaster со рамно сечиво. Кажете мислење и за него.:ајнапиво::ајнапиво::ајнапиво:
Harvesterot е најпрактичниот алокс;).

Некој да не знае повеќе инфо за мечов

Ja imam vakov, go skrshiv na pola napraviv mini mech i drugata polovina improvizirav nekoja " mini katana ".
Nishto posebno , od ciganski pazar go zemav za 300 denara .. Ukras e, ne e nishto posebno i seriozno.[DOUBLEPOST=1463163989][/DOUBLEPOST]
Некој да не знае повеќе инфо за мечов

Ja imam vakov, go skrshiv na pola napraviv mini mech i drugata polovina improvizirav nekoja " mini katana ".
Nishto posebno , od ciganski pazar go zemav za 300 denara .. Ukras e, ne e nishto posebno i seriozno.

Налетав на огласов, па чисто од радозналост да прашам дали може да е оригинал? Знам дека неможе да се види од сликите пошто се од нет, ама според цената?
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2037607
На нет колку што набрзина видов цени, скап е за копија а евтин за оригинал. Не сум имал spyderco, и немам појма од цените ама ме заинтересира да видам чисто што се продава.
Знам дека milanist го има овој, и дека го обожава :)

Налетав на огласов, па чисто од радозналост да прашам дали може да е оригинал? Знам дека неможе да се види од сликите пошто се од нет, ама според цената?
На нет колку што набрзина видов цени, скап е за копија а евтин за оригинал. Не сум имал spyderco, и немам појма од цените ама ме заинтересира да видам чисто што се продава.
Па како може да знаеш дали е вистински или копија како нема слики на самиот нож -тези на огласот се промотивни .По мое мислење некој се обидува да продаде копија за оригинал.Бараj од продавачот да ти испрати слики на ножот а не такви симнати од интернет.;)

Fake, на Алиекспрес ги има под 20усд, а како што Абрако нагласи да ти пратат слики, не е баш тоа доверливо, сега кинезите прават многу добри копии, ептен, многу ретко кој може да распознае копија (ако е добро направена, се разбира) од оригинал. Е сега челикот и материјалите ќе ти бидат тапа за разлика од оригиналот. Подобро зами си го тој оригиналниот што не се произведува веќе, од истиот човек земав Бенчмејд за смешна цена што скоро не беше употребуван (само запците му беа балку чепнати ама ништо страшно), не беше дооструван и сл. Ако ти е мерак, најди си оригинал, тука цените на копии се смешни, посебно кога ќе видам некој што продава електрик од 1000д.+ а на АлиЕкспрес го земал за 10усд. добро, нивна рабора, сакат да спечалат, ама мене ми е глупаво кога ќе видам што се случува по ова огласите. Македонска работа, сакат преку ноќ да спечалат.

Последно уредено:
Не сум заинтересиран за купување, само прашав од радозналост :), и баш ми се потврди мислењето. Фала на одговорите во секој случај.

Одамна реков дека ќе има инвазија на копии по огласите, еве тоа за жал е така.
Нема човек на светот што ќе продаде спајди пм2 за таа цена. Многу е глупаво кога сликите на огласите се симнати од нет.
А има и еден куп други "брендови" што се нудат како оригинали, некој сигурно ќе се зезне.

два стари бугарски ножеви;)

036995704-big.jpg

036995708-big.jpg

Некој случајно да нема само футрола за борбен нож Глок, или да не знае каде може да се најде?

Glock_Field_Knife_78.jpg

Po dolgo mectaeenje za noz konecno dobiv na podarok. Ne mnogu skap ama dobar Opinel No.7. So X90 carbonsko secivo i e pre ostar. Iako ne e skap sepak dobro noze. Mozi nekoj da mi kazi okolu ostrenje i odrzuvanje na ovoj noz.

Po dolgo mectaeenje za noz konecno dobiv na podarok. Ne mnogu skap ama dobar Opinel No.7. So X90 carbonsko secivo i e pre ostar. Iako ne e skap sepak dobro noze. Mozi nekoj da mi kazi okolu ostrenje i odrzuvanje na ovoj noz.
Е карбонот сака одржување, многу бргу може да фати рѓа. Ако не сакаш, стави го само сечилото во оцет околу 1 ден да фати патина (има на јутјуб многу видеа за тоа, и после тоа треба малку острење бидејќи ќе биде малку нагризан остриот дел) и рачката ако сакаш земи шмиргла, истругај ја убаво бојата/лакот одозгора, и после накисни ја во маслиново/ленено масло или во растопен восок, остави ја да се исуши убаво (поточно да прими од малсото, и тоа го има на јутјуб). Така нема да ти цица вода кога ќе го миеш под чешма и нема да се дуе (дрвото нели) па да неможеш да го отвориш/затвориш ножот, исто така нема да скапува после многу години.

Последно уредено:
Ова може да се каже дека е нов врв во кинеското производство на ножеви кои не се реплики а сопствен бренд да пуштиш на пазарот нож со рачка од карбон за 20$ и квалитетен челик 440с како американските аналози почнуваат од 150$ ... како да не се радува човек:):)
Ganzo G7391-CF

037034248-big.jpg
037034249-big.jpg
037034250-big.jpg
037034247-big.jpg
037034246-big.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom