Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Еве нешто што може да биде од интерес.
22397c6b33864c96f93c2620719705e7.jpg

Брееј брзо стигна ножево, ја ги чекам пакетиве со недели од Америка. Многу добро ноже и убаво сечиво.

Mcusta catana ми е познат и интересен модел, ама овој првпат го гледам. Како и да супер изгледа и сугурно е квалитетен. Челик VG-10?

Купив го од човек кој ги увезува,а освен овие увезува и уште најмалку 10-15 бренда ножеви -та за тоа стана брзо .
VG-10 и дамаскус со 33 слоја никел.

Купив го од човек кој ги увезува,а освен овие увезува и уште најмалку 10-15 бренда ножеви -та за тоа стана брзо .
VG-10 и дамаскус со 33 слоја никел.

Многу е убав ножот вака на изглед. Колку пари кошташе?

За Mcusta Nami /Large/- нивната цена е различна и таjа варира доста зависи од каде е купен. Од Ebay или купен од САД е 110 -120 $ во Европа цените се други -од Lamnia например е 176 евра на друго место 150 евра -на мене ми го дадоа за 125 евра, како на пријател.;)

За Mcusta Nami /Large/- нивната цена е различна и таjа варира доста зависи од каде е купен. Од Ebay или купен од САД е 110 -120 $ во Европа цените се други -од Lamnia например е 176 евра на друго место 150 евра -на мене ми го дадоа за 125 евра, како на пријател.;)
Добра цена за топ нож. Лајк :)

Денес си купив еден интересен познат швајцарец од 1985. Многу добар нож. Првпат го држам во рака.IMG_5131.jpg
Врвот беше малку оштетен, мораше да се избруси
IMG_5128.jpg
еве слика после брусење , а утре оди одма на проба на Водно.
IMG_5132.jpg
Еве уште едено интересно ноже (постар чешки Миков)IMG_5133.jpg

го има скоро истиот квалитет на Швајцарските, а мене посебно ми прави мерак затоа што имам уште еден стар Миков кој ми е успомен и ми значи (имам ставено слики претходно)

Го земав од бувјак за 500 ден. Ми се чини дека е ОК цената за ваков нож.

Ако некој го види ножево нека ме контактира, најверојато "испарило" на царина вчера. Следува парична награда.
.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom